Poradna duly
Jana Čurdová
@Postižená_princezna
Hele ono jde taky oto že když kojis častěji tak ty mililitry se sčítají takže neboj. Myslím že by měl denně vypít 120-170ml na kilo váhy. A je tedy rozdíl jestli kojis po třech hodinách nebo častěji..
@pantomima píše:
@Petraph známá byla na 3dny v nemocnici, bez dcery. Takže odstrikala mlíko na ty dny a její manžel ji krmil z flašky. Když přijela z porodnice, tak měli hroznej problém, protože nechtěla tahat. Čekala, že ji to poteče samo a ono nic. Takže z krásného kojení a hodňoučkého miminka se stala hladová vzteklinka..ale jasně, každý dítě je jiný
@Postižená_princezna tak tomu taky nerozumím. Ale poraď se zavčas s laktacni sestrou. Ty paní dělají zázraky!
třeba něco vymyslí
Laktační sestru jsme měli v nemocnici, kontrolovala mi techniku kojení, zkoušeli jsme i jiné polohy při kojení. Technika kojení je prý ok, přikládám ho správně, prý jen malý si chce spíš dudat, protože je slabší (malá porodní váha) a že to prý chce čas ustálí se to samo, jakmile zesílí až se dostane ze žloutenky. No, zesílil, dva týdny krásně sál a teď totální bojkot, takže asi tak. Navíc v té době jsem mu ještě zvládla odsávat, mléka bylo dost a laktační poradkyně mi řekla, že nemám odsávat takovou dobu a po kratších intervalech než jsou dvě hodiny, protože pak s ty prsa zkrátka vyfouknou a nebude tam nic… teď jsou malému dva měsíce, já neodsaju víc než 40ml z obou prsou celkem a vyfouklá jsou úplně. Přijde mi, jako by to po skončení šestinedělí šlo s laktací do kopru. Přitom piju hodně, karo, gravimilk, beru homeopatika, z počátku jsem kojila i v noci, ale malý měl fakt hlad po hodině a já už byla vyčerpaná, tak dostal UM na noc, vydržel delší dobu spát a já odsávala po těch 3 hodinách. ted už ani neodsávám, prostě to nejde, neodsaju skoro nic. ![]()
Upřímně, dávám tomu dva týdny. Kojit budu, dokud to půjde, i kdyby jen částečně, ale dva měsíce nervů a snažení mě stály akorát čas, který jsem si měla spíš užít malým, než být pořád ve stresu a totálně vyčerpaná, protože má pořád hlad…
@Megden
To jsem si taky říkala, že když kojím po půl hodině a malý si vytáhne třeba jen 30ml, tak se to nasčítá. Jenže to, že neustále řve hlady a není možné si s ním ani hrát, mazlit se, jen ho mít na prsou a utěšovat ten jeho řev, to je prostě nejde donekonečna, navíc, když při mateřské pracuju…
. Navíc jsem vypozorovala, že při častějším kojení měl bolesti bříška a večer řval třeba dvě hodiny nonstop, protože se nemohl vyprdět… Po zavedení těch 2 hodinových intervalů se toto nestávalo… ![]()
@Postižená_princezna bolení bříška prý i způsobuje velké množství „předního“ mléka, takže proto ho asi bolelo a měl prdy..
A jasně, neni třeba se stresovat, kdyzr to prostě nejde, tak to nejde.
možnost jak to nahradit tu je. Ale já osobně bych na svém místě konzultovala i teď všechno s laktacni sestrou, ne z porodnice ale nějakou treba i co chodí domů..
mě dělá laktacni poradenství pediatricka a je skvělá, hodně mi radí co a jak, ale já mám naštěstí ťuk ťuk mlíka hodně. ![]()
@lovean tak me vcera taky nespala
sotva pres den do 5h jestli 2 h?
vecer od 8 do 12 a pak od 1 do 6..a ted uz zase od 7 uspavam utisuju uz sem ji dala domai do kocaru
tam usnula ale porad si tak mrucii
a prevaluje
nooo ja rvu porad jak mi to je lito vsechno..prestoze mam doma krasnou holcicku zdravou..a Ne chapu jak sem bez ni mohla byt❤️
@Spaget92 jo tak to znám včera večer mě malá ječela jak tur a já už nevěděla co s ní nakonec mi usnula u prsu i když já moc nekojim mě malá v kočárku spí jenom když jdeme ven a to když ji tam dám tak vriska a asi pět minut co vyjedeme už je klid a v autě to miluje jak se jezdí dobré jak se zastaví tak řev
@Spaget92 jo a já brečím kvůli capine jak už nemůžu tak se rozbrečím někdy mě můj vidí tak doběhne a pomůže
Holky mám dotaz má některé vaše miminko taky takhle vyboulené bříško? Teď jsem si toho všimla při koupání a celkem mě to vyděsilo přítel hned hledal diskuze prý to je nafouklé jako by od nadýmání ale ptám se jestli to některé dítko nemá od vás taky
@lovean Ahoj, mám sice rodit až na přelomu května a června a tudíž do diskuze moc nepatřím, ale bude to moje třetí dítě ve 4letech a to bříško, co jsem koukala na fotku, měly moje starší dvě děti jako malinké občas taky. Většinou to bylo fakt jen nadýmání a pomáhal na to Sab simplex a mastička Pupík, kterou jsem jim bříško vždycky chvíli masírovala po koupání a pak jim ještě do zavinovačky dala na bříško nahřáté trešňové pecičky (takový mini pytlíček velikosti dlaně) a to pomohlo vždycky ![]()
@ivulka00 @Petraph díky holky no mě malá prdí taky skoro pořád ani moc nebrečí že by ju to bolelo no moje už to je to taky třetí ale teda nepamatuju si že by tohle kluci měli možná že jo ale už je to 7 let tak nevím teda
@lovean tak ono si toho třeba člověk nevšiml.. Nebo je pravda, že párkrát tohle měly děti, když se fakt hodně najedly, ale to nejlíp víš sama, jak moc ti malá pije, nebo ne ![]()
@ivulka00 mi jsme víceméně na umělém a hladová je dost to je pravda
@lovean tak může to být i tím, ale určitě si s tím nedělej hlavu. Já měla obě děti na umělém (dceru od 14 dnů, syna od měsíce) a ani tak jsem jim nijak nedávkovala, kolik toho smí, nebo nesmí vypít, dělala jsem jim vždycky o něco víc a co si vzali, to si vzali. A je pravda, že třeba syn někdy kolem 6-8týdnů vypil na noc (po koupání kolem 7-8) strašně moc (přesně si to už nepamatuji, ale vím, že to bylo třeba jednou tolik, co pil normálně), ale pak trávil až do cca půlnoci, někdy i déle. Takže takové bříško měl v těch týdnech večer vždycky, ale když jsem mu to párkrát zkusila omezit, tak mi večer brečel několik hodin, dokud jsem mu zase nedala napít…