Tohle si přečtěte - hormonální antikoncepce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.10.18 23:22
@Anonymní píše:
Musíš se rozhodnout sama. Já osobně to už do sebe nikdy rvat nebudu. V 16 jsem si nechala napsat HA poprvé. Měla jsem hodně starou gyndařku, ta mi řekla, že po dvou měsících uděláme jaterní testy. Ty vyšli po dvou měsících hodně, hodně špatně ( já jsem se ale necítila zle!) Nechodila jsem nějaký čas do školy, nemohla mít fyzickou zátěž a brala léky. Tenkrát mi řekla, vy, už nikdy brát HA nemůžete. Pak za dva, tři roky místo ní (šla do důchodu) nastoupil mladý doktor. Ten mi řekl, že jsou novinky a že jsou HA šetrné k játrům ale že cena je vysoká. Ok. Nechala jsem si ji napsat. Řekl, že odběry po dvou měsících nejsou nutné, že už se to nedělá. No trvalá jsem na nich. Aaaa co se nestalo. Vyšli zase blbě, hůř než předtím… Pořád mi cpe jakou antikoncepci, tělíska a tak ale já už nevěřím…

Také mi řekla že už se jaterní testy nedělají a že nejsou potřeba, tak jsem je nedělala

• Citovat
  • Upravit
5501
20.10.18 23:38
@Tejule píše:
Hele to je stejný jak s očkováním, někomu nesedne a dělá z toho bubaka, ono co lékař to názor, ale podle lékařů má Ha i pozitivní účinky, třeba ženy co braly HA dlouhodobě maj menší riziko vzniku rakoviny prsu. Pak jsou i NU, já sama Ha neberu, nesedla mi žádná. Ale zasejc když sedne, nemáš NU, tak proč to zas tak řešit. Nějaké řeči typu, že ženská po ní nemohla otěhotnět jsou hovadiny doslova, protože jak ví, že by otěhotněla když by ji nebrala, sama mám v okolí holku co brala Ha nepřetržitě 15 let, vysadila otěhotněla hned a druhou co nebrala nic a už 3 roky nemůže otěhotnět… Takže dnes je bubak vše co dělá farma průmysl.

Snižuje riziko rakoviny vaječníků, ale prsu naopak zvyšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
20.10.18 23:46
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a beru HA asi půl roku. V poslední době jsem o ní četla hrozně moc věcí, a začala jsem přemýšlet jestli si tohle chci rvát do těla dobrovolně. Každým dnem mám hrozně divný pocit a proto bych chtěla znát váš názor. Na jednu stranu ji brát chci, protože je to pohodlnější, vychází mě penězi lépe než kondomy, ale na druhou stranu se mi fakt nelíbí co mi to může způsobit. Přítel na to má názor, že jo vysaď ji, ale kondom se mu také nelíbí. Tak nevim. Jsem už opravdu zoufalá… kdyby se nasel někdo kdo mi na to zareaguje moc děkuju a přeji příjemný zbytek večera

pharmatex, spermicid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
21.10.18 00:03

Já HA brala necelý rok, bylo mi taky kolem 16, po asi půl roce braní jsem měla nějaké zdravotní potíže a neuroložka mě vyděsila tak, že jsem ji radši vysadila. Nakonec to vypadá, že to antikoncepce nezpůsobovala. Ale neuroložka jen nebyla zastánkyně toho aby šestnáctiletá holka brala HA… i při antikoncepci jsme používali radši kondom ( pro jistotu ) takže pak se nic nezměnilo a používali jsme kondomy dál. Po nějaké době jsem zjistila že existují i spermicidy. A začali jsme používat spermicidní čípky. Ale i na ty najdeš od pár lidí negativní recenze, jak na ,,vedlejší účinky" tak že s nimi někdo otěhotněl.
Pokud se rozhodneš přestat brát prášky, příteli bych to ještě jednou vysvětlila, určitě najdete kondomy které mu budou vyhovovat. Ono je jasné, že pro něj je pohodlnější aby jsi brala prášky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.10.18 00:26

Přidávám se do skupiny, která ha už nikdy. Brala jsem ji 9 let od svých 16 a na mě měla teda psychický vliv, rozhodla mi celou osobnost. Teprve, když jsem jí vysadila, jsem se začala cítit zase sama sebou. Ale to člověk nezjistí, dokud ji nevysadí, že.. Za mě je nejlepší kombinace spermicid + přerušovaná soulož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
21.10.18 01:09

Antikoncepci jsem brala od cca 17 do 21 a uz bych to znovu neudelala. Taky jsem chtela mit sex pohodlnejsi, ale uprimne receno cpat do sebe umele hormony mi neprijde koser (a co s prirodou delaji hormony, ktere se dostanou do odpadnich vod, je taky skvele). Navic mne to pusobilo hodne na psychiku, ale to jsem zjistila az po vysazeni. Pokud pritel nema rad kondom (doporucuju stribrne ultrasupertenke Durexy), tak zkus Pharmatex. Globule jsou fajn a spolehlivost ma taky vysokou - ostatne zrovna u te klasicke antikoncepce mi prijde, ze staci nejaky prujem, zvraceni, spatna antibiotika a stejne chranena nejsi, ani o tom nevis, a pak cucis na dve carky na testu jak zjara a vyklada se o selhavajici antikoncepci (obzvlast tady na emiminu to vypada, ze antikoncepce selhava minimalne kazde druhe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
21.10.18 02:27

Brala jsem HA asi 5 let, zpětně už bych to neudělala. Ale já jsem zrovna ta, které tu některé popisují - vyhýbáme se lékům, pokud nejde o akutní stavy, dítě máme neočkované, úklid i kosmetiku máme většinou domácí nebo kupovanou přírodní. Jako biomatka si tedy nepřipadám, jen nám vadí umělá chemie, hormony kromě problémů s otěhotněním mohou způsobovat změnu vnímání vůně partnera apod. My to tedy máme jednodušší, manžel nikdy nechtěl, abych HA brala, ale na druhou stranu jsme se chránili striktně kondomem, pokud jsme nechtěli zakládat rodinu. Existují i nitroděložní nehormonální tělíska, to je asi dobrý kompromis. Mě by asi vadilo mít něco cizího v sobě, ale nespoléhá člověk na chlapa a nebere hormony.

To, že HA ovlivňuje otěhotnění, tím se netají už dost doktorů. Jistě, že jsou páry, které ji nikdy nepoužívaly a taky jim nejde otěhotnět. Stejně jako někdo nikdy nekouřil a umře na rakovinu plic…Mrkněte i na to, co se děje, kdy se hormony dostanou do odpadních vod a ovlivňují živočichy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
21.10.18 02:58

Ja brala HA 12 let,nasazene ,kdyz jsem jeste nemela srovnany cyklus. Rvaly do me injekce hormonu,ktere jsem blbe snasela, s HA pohoda.Pak jsem vysadila,hned otehotnela, podruhe to stejne,cyklus uz snesitelny, treti otehotneni taky v klidu,ale to uz jsem nebrala. Nikdy jsem s HA nemela zadny problem. Ani v mem okoli nikoho neznam. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
21.10.18 04:19

Neznam v okoli nikoho, kdo bral HA a pak mel problemy s otehotnenim a to ted je kolem me babyboom silenej. Zkus HA. Kdyz ne tuhle variantu, tak treba telisko. Lepsi cokoliv nez mit dite v tvym veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
21.10.18 05:42

Brala jsem ha od 15 let, v kuse zhruba do 26. Telo si pak reklo, a musela jsem vysadit. Ted uz zadnou ha nechci. Ale jako mlada mi nevadila a prislo mi to jako nejlepsi reseni.
A taky jsem zacala se sexem v 15. A co jako. Kdyz k tomu clovek pristupuje zodpovedne.

• Citovat
  • Upravit
91
21.10.18 07:05

Brala jsem HA od 16 do 27 let v kuse, obě těhotenství se povedly po 3-4 měsících snažení. Cyklus naprosto v pořádku.
Tím nechci říct , že je to tělu prospěšné, ale netřeba kvůli HA plašit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
21.10.18 07:42

Ja ha brala 8let a žádný problém. Bylo to spolehlivé , pohodlné a po vysazení vše v pořádku. Podle mého se to přehání. A navíc by mne zajímalo jak by si to přítel predstavoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
21.10.18 09:30
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a beru HA asi půl roku. V poslední době jsem o ní četla hrozně moc věcí, a začala jsem přemýšlet jestli si tohle chci rvát do těla dobrovolně. Každým dnem mám hrozně divný pocit a proto bych chtěla znát váš názor. Na jednu stranu ji brát chci, protože je to pohodlnější, vychází mě penězi lépe než kondomy, ale na druhou stranu se mi fakt nelíbí co mi to může způsobit. Přítel na to má názor, že jo vysaď ji, ale kondom se mu také nelíbí. Tak nevim. Jsem už opravdu zoufalá… kdyby se nasel někdo kdo mi na to zareaguje moc děkuju a přeji příjemný zbytek večera

Děvče, nezasírej si tělo, je fajn, že tak mladá a přitom rozumná, narozdíl od různých oveček, co do sebe stádově cpou něco, co jim škodí, ale pro gyndaře je to byznys. HA je veliké sviňstvo. Nikdy jsem to nebrala a jsem za to ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
21.10.18 09:44

Je super napsat že antiko je svinstvo, jasně, ale jestli mám volit mezi endometroškou rozlezlou v celym břiše a díky tomu si nechat vykucat vaječníky, tak díky volím antiko :pankac: :pankac: :palec: a to můžu říct, že začátky nebyly uplně ok, než sem se z toho vzpamatovala :lol: :mrgreen: a vy co pindáte, jaky to je šajze a blabla, tak každý tělo je necekaně jiný, každá psychika je jiná, je mrtě druhů s různým složením, tak tu hysterii uměle vyvolanou trochu kroťte :nevim: to je jak s volbama, ekologií a zdravou vyživou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
21.10.18 09:53
@Anonymní píše:

ja si upřímně fakt myslím, že by clověk na netu neměl číst nic, co se ho týká :nevim: a už vůbec ne co se tyče zdraví. pže si to prostě vsugeruješ a vypláchne ti to tvůj vlastní mozek a přijmeš za svůj názor nějakýho joudy, kterej ví houno a cucá si z kkavesnice svoje jediny pravdy a moudra a jen tím děsí lidi :nevim: a pardon i děti :nevim: děcka jsou ovlivnitelný nejvíc. v dnesní době je každej na něco expert, všude je to samej vyzkum a bůhví co. dlabej na to a dej sama na sebe, na svoje tělo, svoje pocity. prober to s gyndařem, klidně i dětskou doktorkou a obvoďákem. a pokud k nim, jako k lékařům nemas důvěru, tak je třeba najít si někoho novýho. jestli víc věříś cizym lidem na netu, tak je to průser :nevim: a zamyslela bych se fakt hodně a dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí