Poradna duly
Jana Čurdová
@lovean já už nekojim přišla sem o mlíko že dne na den ani nechápu proč..
malej si vezme jak kdy někdy 120ml někdy míň.. Když míň tak pak ještě řve že má hlad tak si po půl hodině vždy vezme dalších 30ml.. neodmeruju ju mu to udělám 210ml že 7odmerkama a co si vezme tak si vezme.. on sám moc dobře ví kolik mu stačí aby byl spokojený a pořádně najezeny..
![]()
@Janu17 no já jsem se snažila kojit ale mléka mám hrozně malinko a už jsem tak ve stresu že už na to nemám sílu takže jsem se rozhodla že než být vystresovana a dát malé max 20 ml za jedno kojení spíš míň protože zkouším i odsávat tak vím tak radši přejdu plně na umělou tak se ptám no právě že já dělala do čtvrtku 120 no plus to něco málo kojení ale malá mi začala ublikavat a moc přibrala za měsíc 900 g doktorka mi řekla dávejte 60 ale to mi rve hlady tak jsem zkusila 90 no to ujde ale když nebudu kojit vůbec tak přemýšlím jestli zase zkusit těch 120 nebo zůstat na 90 asi uvidím
@lovean jasný no.. hele nemá cenu se stresovat a nervovat miminko to uciti a pak se to nedá.. taky sem měla málo mléka a ještě slabí a ten rev že má málo a že má ještě hlad byl hrozný pak sem přišla o mlíko tak to šlo hned.. umělý a byl spokojený a šťastný a já taky..
lepší než se trápit a trápit i to malé.. uvidíš a hlavně si stim nedělej hlavu..
![]()
@Janu17 no právě kámoška mi říkala že se na to mám vykašlat a zbytečně se nestresovat pak jsem četla i článek maminky co málem kvůli tomu skončila v blázinci a jak přešla na umělé bylo jí líp takže si říkám že třeba mi pak taky bude líp když bude malá jen na umělém mléku sice se bojím co řekne doktorka říkala že by bylo dobré kojit kvůli imunitě ale znovu tam jdu až 28.5 tak mám čas ji to vysvětlit ale řeknu ji že to prostě nešlo už že jsem dělala vše možné a nic vydržela jsem to o tři týdny dýl než u kluků takže jsem udělala maximum
@lovean taky bych to neřešila a doktorka ti nemá do toho co kecat když to nejde tak to nejde.. jak to mají dělat ty ženský které nemají mlíko vůbec taky musí být na umělém.. nebude stresovat a být v prdeli a třeba se zbtobo zbláznit tak radši tomu malému dát uměle.. Je to lepší než nic.. ![]()
@Janu17 jj máš pravdu bude to tak nejlepší už jsem vystresovana dost takže jdu na to umělé plně a kaslu na to abych to za každou cenu hrotila
@lovean uvidíš budete obě spokojené a šťastné a budeš si užívat každou chvíli než třeba začnou růst zoubky..
my mamy víme co Je pro ty naše drobečky nejlepší a doktoři stim stejně nic neudělají.. Tak co.. ![]()
@Janu17 tak ona je přes den dost protivná ale já jsem asi moc precitlivela nechci ji nechat vztekat
můj ten když mu ju dám ju nechá vyvztekat a je klid to je to co já dělám špatně ale nemůžu si pomoct přijde mi že chlapy mají větší nervy
@lovean tak to mi ti máme na opak já sem víc klidná a klidně ho nechám vyvztekat ale přítel ten je hned nervózní..
![]()
@Janu17 tak to u nás jak píšu když už nemůžu dám malou příteli třeba teď jsem chtěla dát prát prádlo asi před hodinou a dala jsem ji mojemu ona ječela jak tur a můj ju nechal vyvztekat a ona usnula to já neumím
@Megden píše:
Už jste byli na gynde na prohlídce? Já jsem z toho nervózní, protože muž nemůže jít s náma a nikdo jiný taky ne tak musím i s malým sama a malej v kočárku je nerad, jen když spí. Jinak je řev. Navíc pojedeme poprvé MHD..
Tak přemýšlím jak to udělat. Jestli vzít sedačku na nohy od kočárku když v ní v autě spí. Nebo kočár a do zavinovacky. A pro jistotu satek na uklidnění..Snad ho uspim a bude to ok a i v kabince bude spát.
A proč manžel nepohlídá doma? Je nutné tahat malého s sebou? Nebo je v práci a nemůže hlídat, nepochopila jsem to úplně. Já jdu na kontrolu v úterý a obě děti budou doma s manželem. Jsem objednaná na odpoledne.
@lovean píše:
Holky co nekojite a vaše dítě má kolem 6 týdnů kolik dáváte umělého mléka? Nebo jste v těch 6 týdnech dávali
My jsme teda na umělém tak půl na půl, ale doktorka mi říkala, že by miminko mělo vypít 150-180ml na kg své váhy denně, rozděleno do počtu kojení. Takže mě to vycházelo v 6ti týdnech (malý měl cca 4,3kg) na 70ml na jednu dávku (jedl 9× denně)…
@lovean píše:
@Janu17 no právě kámoška mi říkala že se na to mám vykašlat a zbytečně se nestresovat pak jsem četla i článek maminky co málem kvůli tomu skončila v blázinci a jak přešla na umělé bylo jí líp takže si říkám že třeba mi pak taky bude líp když bude malá jen na umělém mléku sice se bojím co řekne doktorka říkala že by bylo dobré kojit kvůli imunitě ale znovu tam jdu až 28.5 tak mám čas ji to vysvětlit ale řeknu ji že to prostě nešlo už že jsem dělala vše možné a nic vydržela jsem to o tři týdny dýl než u kluků takže jsem udělala maximum
Já někde četla, že ty potřebné látky z MM dostane miminko v prvních 14ti dnech, takže pokud jsi vydržela 6 týdnů, tak to rozhodně k něčemu bylo a malá dostala hodně pro imunitu prospěšných látek, takže tím bych se tolik nestresovala.
Já tě s tím stresem naprosto chápu, já protrpěla první tři týdny, kdy malý nechtěl pít a ještě navíc mě vydeptali v nemocnici, kam jsme museli kvůli žloutence. Nakonec se tam místo žloutenky víc řešilo to, že malý prostě nechce pít a nepřibírá. Neustále mě tam chodil někdo kontrolovat, řešil techniku kojení, tlačili mu drasticky hlavu k prsu až malý ječel, mě pořád někdo sahal na prsa, no bylo to psycho… fakt ty první tři týdny naprostý peklo. Nakonec jsme se nějak rozkojili, ale jak už jsem tu psala, malý to začal bojkotovat ve večerních hodinách, ted už nevypije skoro nic přes odpoledne. Jen se bud vzteká a nebo u toho spí, pít dokáže jen přes dopoledne, kdy se mi ty prsa přes noc nalijou a mléko tam je a lépe to teče, přes den mám ty prsa zkrátka úplně prázdný, na laktaci mi nepomáhá už fakt nic a odsát mi už taky jde leda tak pár kapek, takže jen čekám, kdy budeme na UM úplně… Z doktorky mám taky strach, všichni jsou naočkovaní laktační ligou a kdo nekojí, je přece špatná matka ![]()
@Postižená_princezna na krabici na mléku je 120 ml teď v těch 6 týdnech no dělala jsem vše co jsem mohla a už mě to fakt nebavilo kámoška mi psala ať si to nevyčítám a kašlu na to tak jsem se tak rozhodla a teď je mi o něco lépe sice mám pořád výčitky přijde mi že si to víc beru jak u kluků ale říkám si že jsem udělala vše co jsem mohla