Termín porodu březen 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7997
29.4.20 21:28

@trachea tak to jsi jedna z mála co to vidí jak já jenže já i když dávám z flašky tak malá přes den moc nechce spát takže náročné kde hezky spí je auto když se jede a kočárek taky se jezdí no a ještě nosítko na to jsem přišla dneska že mi usne v nosítku doufám že si na to nezvykne a nebude pak chtít jinak spát uvidíme jak to bude a mlíkem mojim teď nemám skoro nic ještě čekám až dorazí bylinky pak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.4.20 21:37

@lovean mě taky nespí, vždycky jen takové parminutove intervaly, taky mám nosítko i šátek, to je myslím nutnost když má člověk víc dětí. No a večery jsou nejnáročnější ale to je asi všude. Musíme vydržet, ono to bude lepší a lepší až se najede na nějaký režim a hlavně až si budou trochu hrát, ideálně se sourozencema 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.20 22:14
@Megden píše:
Ahoj mamky, tak my dnes na prohlídce v šesti týdnech, vážíme 4910g a měříme 55cm. Plně kojime, latkujeme a nosíme v šátku i jezdíme v kočáru, tam teda jen ve spací poloze.. kojime jak si řekne, někdy 1.5hod. někdy 3hod.. kyčle máme ok. Spíme v postýlce a s maminkou jen v noci. Už se smejeme a pozorujeme a snažíme otáčet na bok a valet. hlavičku držíme na chvilku. Ale chovat může jen maminka max. tatinek někdy. Jak ste natom vy?

Tak ja se taky pridam s fotkou. Malej mel ted dva mesice, vazi kolem 4,5kg a uz se kolokrat chechta na cele kolo. :lol: Taky latkujeme a nosime, ten satek je fakt zazrak, pokazde, kdyz jo tam dam, tak je pak na dve hodiny tuhej a uz nosi i pritel. :mrgreen:
S kojenim je to boj stale, ale uz jsem odmitla lamat to pres koleno. Podle toho, co jsem vycetla a zjistovala na kojeni.net, tak uz vik, v cem je problem a proc maly odmjta odpoledne a vecer pit, takze to u nas vypada tak, ze dopoledne kojime a odpoledne ma kojeni jako predkrm a zbytek UM, takze to mame tak pade na pade.
Jak to mate holky se spanim?
Mne maly v porodnici spinkal celou noc, pak se budil po 3-4odinach, nekdy daval 5 hodin a pal najednou obrat a znicehonic se zacal cca pred dvema tydny budit co hodinu a to bylo teda nesnesitelne, byla jsem jak mrtvola. No a ted jsem zjistila, ze to souviselo nejspi s kojenim. Maleho jsem totiz prestala vazit a opravdu jen kojila, ale pol opravdu po troskach, mel neustale hlad a vecer pak rval kvuli brisku. Mam dojem, ze ty ml, co nedal za den pak dohanel v noci… Ted jsem ho opet zacala vazit a zjistuju, jak malo pije, dokrmujeme a v noci se zase budi po 3-4 hodinach. :palec:
Priznam se, ze v te flasce uz taky zacinam videt vyhody, aspon neni neustale na prsou a muzeme jit na vylet, protoze mam prehled kolik vypil, muzu ho nakrmit kdekoliv a vydrzi klidne 3 hodiny… :mrgreen:
No a vecer ani neuspavame, cca ve 21h vzdycky zacvicime, namasirujeme, nakrmime, dam ho do zavinovacky, dudlika, zapnu bily sum, pusu na celicko, zhasnu, odejdu a on spi jako spalek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
29.4.20 22:33

@trachea tak moje malá si asi moc ze sourozenci nepohraje starší bude mít 10 za měsíc tak to už asi bude mít jiné zájmy a mladší má 7 ale opožděný vývoj takže tam nevím jak to bude @Postižená_princezna mě malá spí celkem hezky v noci aspoň to včera třeba usnula mezi 9 a 10 a vzbudila se až v 5 ráno pak ještě na chvíli usnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
30.4.20 01:37

@lovean pediatrička ti neříkala, že máš budit nejpozději po 6ti hodinách (od kojení/krmení ke kojení/krmení) na jídlo? Mě malej by byl schopný spát klidne 8-9 hodin, ale máme nakazano budit a kojit po 6ti hodinách.. :think:

Marek má 6týdnů váží 4510g a měří 58cm.. je hrozně moc dlouhatánskej a roste jako z vody.. :lol: krásně spinká- přes den moc ne a v noci suprově, takže přesně jak to má být.. trpí šíleně na prdíky, má nádhernej úsměv, krásně drží hlavičku (snad od 2 týdnů) a už i pase koníčky (takovej ten základ). Miluju ho každým dnem víc a víc! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
30.4.20 02:25

