Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MiTaMa píše:
@Bureschka @blumen Ta aviváž s medvídkem se jmenuje KUSCHELWEICH, tu jsem taky párkrát koupila. Jinak ten Lenor z Německa, nejdřív nebyl tak drahej, paní ho začala prodávat asi za 55 kč za 970ml, ale potom viděla že ho asi lidi kupujou tak už ho dala za 75 korun a to už je moc peněz. Já jsem u větnamce očuchávala ten zelený softlan, myslím že to byla konvalinka. Já všechno prádlo peru v Persilu coloru Z Německa, jenom tmavý peru v gelu. Už jsem si kolikrát říkala že se na ty aviváže vyprdnu a budu prát jenom v prášku, ale pak někde čuchnu k machadlu a mám ho zase doma.
to ke ona ta s medvidkem a rekla bych ze je lepsi nez softlan, taky uz jsem si rikala to co ty, ze na machadlo prdim a pak k necemu cuchnu a je to doma
ale davam ho malo takze mi dlouho vydrzi ![]()
@MiTaMa Tak manžel tam jezdí denně a já jen když chci na nákup sama, jinak mi vše přiveze.
Kupuji prášek buď Ariel nebo Persil.
Díky za tip - vyzkouším fialový Lenor.
![]()
@kometa32 Já mam teď doma taky persil, ale ještě se chystám na ariel, ale na netu se mi zda teď celkem drahej, aji tan persil stál 5 stovek.jo,vyzkoušej, voní uplně luxusně, ale za ty prachy se bez něj obejdu ![]()
@Bureschka Já třeba omezuji ta aviváže v létě, vesím prádlo na zahradu a mám rada takovou tu vuni léta, nejvíc dávam aviváž v zimně, kdy se prádlo suší doma i několik dní…
Holky, já když si vzpomenu na svoji bábu, ta žádnou aviváž nepoužívá a taky žije. Jediné co kupuje je Persil a škrobenku a pere vše na 60tku a povlečení na 90.
@MiTaMa vsak to neni o tom, ze neprezijeme, ale mam rada pradlo mekkounke, i se lepe zehli
@blumen To víš, že není, já chci mít také pěkné pradlo, hlavně kvůli dětem a aby jsme se v něm cítili dobře a byli navonění ![]()
@Monter Tolja píše:
Proč používáte aviváž? Od povím si za vás.
Za prvé, aby prádlo vonělo. Prádlo voní po pracím prostředku většinou víc než po aviváži. Čichněte si.
Za druhé, aby bylo měkký. Měkký prádlo budete mít z měkké vody (nejlépe dešťové) nebo za sušičky. Z tvrdé vody bude jenom o něco měkkčí.
Aviváž se splachuje do posledního máchání, tudíž zůstává na prádle, usazuje se v pračce v prostorech, které nevidíte a žije si tam svým životem (černá, plesnivý, smrdí). Na funkčním prádle ucpává vlákna ( ty funkce). Vy v tom chodíte, potíte se do aviváže (do chemie). Avivážovaný triko je na omak takový „mýdlový“, neavivážovaný triko je příjemně „suchý“. Ručník je trochu drsnější, ale to jenom do prvního utření.
Kdo používá sušičku a před tím aviváž by se měl nad sebou zamyslet.
Manželka aviváž nepoužívá a tyto problémy řešit nemusí. Mimochodem hadry nakupuje všude, u větnamce, ve slevě, v sekáči nebo amazonu.
A poslední věc za chlapy. Prášek voní po něčem, aviváž po něčem a nakonec na sebe stříknete parfém, co to má s chlapem udělat? Jak se má v tom vyznat.
to se nějak poddá
A co myslíš ten ocet? je to blbost ho tam dávat nebo to má nějaký smysl? A jak se dá zbavit těch šedivých černých smradlavých zbytků(jak píšeš že jsou v pračce)???Vyšťourat se to asi nedá…vyprat na vysokou teplotu?
@MiTaMa koupila jsem si ted ten Kuschelweich, byl v akci za 0,99
a muj Softlan nemeli
@MiTaMa ja kupuji jen bilou. Ja ty barevne nejak nemam rada, na me vypadaji moc agresivne
Ty pouzivas jakou? Ale treba Softlan zluty vanilka voni krasne.
@blumen Ještě tam taky mam bilou, ale měla jsem ještě zelenou ta je aloe vere, taky moc pěkně voní a ještě modrou a oranžovou ta je zase ovocná. A ještě mi prosím napiš, jestli to není tajemství kde to kupuješ? ![]()
@kometa32 Jo mrkni na něj, je to fialovej lenor Ametyst. A ty jezdíš do německa často? A kupuješ tam aji prací prášek?