Termín porodu březen 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7997
25.3.20 07:12

@jirulkaa no já asi dopadnu podobně nevím teda ale na kojení to moc nevypadá zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
25.3.20 07:29

@lovean já taky nekojim, měla jsem málo smála furt hlad, tak dostavala příkrmy a pak už jsem neměla ani kapku mlíka tak jsme na nutrilonu, nic si z toho nedělej, hlavně zdravíčko a spokojenost 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.20 08:49

Ahoj,
Tak se po nejake dobe ozyvam. Timto blahopreji vsem, kterym se od doby, co jsem tu nebyla, narodilo miminko. :hug: (bohuzel uz nemam o diskuzi moc prehled)

Nam se teda nakonec po porodu vsechno zkomplikovalo, z porodnice nas sice propustili pomerne brzo, nicmene s rozjetou zloutenkou, coz zapricinilo, ze maly byl neskutecne spavy. Uz v porodnici bylo v podstate nemozne ho vzbudit (ani detska sestra toto nezvladla), takze nejdriv nepribiral a byl jednu noc na fototerapii s tim, ze uz behem noci hodnoty rychle klesaly a maly pribral, takze nas propustili hned den na to. Jenze jsme doma stravili dva dny a zloutenka se opet zhorsila, maly zhubl a my byli na tri dny hospitalizovani v nemocnici, kde jsem opravdu mela silene stavy bezmoci, protoze maly nechtel jist, i dokrmit ho strikackou byl nadlisky ukol a k tomu ten tlak sester na kojeni byl priserny… :,(

No… Ted uz jsme doma, zloutenka uplne zazehnana, maly je zivy a urvany. :lol: Jen ta zloutenka nam totalne zkazila kojeni. Maly se prisaje, ale neni schopny si vytahnout dost, je na to hrozne liny, neumi dost sat a obcas se i vzteka a cim vic to zkousime, tim je vic nervozni. Takze vse vypada tak, ze minimalne 30 minut kojime, pak zjistim, ze si maly vytahl jen 20ml a je potreba ho stejne doplnit odsatym mlickem. Mleka mam dost, ale ten neustaly proces odsavani, prikladani, pak dokrmovani a zase odsavani ve vysledku trva dve hodiny a clovek muze zacit krmit znova… Jsem z toho uz totalne zoufala, protoze se to nelepsi a mam chut prejit uplne na UM, protoze ten stres nedela dobre ani me a ani jemu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.3.20 09:30
@jirulkaa píše:
@Elliissaa
Byl se mnou jen na hekarne, na sale uz ne.
Protoze to nepostupovalo tak, jak melo.Uz nekojim, nejak to neslo. Do toho stres.. Takze malo mleka, male to nestacilo a mela hlad. Tak jsme na UM a je spokojena a v klidu a ja taky.😊

Tak aspoň trošku s tebou byl😇.. tak hlavně ze vse dobře dopadlo 💪.. Jasné no to je fuk hlavně ze je spokojena👌 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
25.3.20 11:29

@Elliissaa
Joo, nebyl tam se mnou, tak to sama nezvladnu. Byl obrovska podpora!
Ja uz si z toho nic nedelam.😊 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.3.20 13:41
@jirulkaa píše:
@Elliissaa
Joo, nebyl tam se mnou, tak to sama nezvladnu. Byl obrovska podpora!
Ja uz si z toho nic nedelam.😊 ❤️️

Závist ze jsi ho tam mohla mít 😇.. to je dobře 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
25.3.20 14:28

@Elliissaa já doufám že nás zítra pustí domu tak snad už nám smutno nebude pokud bude malá ok tak jdeme zítra já jsem já zítra domu můžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
25.3.20 20:10

@Postižená_princezna -Ahojky, moc se diskuzi nezucastnuju, ale po precteni tveho prispevku vidim uplne nas, jako pres kopirak. Od zloutenky, spavosti, kojeni, atd. My uz museli v porodnici castnecne, cca 2 davky denne, davat UM, aby se mala alespon castecne udrzela na stejne vaze a nesla s ni dolu. Po prichodu domu jsem vydrzela odstrikavat mleko 3 dny- neslo nam kojeni, protoze mam velke bradavky a mala nebyla schopna nasat mleko ani pres kloboucek, bylo to vycerpavajici a nestihala jsem odstrikat dostatecne mnozstvi mezi krmenim a proto jsem byla donucena prejit uplne na UM. S nervama jsem byla v koncich a stresem i o mleko prisla. Pres den prvni 4 dny po prichodu z porodnice spala non stop a v noci bylo rodeo. Po prechodu na UM prislo teprve prave peklo, ktere trva do ted. Trapi nas koliky, mala probreci pul dne, pak vycerpanim usne. Zkusili jsme na radu doktorky 3 druhy UM, nakonec jsme dosli k zaveru, ze je mozna i alergie na kravske mleko. Doplnili jsme hypoalergenni mleko o espumisan, probiotika, protihltacima lahvickama, masirujeme, cvicime a vysledek temer zadny. Vykandi se stezi 1× za dva dny, place porad, brisko ma jak balon. Doktorka jen rekne, ze musime vydrzet, ze to proste casem prejde. Jsme uz zoufali. Tim jsem jen chtela rict, pokud muzes, tak i kdyby jsi mela padnout zkus odstrikavat a neprechazej na UM, at nedopadnete jako my :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
26.3.20 10:44

Holky jak to máte se spánkem vy? já spím tak 2-4hodiny celkem po chvílích. Normálně zjišťuji že stačí 20-30minut a jsem nakopla jak po Semtexu a moc se mi nechce spát když mužů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.3.20 10:53

Holky, jak tak čtu, tak se dost trápíte s kojením. Nevzdávejte to tak rychle. Vím že začátky jsou kruté, taky jsem to zažila. Berte to tak, že se učíte vy tak Mimi… A vůbec, je karanténa, tak můžete kojit celý den :mrgreen:

Pokud někdo řešíte prdy, tak já mám hodně dobré zkušenosti s BioGaia. Zabraly vždycky!

Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.20 11:59

@Luciferda86
No u nas to za poslednich par dnu jde s tim odsavanim taky do kopru. Maly se sice zlepsil a zvlada si vytahnout z prsou treba 80ml, ale jen pri prvnim rannim kojeni a pak treba dvakrat zvladne 50ml a pak uz jede po 20ml cely zbytek dne… Proste mu to jde dopoledne a do vecera jako by to zapomnel a zase se zacne vztekat nebo usinat… Problem je, ze posledni dny ho moc nemuzu dokrmovat tim odsatym mlekem, protoze zkratka neodsaju ani kapku, drive behem chvilky klidne 100ml a ted sotva 40… Tak se bojim, abych neprichazela o mleko. Maly kvuli tomj musel uz parkrat na noc dostat UM, jinak by proste rval celou noc hlady. :,(
Jak ses s tim zvladla popasovat behem te zloutenky? Ja mela pocit totalniho selhani, poporodni deprese a pocit, ze nejsem schopna svoje dite nakrmit a navic do toho ta nemocnice, ktere ja nesnasim. Maly proste stravim prvni tyden zivota po doktorech a ve spitale… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.20 12:02

@Lola001
My mame Baby Calm, nemas s tim nejakou zkusenost, jestli to zabira? My kapeme zazim dva dny, takze nevim…
@Megden ja umiram v noci, to fakt ve 3h rano maleho proklinam, ale od 6h na dalsi krmeni jsem pak uz vzhuru a behem dne ne a ne zabrat a to i kdyz maly treba dve hodiny spi, proste neusnu. A pak padam v 8h vecer na hubu a usinam na gauci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.3.20 13:01

@Postižená_princezna Baby Calm jsem zkoušela u staršího syna, tenkrát nám to nepomohlo.. stejně tak Espumisan a Sabsimplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.3.20 14:44

@jirulkaa gratuluji k maličké je rozkosna.. :srdce: Taky man malého částečně na UM moje mléko mu nestačí a hlavně nepribira takže prikrmuji a je to spokojený miminko. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
26.3.20 17:18

@Postižená_princezna - behem zloutenky jsem byla v porodnici a odstrikavala jsem sve mleko a oni mi malou nosili vzdy na 20min na krmeni po 3h ale z flasky. Pak jsem nestihala odstrikavat a pamatuju si jak na me sestra byla ostra ve 3h rano, ze nemam odstrikano 2 davky pro ni a ja ji marne vysvetlovala, ze to proste nezvladnu odstriknout po 2,5h, ze se dostanu max na 20ml a jsem uplne hotova. Pak prisla laktacni poradkyne a sama mi rekla, ze proste mam bradavky hrozne masity a mala z nich neni schopna sat a ze zkusime kloboucek, to neslo vubec, katastrofa a ze kdyz stejne ostrikavam a krmim z flasky, tak at popremyslim, jestli neprejit uplne na UM. V porodnici jsem si to az tak neuvedomovala, ale jakmile jsme dorazili domu vsechno na me padlo a sama sebe jsem zklamala, vlastne do ted brecim, potaji. Snazim se byt u male v klidu, ale uz ani to mi nejde. Misto toho aby se to lepsilo, se vsechno horsi. Uz ani pres den nespi, porad place, kdyz usne, tak poplakava ze spanku a krouti se. Nemuzu ji nijak pomoc a to mi trha srdce. S manzelem se stridame, ale jsme strasne za tech 14dni co ji mame doma unaveni, mam o ni strach. Pokud vam u vas UM nedela stejne problemy jako nam, tak se netrap a prejdete. Prikladej si ho ale porad k prsu at neztratis ten kontakt. Budu drzet palce at to u vas probehne bez komplikaci. Drzte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí