Poradna duly
Jana Čurdová
@Postižená_princezna ja z toho byla trochu spatna kvuli laktacnimu natlaku a k pediatrovi jsem sla s tim ze si zaplatim laktacni poradkyni a treba postavim na hlavu abych kojila a tam mi rekli at jsem uplne v klidu, nikoho nevolam, v pohode dokrmuju a hlavne at to neresim ze je to posedlost.. od te doby to neresim a jsem rada za to co je a hlavne ze existuje nutrilon
hlavu vzhuru
pomer kojicich a nekojicich matek nebude nijak tragicky vychylen ![]()
@Postižená_princezna no jsem na tom podobně malá má sice teprve týden ale kojit mi nejde respektive kojím a pak dokrmuju um doktorka když přišla na tu první návštěvu mi řekla ať kojím že v dnešní době je to pro malou nejdůležitější no jenže mě malá taky rve hlady a nějakou dobu saje ale pak kroutí hlavou a už se přisát nechce taky si nevím rady
@Postižená_princezna mě pediatr osobě řekl že mám dokrmovat pac jinak mi pribirat nebude mám moje mléko mu taky nestačí.. a Jestli je na UM nikoho nějak neznepokojuje.. všichni rikaji že mi sme byli taky na UM a taky žijeme.. někdo nemá mlíko vůbec a musí hned od narození z flašky tak nechápu proč to někoho tak drazdi když je miminko na UM.. podle mě jen to normální a ne žádná tragédie..
buď v klidu svět se nezbori a ať di říká okolo co chce..
je to tvoje dítě a Jestli je spokojené když mu dáš UM tak bych to nehrotila.. 😊 😊
@lovean píše: @Postižená_princezna no jsem na tom podobně malá má sice teprve týden ale kojit mi nejde respektive kojím a pak dokrmuju um doktorka když přišla na tu první návštěvu mi řekla ať kojím že v dnešní době je to pro malou nejdůležitější no jenže mě malá taky rve hlady a nějakou dobu saje ale pak kroutí hlavou a už se přisát nechce taky si nevím rady
My mame v propousteci zprave, ze maly je plne kojeny, ale uz po tydnu doma musel byt dokrmovany, protoze proste rval hlady. Jen ja ho teda nedokrmovala UM, ale odsavala jsem mu mleko. Jenze ted byl tri dny jen plne kojeny, proste jsem ho mela na prsou v podstate nonstop, abych nemusela dokrmovat a behem par dnu se stalo, ze mi mleko vubec nejde odsat, uz odsaju maximalne 30ml a pritom maly si z prsou taha porad stejne malo jako predtim, tak nevim, jestli se mi i nejak neztraci mleko. Taky rve porad hlady, tak uz jsem po tom UM taky sahla a svete div se, maly spal spokojene 3 hodiny, v noci dokonce pres 4h a ja se i konecne vyspala. Jen ted nevim co dal, parkrat jsme to vyzkouseli takto a jinak se snazim stale kojit, ale pediatricka to jeste nevi, uplne se desim co mi zase rekne, protoze minule fakt tlacila na to kojeni a at si zavolam laktacni, zkousim krmit pres cevku, pritom v nemocnici uz jsme to zkouseli a neslo to, on nechce moc sat ani ze strikacky…a ja to proste nedavam. ![]()
@Postižená_princezna to chápu já už měla problémy a kojením i kluku já neodsaju ani těch 30 ml já odsaju možná tak s těží 10 no je to náročné já si prostě nevím rady já dala dokrm už v porodnici a doma dávám po každém kojení zkoušela jsem vše ale jen moje mléko ji nestačí protože vypije 60 až 80 ml ještě umělé
Holky, které kojite a ještě odstrikavate, tak jak to děláte? V jakou denní dobu odstrikavate? A kolik? Moc díky 😊
@Baruuu1234 já odstikavam většinou dopoledne a odpoledne, i když nejvíc bych potřebovala v noci - ale na to fakt nemám energii…a odstrikavam pouze do pocitu úlevy (abych neměla na prach boule, neměla je červene zapálený…)
Ahoj všem, predstavuji Vam naši malou hvezdicku Julinku. Narodila se 7.4. v 16h přesně ⭐ 💞.. má krásných 3250g a 49cm. Snad si mě ještě pamatujete mela jsem termín 27.3🤣
Porod byl masakr..měla jsem krizove bolesti.. začaly mi kontrakce 6.4 v pul druhé odpoledne po balonku po 6 min to cele trvalo do 8 rano kdy mi dali tabletku kdyz to bylo porad stejne.. v pul 11 me presunuly na sál.. dali se antibiotika, klystýr a pichli vodu ( byla zelená).. a to už prostě po tolika hodinách bolesti do zad jsem nevydržela a dala si epidural.. pomohl ale opravdu velmi malinko.. byla jsem trosku urvana mam velmi pronikavy hlas a když zarvu slyší me až bůh vi kde🤦 🤣 takze me měli asi radi🤣no a pak už se to rozjelo zacala jsem pocitovat tlaceni tak PA ze jdeme na to ale já nejak nedokázala tlacit a dychat no párkrat se to povedlo a ale po asi 7 zatlačení sla pro DR ze uz tomu musime pomoct tak tam byli ještě další 4 zatlačení už napul s hlavickou venku.. nakonec malinky nastih musel byt ale bohuzel mam hodne vnitřních stehu tam pry neco uplne prasklo ale tak to se neda nic delat no.. je to dost nepříjemný ale čas to zahojí 😏 S pritelem nám to krásné vyslo. Kdyz jsem zacala pociťovat tlačení napsala jsem jen pojď!🤣 A kdyz jsem Julinku porodila akorat tukal za dvermi a videli jsme ji spolu (kvůli zelené vodě ji museli udělat rychle všechno).. moc jsme si to uzily byli tam asi hodku 😇.. sítí bylo taky dost nepříjemný ale to diky tomu ze jsem byla pry úplně uvnitř jako vybuchlá bomba 🤦 no napsala jsem Vam můj příběh jak jsem zjistila. Porod byl opradu pro mě naprosto šílený ale pak ten pocit štěstí je neuvěřitelny a láska tu bolest odvrátí ♥️️ Je to poklad 💕 ⭐
@Elliissaa taky gratuluji měla jsi to dost náročné ale ty poklady za to stojí mě stačila ta hodina největších bolestí myslela jsem že umírám takže ti to nezávidím ale zpětně si říkám že to za to stálo
@Elliissaa Gratuluji k julince.. a jak vám holky rostou drobecci?? Mi sme byli 7.4. Na 6tydeni kontrole a malej má 4150g.. je to náš miláček..
@Janu17 mi v pondělí budeme mít 3 týdny a malá je hrozný jedlík akorát jsme víceméně na um mléku dávám i k prsu ale moc to nejde kolik má teďka váhu nevím do poradny jdeme až 30.4
@lovean ty ji kojis + mas UM a nevazis? Jak vis kolik nakojis a kolik davas dokrm? Ja s tim hrozne bojuju a porad vazim snad nonstop.. zvazit - nakojit (cca 20-30min) zvazit - dopocitat dokrm.. a casto se na me tvari ze ji to nestaci ![]()
@Petraph zkoušela jsem zvážit ale to co si vypije s prsa je takové minimum že ji stejně musím dát plnou dávku umělého a ještě ji to kolikrát nestačí a rve že chce další do toho beru antibiotika a to jí dávám až tak dvě hodinky po nich já nemám moc mléka