Poradna duly
Jana Čurdová
@trachea a jak jsi to s tím zvládala na té puse mě se v tom blbě dýchá i normálně tak by mě zajímalo jak jsi to dala?
@trachea tak to je trochu mimo PA, ne? Chudero.. nedokážu si představit rodit a mít to na sobě.. ja ze sebe rvala i tu košilu jaký mi bylo horko. Ze začátku porodu jsem ji měla taky, ale pak jsem ji měla staženou na krku a v těch posledních bolestech mi bylo takové horko, že jsem se na ni málem oběsila jak sem se ji snažila sundat
holky porodnice Olomouc, doporučuji ze všech ohledů co se dají na porodnici doporučit.. personál, prostředí, domluva, podpora, jídlo atd… je tu všechno skvělý!
@trachea to byla rychlost! Gratuluji k rychlému porodu a k malé ![]()
Mě zas doktor poslal domů a že mám přijít zítra až tam bude jinej doktor, který rozhodne kdy půjdu na to vyvolání
takže jsem opravdu nadšená, že furt nevím co bude. Doufám, že to bude hlavně rychlé a nebudu 3 dny čekat než mi porod vyvolají ![]()
Díky holky, malá je hodná a šikovná tak jdeme zítra domů
Jinak s tou rouškou tady fungujeme v praxi tak že na pokoji jsme se dohodly že na to kasleme, nosíme ji na krku a vždycky když někdo přijde nebo někam jdeme tak nasadíme. U porodu je to peklo, já si ji sundavala kdy to šlo aspoň na krk, měla jsem štěstí že si mě tam nikdo moc nevšímal tak jsem byla většinou sama, ale na to finále jsem ji teda musela mít pořád a to pak hodně komplikuje to správné dýchání takže určitě je to přítěž ale hodně záleží na těch lidech, já měla bohužel smůlu na tu PA ale jinak nebýt ji tak si myslím že by měli určitě větší pochopení.
No bude to hustý s tou roušku u porodu 🙊.. jako by ten porod uz nebyl sam o sobě náročnej🙈 😆
Tak snad s novým týdnem přijde porodní vlna at mame ty zlatíčka uz u sebe🍀 🎀
Ahojky taky vám ten čas tak letí s mimcem? Vstanu ráno a ta chvíli je zase večer..tak jak bojujete s kakanim papanim a spinkanim?
My bojovali a ještě někdy bojujeme s kojením. Ale teď kojime jak malej chce jak dlouho chce a ok, klidně hodinu, ale už to teda skracuje.
Přes den spíme po 3hod. i víc, To je super a večera svou černou hodinku kdy je jen u prsu a na ruchach tak 2-4hod. V kuse a nespi jen by řval.
Prdí furt a bříško kdyžtak protáhne a prdne si. Dávám espumisan před kojením. Doktorka teda doporučuje enticol že v tom siu i biotika a nekape se to tak často a zabírá víc dle ohlasů matek. Nám to zatím stačí ten espumisan.
Kaka a čůrá už pěkně a často. Je to taková tekutá hořčice. A v noci už i ta vajíčka. Akorát má červený zadek, flek bez pupínků, kolem dírky a sudocream nepomáhá. Teď nato testuju bepantem a pak mám ještě rybilku a něco z tesca-vse vzorečky. A to meju jen vodou a latkuju. A v Třísle se mu udělala záparka jak prasklý puchýř chudáček-asi blbě osuseno.
Tak si to vycitam že víc nevětram zadek a víc nesusim.. ![]()
Ahoj, tak já dnes rodila na vinohradech a roušku jsem mít musela. Zpočátku se to dalo, ale při druhé fázi to byl mazec. Nenápadně jsem si ji stáhla, ale pa poručila, ať si ji nasadím. Ale mohla jsem v klidu pít, tak aspoň něco.
@Megden ja vubec nemám pojem o čase.. cas si počítám jen sbych věděla cca, kdy bude další kojení.. teď je 7:25 a kojím, takže cca v 10:25 bude další kojeni, ale vůbec ten čas neberu jako informační hodnotu času
na latkovani si ještě netroufám, ale pár dní a jdu dotoho taky…
doufám že to zvládnu
furt mi tam strká nohy a ruce pri prebalovani, tak bojuju i s jednrazovkama.. dneska jsem už konečně vyměnila vlhceny ubrousky za perlan. A kojis tak, že ho prostě necháš až si sám řekne že má dost? V porodce říkali 15 minut max a pak vystřídat prsa a to stejný.. občas ho nechám dýl a pak už nechce to druhý prso, ale rakyrse mi už xkrát stalo, že jsem ho d jednoho oddelala i když krásně pil, ale k druhýmu už se nechtěl prisat a řval jak tur ![]()
@Megden čas se neskutečné zrychlil, jinak máme vše v poho, ale to si sedne uvidíš, my už jsme na světě dyl, tak je to rozdíl, uvidíš sama
jinak sudocrem je na prevenci, tím už bych to nehasila, ale použila bepanthen. My měli takhle opruzeninku po pemprskach premium, dostali jsme je v porodnici, už nikdy víc. A po těch našich se ji nic nedělá. @pantomima já bych ho nechala pít jak dlouho chce a kdy chce, ono to, ze se má kojit po 1,5 hodině nejdřív kvůli miseni jídla v žaludku je taky o názoru, každý říká něco jiného ![]()
@pantomima
Nám to taky říkali. Ale my prostě kojime jak chce malej. Teď už dva dny se drží sám cca deset z jednoho a deset z druhého. Takže za půl Hodky máme nakojeno, ale máme deset dní, a dřív sem kojila i hodinu. Bradavky si potírala mlíkem a nebo masti z dm..
Nechávám to na nej. Akorát začínám horší bradavkou protože pak moc nechce po té lepší. Ale taky dnes pil jen 20min z jednoho a za hodinu a půl z druhého..
Tak on i usíná u prsa a chce dudat když se mu něco nelíbí, tak si dvakrát dudne a uklidní se. Je to i o kontaktu..
@Baruuu1234
Díky za povzbuzení. Já si tak říkala že ten sudocream nic moc. Že ten bpanten něco trochu snad dělá. Jo je mazec jak každý den výdrži dýl a dýl být vzhůru a pozoruje a chce být s náma..dela pokroky. My teda spíme vedle v místnosti, zatím mu to nevadí, tak jsem ráda. V noci někdy usne v naší posteli tak ho přenesu a dobrý.
My právě měli v porodnici papírový a ubrousky a taky to tam měl červený. Pak doma látka a voda nebo medvídek a dobrý. Ale myslím že se zaparil po špatném osušení jak spěcháš a taky že jsem nevětrala protože to už bylo nad mě síly..věřím že bude zase dobře.
Aspoň něco málo to je fajn. Kéž by to zavedli i v Praze ![]()
Holky je že me potřetí máma Izabela se narodila před sedmou hodinou a váží 3500g a měří 49cm