Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hospodki je pravda ze když pod námi bydleli staří lidé tak bylo tepleji. Ten být prodali a nedávno tam byli měsíc otevřené všude ventilacky a to bylo u nás dost chladno od podlahy… každopádně děkuji za odpověď. Taky nechceme nějak skudlit, zatím jsme ještě nezapinali letos topení protože nebyli velké mrazy
@annlady tak my jsme zatím ještě nezapli nikde, protože i když bylo chladněji tak ale ne zas tak ze bych musela topit. V ložnici topime v zimě, jelikož když je kosa tak se pak probudíme s knedlikem v krku 🙈
@Kriss Tina tak přetopeno prave mít nechci v tom jsem vyrůstala u babi a nevadí mi ze mám třeba dlouhý rukáv.. spis jsem četla o tom ze když zdi prochladnou tak pak můžou plesnivet … jako určitě v mrazech si pak zatopime. Každopádně děkuji za odpověď
@eryby my jsme jeden čas s tím taky bojovali, ale zda to nebylo špatným vetranim. Po rekonstrukci bytu už se to nestalo, až na ložnici kde jsme bohužel nemohli větrat kvůli tomu sousedovi …
My topime v obýváku na 4, protože je obrovský a otevřený do chodby, kde topení není. V pokojicku děti 2-3, záleží, jak je venku. V kuchyni, ani ložnici topení nikdy nezapinam. Radši se trošku prioblecu, nesnáším pretopeno, na gauči sedím pořád pod dekou, jinak se zahreju pohybem po bytě.
Pokud nebudou šetřit všechny partaje, tak to vždycky zaplatíte, ať šetříte nebo ne. I kdybyste topili jenom stoupačkami, vždycky vám podle zákona naúčtují 0,8 z průměrné spotřeby celého domu (za m2). Proto si zjistěte, v jakém poměru topíte.
@N.n.k píše:
@Kriss Tina tak přetopeno prave mít nechci v tom jsem vyrůstala u babi a nevadí mi ze mám třeba dlouhý rukáv.. spis jsem četla o tom ze když zdi prochladnou tak pak můžou plesnivet … jako určitě v mrazech si pak zatopime. Každopádně děkuji za odpověď
Nam třeba plesnivěly zdi i když se topilo, muž topil jak o život a stejně to bylo k ničemu, akorát se v tom nedalo spát, pořídili sme sušičku na prádlo, odvlhčovač a je klid a topit nemusím.
@N.n.k píše:
Zdravím, rada bych se zeptala jak trpíte v zimě hlavně v paneláku, byt je prostřední takže ze všech stran sousedi … Když jsem žila s babi tak ta měla přetopeno a mohlo se chodit v kraťasech. Mě nevadí mít tepláky a třeba mikinu nebo zalést pod deku. Protože přetopeno úplně nemusím (hned mě pak bolí hlava i když vyvětrám a hlavně musím zmínit to, ze jsem strašný zmrzlík. ) Jde mi hlavně o to zda necháváte běžet topení třeba neustále na 2 nebo na 3. a nebo vypínáte topení a až když cítíte chladno tak ho chvilku zapnete. S manželem jsme vždy zapnuli topení až když jsme přišli z práce tak na chvíli, když se místnost zahrála a bylo fajn vypnuli jsme to… v ložnici jsme topily jen přes noc a na 2,přes den vypnuto když tam člověk není.… místnost kde zatím není nic tak tam netopime vůbec…Nepotřebuji šetřit za každou cenu, ale jde mi o to co je šetrnější a hlavně i aby nevznikala plíseň. Jinak stoupačky taky trochu vytapí …
Pobavilo 😘 Trpím neskutečně, 4. patro bez výtahu už mě se.re 🤭
Ale k otázce, topí se spíš na chvilku, obývák třebas na tu 2-3 pak zapnutý. Krajní byt, pod střechou. Stupačky v koupelně jedou jak vzteklý, takže pootevřeno do koupelny a sušička nebo trouba se dá pak nechat ještě otevřená po ukončení programu/vaření
Jinak nejvíc teplo má rád muž, ale dělá venku, takže to zcela podzim/zima chápu ![]()
@N.n.k píše:
@Micilin a problémy s plísní v bytě nemáte? My jsme s tím jeden čas bojovali ale asi tom ze jsme málo větrali kvůli sousedovi kterému smrtelná strašně tráva na balkoně …. Musím “zaťukat” ale letos jsme mohli větrat a můžeme zatím normálně tak si říkám ze by to mohlo býtetos bez potizi
Ne, zatím naštěstí ne.
Zatím jsme výjimečně topili, jen když si dítě jako malé hrálo s ventilem na topení, už máme roky na měřidlech nuly. Netopíme, přes den stále větráme. Stoupačky jsou sotva vlažné, takže ani sousedi nijak extra netopí. Jsem zmrzlá v okamžiku, kdy se přestanu hýbat a je jedno, jestli je zima nebo léto, takže to řeším dekou.
@shadowbabe ty blaho hlavně ze jsem to opravovala 😂 🙈. Ale chápu, bydlela jsem též bez výtahu 😂 👍. Každopádně děkuji z odpověď. V koupelene máme žebřík. Manžel taky děla z části venku, takže pak je rad když doma nemrzne, ale přetopeno rad nemá
@Kasandra159 my máme tedy stoupacky teple, hlavně v obýváku, tam jsou až vařící. V ložnici jsou min teple a z kuchyně jsme nechali udělat budoucí dětský pokojik tam stoupacky nejednou vůbec, protože ostatní sousedé tam mají normálně kuchyň. Což chápu ze v kuchyni netopi.
@Veveří ano to víme, my platíme nějaký 3%. Taky manžel říkal ze určitě nebudeme mrznout. Pouze mi šlo o to zda je lepší zatočit když člověk cítí chladno a nebo to nechat nezet na 2 třeba celou zimu.
@N.n.k píše:
@Kasandra159 my máme tedy stoupacky teple, hlavně v obýváku, tam jsou až vařící. V ložnici jsou min teple a z kuchyně jsme nechali udělat budoucí dětský pokojik tam stoupacky nejednou vůbec, protože ostatní sousedé tam mají normálně kuchyň. Což chápu ze v kuchyni netopi.
Když jsem to psala, tak jsem hádala
Teď jsem poctivě osahala všechny stupačky a jsou studené.