Termín porodu březen 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1187
20.4.20 13:29

Ahoj holky, tyjo, jak tak sleduju, tak my to máme úplně pohodový :lol:. Malá spinká cca 3 hodiny v kuse přes den a v noci 6 hodin v kuse. Vzbudí se, přebalím, dám mlíčko, položím do postýlky, ona sleduje chvilku okolí a zachvilku zase spinká. Odpoledne vydrží vzhůru cca 4 hodiny kdy ji ukazuju hračky nebo ji chovám, cvičíme apod.
Plače jen když už má velký hlad tak než nachystám mlíčko.
Zvládnu s jejím spánkem uvařit, napéct, uklidit, zkouknout seriál, odpočinout si a ještě se věnovat jí když už spinkat nechce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.4.20 13:30

Ale mám na vás dotaz.. vy co měli vaše miminka porodní váhu kolem 4kg, kolik váží teď a kolik mají týdnů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
20.4.20 15:13

@Rikiki nase ma v 5 tydnech 5kg, pri porodu mela 3820, poustely nas s 3650

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
20.4.20 15:49

@Rikiki malej měl teda míň, 3640g po porodu. Při odchodu z porodnice měl 3400g a v pátek ve 4týdnech a dvou dnech měl 4340g :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
20.4.20 16:34

@pantomima to roste pekne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 16:46

@pantomima
On mi presne tohle delal maly i ve 3.tydnu, kdy ten spurt udajne taky byva a to jsem ten rezim krmeni nejdrive po dvou hodinach nastavila taky. Ono se to pak nejak rozbehlo, prvni dny masakr, ale pak prisly ty dva tydny, kdy to kojeni doopravdy vypadalo hodne nadejne, nebylo potreba ho vubec dokrmovat. O te flasce to slycham porad, ze uz proste pak nebude chtit z prsu a at mu ji nedavam, jenze on ji ty dva tydny vlastne vubec nemel, byl plne kojeny a pak ze dne na den se zase zacal cca v 6.tydnu vztekat vecer u kojeni. Pochybuju, ze by si po dvou tydnech plneho kojeni najednou usmyslel, ze z flasky mu to teklo lip… Vzteka se vecer, to uplne nejvic a ted posledni dva dny uz to dela i nekdy behem dne. Vcera ale i pres veskere vztekani nakonec z prsou vytahl asi 110ml za jedno kojeni. Vubec uz tomu nerozumim :nevim:
Jinak se snazim kojit pokazde z obou prsou, vzhledem k tomu, ze prave prso mam uz od porodnice „vadne“ a je v nem malo mleka (neslo z neho ani odsavat, zatimco z leveho to teklo proudem, z praveho si maly nikdy nevytahne vic nez 30ml).
Dneska se zase vzteka, zacalo to uz v 11h a je to tak pri kazdem kojeni, takze uz jsem vazne hotova… Ale aspon dneska nechce pit po pul hodine, ale vydrzi 2 az 3 hodiny do dalsiho kojeni. Ale podle vazeni zkratka pije malo (treba jen 40 nebo 50ml), plus to vztekani k tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
20.4.20 17:25

@Petraph @Týnka 96 holky dudlíka zkoušíme chvíli tahá a jak zjistí že nic neteče vyplivne a rve dál mam obejdnane houpací lehátko jinak už nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
20.4.20 18:04

@lovean My musely vystridat nekolik dudliku nez ji ten pravy padnul.. kupodivu ji zmeny tvaru vubec neva strida prso dudlik flasku jak nic :D

@Postižená_princezna myslim ze to nepoznaj, nase mala strida prso a flasku min 14 dni a z prsa taha porad stejne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.4.20 18:23

@Petraph moje malá měla 3,9kg porodní váhu a stejnou váhu když jsme šly domů a teď ve 4 týdnech má 4,8kg. Myslíš, že je to ok? Nepřibírá moc? :think: Je na UM. Ty kojíš nebo taky UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.20 18:34
@Petraph píše:
@lovean My musely vystridat nekolik dudliku nez ji ten pravy padnul.. kupodivu ji zmeny tvaru vubec neva strida prso dudlik flasku jak nic :D@Postižená_princezna myslim ze to nepoznaj, nase mala strida prso a flasku min 14 dni a z prsa taha porad stejne..

Já si to taky myslím, to samé se řiká i o dudlíku a kloboučcích, že kazí kojení, ale každé dítě je jiné a my měli problém s kojením ještě před tím, než nějakou flašku dostal. Nám se kojení nejvíc zkazilo žloutenkou, ze které jsme se dostávali tři týdny, kdy malý prostě spal a tahat z prsou nechtěl, pak se i vztekal, lepšit se to začalo až když mu byl měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
20.4.20 19:04

@Rikiki doktorka to pomerovala s nejakym grafem kde v norme byl prirustek 300g tydne ;-) bud v klidu, nam uz ted v 6.tydnu vaha tyden stoji.. taky jsem se predtim bala ze nabira rychle - kojim symbolicky (30-50ml) a dokrmuju UM (105-130ml) sestkrat denne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1842
20.4.20 19:06

@Postižená_princezna no to ja vlastne jeste prvni tri tydny kojila jen s kloboucky a pak jsem je proste davat prestala a ona si vubec nevsimla.. bradavky mam pritom porad stejne blbe :-) nase mala taky furt spala a hrozne ji obtezovalo neco delat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.4.20 08:21

Holky tak jak to procitam, vsechny skoro donkrmujete.Ja plne kojim. A nemam nic moc problemy. Jen teda asi pred tydnem? nam mala zacla rvat ze ji neslo absolutne utisit..v pul 7 nebo v 7 koupani do pul hodky tuha, za pul. hodiny se vzbudila a plakala ani prso ani plenka ani chovat ani tulit nic.po 2h vycerpani usnula..a pak jsemji jeden den nevykoupala, druhy zkusila uz po 16h pak usnula asi do 20.00h cca hodinu nez nakojim, prebalim uspim, ve 21h uz spala a spala az do 4 do rana..tak co to bylo? ten rustovy spurt nebo ja nevim..ted zaplace ale malo..jinak spipres den krasne i v noci..takze ted koupu kolem 4 pul 5.Ale chtela bych koupat pozdeji tak nevim jestli nekoupat az v tech 20.00h. chvili ji trápilo brisko davam sab simplex. Jinak to je laska❤️ ❤️hodna..straseto leti..uz bude mit mesic😣 ❤️
Vsem drzim palce :* at vše zvladnete l :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
21.4.20 10:02

@Spaget92 no mě malá teď nespí přes den skoro vubec hrozně málo přes den hodně pláče nevím čím to je protože je nakrma prebalena možná bříško a přijde mi že má pořád hlad no uvidíme jak to půjde dál taky budeme mít měsíc ve čtvrtek a máš pravdu hrozně to letí těhotenství se mi vleklo a teď to letí jak hrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
21.4.20 10:40

@Petraph známá byla na 3dny v nemocnici, bez dcery. Takže odstrikala mlíko na ty dny a její manžel ji krmil z flašky. Když přijela z porodnice, tak měli hroznej problém, protože nechtěla tahat. Čekala, že ji to poteče samo a ono nic. Takže z krásného kojení a hodňoučkého miminka se stala hladová vzteklinka.. ;) ale jasně, každý dítě je jiný :)

@Postižená_princezna tak tomu taky nerozumím. Ale poraď se zavčas s laktacni sestrou. Ty paní dělají zázraky! :) třeba něco vymyslí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí