Poradna duly
Jana Čurdová
@Janu17 má špatné bodyčko!
přepsat
je to krásnej drobek. Muj malej měl 4030g ve 14 dnech. Jsem zvědavá kolik bude mít, asi ho pujdu k dr zvážit v příštím týdnu, furt by jenom jedl.
@lovean jee princezna má hodně podobné náušničky jako jsem měla jako dítě já. A to už se dávají náušnice takto brzy? ![]()
@lovean a kolik ji davas tu “plnou” davku? Ja kojim zhruba 30-60 a dokrmuju 60-90.. vzdy tak aby mela 120-130.. ma zitra 4 tydny..
@Petraph zatím dávám 90 mi máme v pondělí 3 týdny dneska se mi podařilo ráno i odsát
@pantomima mi už máme od porodnice náušnice u nás píchaji už v porodnici
Děkuji ženy, ano neměla jsem to jednoduché ale stala za všechnu bolest
.. hezky miminka 😊.. ja se dnes v nemocnici plně rozkojila tak snad to bude ok😊
@Elliissaa gratuluji k holcicce, je nadherna ![]()
Tak koukam, ze krome Bulovky jsme meli castecne podobny i ten prubeh porodu. Chtela jsem hrozne moc prirozeny porod bez zasahu a nakonec po x hodinach nesnesitelnych bolesti jsem si ten epidural nechala pichnout taky. My prijelj do porodnice ve 3h, ja otevrena na 3cm a cca od 5h zacal ten nejvetsi ficak, kdy mi po skoro 4 hodinach bolesti rekla PA, ze jsem se za ty 4 hodiny otevrela sotva o 1cm, takze mi nakonec ona s doktroukou epidural doporucili na uvolneni, bez neho bych rodila snad tyden.
ja byla navic uplne vycerpana, protoze prvni kontrakce mi zacaly uz den predtim rano, takze ja vubec nespala a skoro nejedla… Nakonec jsem rada, ze mi aspon nepichali oxytocin, kdyz uz jsem to teda nezvladla bez epiduralu. Uprimne jsem z toho byla i takova zklamana ze sebe, ze jsem to bez nej nezvladla. ![]()
Jak jsi byla spokojena s personalem pri porodu? Mne prislo, ze u porodu byli vsichni super, jen na tom oddeleni sestinedeli uz to bylo horsi…
Preji at se vse krasne hoji a at si uzivas malou.
Sama jsem se presvedcila, ze zenske telo je fakt neskutecne a ma neuveritelnou schopnost regenerace
![]()
Holky, měli už vaši deobecci růstový spurt? My ho máme možná teď a hodně bojujeme v noci. Jídlo co 1,5 a pak řev kvůli brisku a tak pořad dokolecka. A to měla před tím krásné spaní a i 4 hodky klidně. Teď je to utrpení.
My teda plne kojime, ale taky mi přijde, ze ji to nestačí ![]()
@Baruuu1234 nám jsou dnes 4 týdny a žádný spurt jsem zatím nezaznamenala (také plně kojim)… Pro jistotu sem si udělala zásoby do mrazáku…
@Baruuu1234 ano, trvalo to týden na den přesně.. první tri dnyroky jsem měla snad prsa furt u malýho… kojila jsema snad co hodinu až hodinu a půl. Pak jsme byli u pediatra a říkala že mám vydržet alespon 2,5 h nejlépe 3hodky mezi kojením, což se samozřejmě moc nedalo, vetsinou se nám podařilo tak ty dvě hodiny, ale dýl jsem to nezvládla, měl doslova histeráky.. nakonec to zase přešlo.
rano kojím cca po 1,5-2hodinách a kolem poledne se to přehoupne a kojím po třech hodinách a to mu někdy musím připomenout že už je čas jíst
a v noci mi většinou spinká 4-6hodin (po 6 hodinách spánku už ho budím a kojím..) ![]()
Tak co, holky, jak válčíte? ![]()
My už se teda jakž takž s malým sžili, ale doma mi teda hrabe o sto šest, hlavně jak teď ani pořádně nemůžeme ven. ![]()
S kojením bojujeme pořád, dva týdny to vsechno vypadalo hodne nadějně, nemusela jsem ani malého dokrmovat odsatym MM (stejně mi už ani nic moc odsavat nejde), krásně pil, někdy si vytáhl klidně 120ml, což je o dost víc než by měl vůbec na svou vahu vypít. Nicméně po dvou týdnech šlo zase všechno zničehonic do kopru, hlavně večer se malý u kojení příšerně vzteka, nechce pít, když vypije 50ml, tak je to hodně. Myslela jsem si, že to může být i růstový spurt, ale uz to trvá asi 10.den a moc se to nejlepší. Neustále ma hlad a ječí hlady, takže večer a v noci dáváme UM, jinak by proste řval nonstop nebo se budil po pul hodině nebo hodině. Je to pro mě zase zápřah na psychiku jako blázen a prostě to nedávám, navíc se částečně vracím do práce a potřebuju z domu řešit projekty, takže je pro me naprosto nepředstavitelné kojit co půl hodiny a pak jeste neustále dokrmovat… ![]()
@Postižená_princezna uplne te chapu, ja krmim a dokrmuju UM s je to na hlavu.. nejdriv se trapit u kojeni pak porad prevarovat a vyvarovat, ohrivat, michat a vsemozne kapicky.. des.. taky delam, nastesti jen z domova par hodin tydne.. ale mala je zlata, breci jen kdyz ji trapi prdiky.. me spis trapi manzel doma na home office.. denne vyvarim a obden pecu ![]()
@Postižená_princezna já valcim taky kojení a dokrm pořád dokola dneska už padám na hubu malá celý den skoro nespí max půl hodiny hodinu do toho ještě jsem se snažila uklízet pomohl mi starší syn ale i tak
@Postižená_princezna růstový spurt jsme zažili s malým taky, doktorka mi to vysvětlila tak, že to dítě má pořád hlad, protože spaluje hodně energie na růst. Marek chtěl jíst furt a byl schopný mě vysát obě prsa až do poslední kapky a jíst co hodinu (obě prsa jsem mu dala jednou). Musel se nastavit přísnej režim krmení nejdřív po dvou hodinách, nejlépe po třech. Samozřejmě, že jsme s tím bojovali a krmila jsem ho ze začátku cca co ty dvě hodiny, pak až co tři. Trvalo to 8 dní a byl to masakr.. nemyslím si že u vás by to bylmohlo růstový spurt, protože to by si vytahal určitě maximální množství co by mohl a pořád by měl málo, ale jestli si jenom cucl a nechal to být.. nevím no.
ale jestli si zase zvykl že z flasky je tio jednodušší a chce jíst pořád ale jenom z flašky tak to zase možné je. (Nejsem odborník, jenom píšu svůj postřeh a svoji zkušenost.)
tak držím palce!
@lovean A davas ji dudlika? Nase mala ma 5 tydnu a taky pres den skoro nespi ale s dudlikem je aspon v pohode..
@lovean ani naše malá skoro nespí😊 ale když má dudlík nebo je v houpačce tak je spokojená 😊