@Postižená_princezna
Jojo šátek je velkej zázrak. Navazu a usne a spí.. bílý šum jsme zkoušeli zkrz aplikace než koupíme medvídka ale nic moc výsledek. Je fakt že když pustim vysavač fén, nebo nejlíp zapne motor u auta tak se sklidni. A nejlíp spí v aute při metalu a jízdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
30.4.20 02:41

@pantomima
To je fakt dlouhán ale krásný a teda moc šikovný. My brali espumisan ale doktorka doporučila enticon sirup že se kape 2× denně a ne před každým kojením a jsou vtom i probiotika. Je to o chlup lepší a hlavně fakt kapu jen 2× denně. Chuťově je lepší espumisan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
30.4.20 05:35

@pantomima ne mě doktorka nic takového neříkala a řekla bych že malá se sama budi nějak po těch 6 hodinách myslím že akorát tak nějak včera usnula nějak kolem 11 se mi zdá a vzbudila se v 5 takže akorát ale i kdyby spala o hodinu dýl nechám ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
30.4.20 10:40

Tak ja se jdu taky pochlubit mrnousem :) zatim plne kojime, malej uz zacina hezky drzet hlavicku. v sobotu budeme mit 6tydnu, co jsem ho zhruba vazila tak ma kolem 5kg, vecer krasne usina cca kolem 9-10 potom budim po 3-4hodkach na kojeni a pak uz snama spinka v posteli u vytazenyho prsa do rana a obsluhuje se jak potrebuje :lol: prdiky nas zatim nastesti nejak extremne netrapi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.4.20 13:09

Ahojky…mám otázku…jak často pokládáte Mimi na bříško? Koukám v televizi na Menu pro Emu a byla tam fyzioterapeutka a říkala, že pokládat tak 20 až 30 denně… Jinak také plně kojim, akorát nás trápí prdíky… Možná i kvůli mému velkému množství mlíka, úplne mu to stříká do pusinky a on nestíhá ani polykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.20 13:13

@Cernamamba
30× za den mi teda prijde dost neproviditelne :mrgreen: hlavne kdyz ten muj vetsinu dne prospi :lol: u nas je realne tak 6-10× denne. Davam pri kazden prebaleni a pak kdyz je vzhuru a hraje si na dece, to davam na delsi dobu, ale posledni dobou se pritom hrozne vzteka. Kdyz mel asi 7 tydnu, tak uz hezky pasl a ted nastal nejaky bojkot a na brisku bud usina pri cumlani rucicky a nebo se hrozne vzteka… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.4.20 13:50

@Postižená_princezna to spaní na bříšku prý ale vůbec nevadí, když mu to vyhovuje… Já právě ho davam taky při každém prebaleni přes den (pokud nespi dlouho a nemá už mega hlad…) A někdy se hned vzteka a někdy chvilku vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.20 15:15

@Cernamamba
No on to prave zacal sabotovat a uz si tam proste jen tak lezi a hlavu moc zvedat nechce, jen se bud vzteka a odrazi nozkama (jako kdyby chtel lezt, ale jaksi mu nedoslo, ze musi nejdriv posilit a drzet hlavicku :lol:) a nebo prave usne. Pritom tu hlavicku uz normalne zvedal a ted zase nic. :nevim: jinak na brisku spi obecne rad, hezky se tak uklidni u me na hrdi, to je hned klid a spinka. Proto ma asi i hodne rad satek. :D

@Megden tak to budete mit metalovy dite. Pry maji deti rady hudbu, co poslouchaly v brisku, tak jestli to poslouchala maminka, kdyz jezdila autem, tak je to jasny :lol: my mame takoveho toho Zazu plysacka s bilym sumem, na spani mu tam poustime tlukot srdce a priznam se, ze u toho teda vytuhnu i ja. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
30.4.20 23:50

@Miiri22
Krásný brouček. A dobře zařízené že se sám obslouží v noci. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
30.4.20 23:56

@Cernamamba
Nám doktorka říkala že můžeme začít a tak 2-3denne na chvíli. My už tak deset dní teda dáváme pravidelně tak 4-5 denně. Mě to taky někdy úplně stříká že to musím zmáčknout aby přestalo, malý se taky až dusi a kašle tak jak nestíhá pít tak musíme dát pauzu a vše uklidnit a prso skoro ani nepridrzuju. Sranda byla taky prvně, když jsem kojila z levého a z pravého najednou vodotrysk, muž vyjeveně říká, jé stříká ti prso :lol: bych si toho nevšimla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí