Topení v paneláku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
185
25.10.22 21:20

@hospodki je pravda ze když pod námi bydleli staří lidé tak bylo tepleji. Ten být prodali a nedávno tam byli měsíc otevřené všude ventilacky a to bylo u nás dost chladno od podlahy… každopádně děkuji za odpověď. Taky nechceme nějak skudlit, zatím jsme ještě nezapinali letos topení protože nebyli velké mrazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
25.10.22 21:23

@annlady tak my jsme zatím ještě nezapli nikde, protože i když bylo chladněji tak ale ne zas tak ze bych musela topit. V ložnici topime v zimě, jelikož když je kosa tak se pak probudíme s knedlikem v krku 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
25.10.22 21:26

@Kriss Tina tak přetopeno prave mít nechci v tom jsem vyrůstala u babi a nevadí mi ze mám třeba dlouhý rukáv.. spis jsem četla o tom ze když zdi prochladnou tak pak můžou plesnivet … jako určitě v mrazech si pak zatopime. Každopádně děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
25.10.22 21:31

@eryby my jsme jeden čas s tím taky bojovali, ale zda to nebylo špatným vetranim. Po rekonstrukci bytu už se to nestalo, až na ložnici kde jsme bohužel nemohli větrat kvůli tomu sousedovi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.10.22 21:40

My topime v obýváku na 4, protože je obrovský a otevřený do chodby, kde topení není. V pokojicku děti 2-3, záleží, jak je venku. V kuchyni, ani ložnici topení nikdy nezapinam. Radši se trošku prioblecu, nesnáším pretopeno, na gauči sedím pořád pod dekou, jinak se zahreju pohybem po bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
25.10.22 21:50

Pokud nebudou šetřit všechny partaje, tak to vždycky zaplatíte, ať šetříte nebo ne. I kdybyste topili jenom stoupačkami, vždycky vám podle zákona naúčtují 0,8 z průměrné spotřeby celého domu (za m2). Proto si zjistěte, v jakém poměru topíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.10.22 21:53
@N.n.k píše:
@Kriss Tina tak přetopeno prave mít nechci v tom jsem vyrůstala u babi a nevadí mi ze mám třeba dlouhý rukáv.. spis jsem četla o tom ze když zdi prochladnou tak pak můžou plesnivet … jako určitě v mrazech si pak zatopime. Každopádně děkuji za odpověď

Nam třeba plesnivěly zdi i když se topilo, muž topil jak o život a stejně to bylo k ničemu, akorát se v tom nedalo spát, pořídili sme sušičku na prádlo, odvlhčovač a je klid a topit nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.10.22 22:32
@N.n.k píše:
Zdravím, rada bych se zeptala jak trpíte v zimě hlavně v paneláku, byt je prostřední takže ze všech stran sousedi … Když jsem žila s babi tak ta měla přetopeno a mohlo se chodit v kraťasech. Mě nevadí mít tepláky a třeba mikinu nebo zalést pod deku. Protože přetopeno úplně nemusím (hned mě pak bolí hlava i když vyvětrám a hlavně musím zmínit to, ze jsem strašný zmrzlík. ) Jde mi hlavně o to zda necháváte běžet topení třeba neustále na 2 nebo na 3. a nebo vypínáte topení a až když cítíte chladno tak ho chvilku zapnete. S manželem jsme vždy zapnuli topení až když jsme přišli z práce tak na chvíli, když se místnost zahrála a bylo fajn vypnuli jsme to… v ložnici jsme topily jen přes noc a na 2,přes den vypnuto když tam člověk není.… místnost kde zatím není nic tak tam netopime vůbec…Nepotřebuji šetřit za každou cenu, ale jde mi o to co je šetrnější a hlavně i aby nevznikala plíseň. Jinak stoupačky taky trochu vytapí …

Pobavilo 😘 Trpím neskutečně, 4. patro bez výtahu už mě se.re 🤭

Ale k otázce, topí se spíš na chvilku, obývák třebas na tu 2-3 pak zapnutý. Krajní byt, pod střechou. Stupačky v koupelně jedou jak vzteklý, takže pootevřeno do koupelny a sušička nebo trouba se dá pak nechat ještě otevřená po ukončení programu/vaření ;) Jinak nejvíc teplo má rád muž, ale dělá venku, takže to zcela podzim/zima chápu :D

• Citovat
  • Upravit
2006
25.10.22 22:44
@N.n.k píše:
@Micilin a problémy s plísní v bytě nemáte? My jsme s tím jeden čas bojovali ale asi tom ze jsme málo větrali kvůli sousedovi kterému smrtelná strašně tráva na balkoně …. Musím “zaťukat” ale letos jsme mohli větrat a můžeme zatím normálně tak si říkám ze by to mohlo býtetos bez potizi

Ne, zatím naštěstí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
25.10.22 23:04

Máme nastavené teploty, na kohouty nesahame vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.10.22 08:45

Zatím jsme výjimečně topili, jen když si dítě jako malé hrálo s ventilem na topení, už máme roky na měřidlech nuly. Netopíme, přes den stále větráme. Stoupačky jsou sotva vlažné, takže ani sousedi nijak extra netopí. Jsem zmrzlá v okamžiku, kdy se přestanu hýbat a je jedno, jestli je zima nebo léto, takže to řeším dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
26.10.22 15:58

@shadowbabe ty blaho hlavně ze jsem to opravovala 😂 🙈. Ale chápu, bydlela jsem též bez výtahu 😂 👍. Každopádně děkuji z odpověď. V koupelene máme žebřík. Manžel taky děla z části venku, takže pak je rad když doma nemrzne, ale přetopeno rad nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
26.10.22 16:02

@Kasandra159 my máme tedy stoupacky teple, hlavně v obýváku, tam jsou až vařící. V ložnici jsou min teple a z kuchyně jsme nechali udělat budoucí dětský pokojik tam stoupacky nejednou vůbec, protože ostatní sousedé tam mají normálně kuchyň. Což chápu ze v kuchyni netopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
26.10.22 16:05

@Veveří ano to víme, my platíme nějaký 3%. Taky manžel říkal ze určitě nebudeme mrznout. Pouze mi šlo o to zda je lepší zatočit když člověk cítí chladno a nebo to nechat nezet na 2 třeba celou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.10.22 16:06
@N.n.k píše:
@Kasandra159 my máme tedy stoupacky teple, hlavně v obýváku, tam jsou až vařící. V ložnici jsou min teple a z kuchyně jsme nechali udělat budoucí dětský pokojik tam stoupacky nejednou vůbec, protože ostatní sousedé tam mají normálně kuchyň. Což chápu ze v kuchyni netopi.

Když jsem to psala, tak jsem hádala :) Teď jsem poctivě osahala všechny stupačky a jsou studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný