Poradna duly
Jana Čurdová
@Postižená_princezna píše:
@Megden
Muj drahy bere prcka z kocarku dokonce sam, kdyz jeci, protoze ten jeho jekot nezvlada poslouchat, takze to u nas dost casto vypada tak, ze ja vezu prazdny kocar a on v ruce malyho a ukazuje mu stromy, auta a tak a malej je uplne v klidu a vsechno ho zajima.
Ale pokud ma treba tchyne kecy, ze ho hned beres z kocaru kdyz zakrici, tak bych ji to fakt rekla, me osobne ty reci o vychove od starsi generace taky docela irituji. Vsichni maji patent na rozum a vsechno vi nejlip, pritom spousta veci, co delali nase mamky je uz dneska jasne prokazana, ze byla spatne…
Ale jinak jsme na sebe taky s pritelem protivni, taky mu ledacos chybi zejaksi se stale nesmiril s tim, ze kdyz proste clovek od rana lita kolem ditete a v noci spi na etapy, tak fakt nema naladu na milostne hratky. Chlapi no
![]()
![]()
Necetla jsi knizku od Harveyho Karpa Nejstastnejsi miminko v okoli? Je tam prave skvele vysvetlena kolika a proc miminka treba bezduvodne placou. Pise tam prave o miminkach, ktere znicehonic nesnasi kocar a vodorovnou polohu a utesi je v podstate jen naruc, klubicko a zavinovacka, popripade jizda v aute. A je tam presne jak pises, ze nema maly rad ten volny prostor kolem sebe, zkratka mu chybi 4.trimestr a jedine, jak to ustat je prcka nosit a mazlit.
Vsak ono bude lip a ani se neotocime a oni uz zo budou velci chlapaci a nebudou nas potrebovat.
Jojo přesně jak píšeš. Kecy od starších..patent na rozum.. když se malej ozve má určitě hlad.. když si prdne bude tam určitě nálož a je třeba ho ihned prebalit.. v kočáru nechat vyrvat ať usne a jak odchází z domu musí mít čepici i když je tam 28stupnu je v sedačce a před domem stojí naše auto
a manžel byl nejhodnější miminko na světě, bez křiku bolení bříška, bez dudliku a spal krásně.. takže po něm to malý nemá
jo a za chvíli jak poleze to už si prý nesednu protože za ním budu běhat-a to jako teď sedím na zadku a nic nedělám? Manžel už tchýni vysvětloval že když mě bude na návštěvě stresovat kecy tipů že má určitě hlad a kdyby SME mu dali najíst tak by tam neřval..a že ho navadime proti ni..tak budu já nervózní a malej taky protože to že mě citi a rvát bude, že na jiných návštěvách je hodný a klidný.. a to mě prolustrovala ockovak a na vše se ptala ne se zájmem ale aby měla přehled.. musím nastavit hranice, je to jediná babička co bude mít, ani žádný děda není, ale nebudeme to přehánět..
O té knize jsem slyšela. Já si to taky myslím o tom 4.tem trimestru
Já jsem teda asi jediná, kdo dítě s radosti odevzdá komukoliv, kdo si o nej řekne. Babička, když jámě na chalupě, chodi denně, často si ji i vezme jen k sobě, starší nevlastní bracha chodi taky, když se domluvíme a největší slast pro mě je nechat dítě otci a jít si sama zabehat ![]()
@skorotehotna nejsi jediná
vždy když jedu k našim tak malýho odevzdán a jdu si lehnout aniž bych měla výčitky vím že prdolku bude dobré postaráno líp jak doma.. pac přítel by se nepostsral bojí se mu dát i flašku.. jo když leží a je najezeny a nakrmeny tak to jo ale jinak ne ven sním taky nechodí furt má prý moc práce takže ve směs sem vždy ráda když si malýho někdo půjčí a já mám chvíli klídek..
může to sice vypadat že sem hrozná a tak ale kolikrát už měli s posledního a potřebují se dát do kupy jinak sem protivná a hnusná a to tomu prckovi taky nepřidá.. 🙂
@skorotehotna nejsi jediná
vždy když jedu k našim tak malýho odevzdán a jdu si lehnout aniž bych měla výčitky vím že prdolku bude dobré postaráno líp jak doma.. pac přítel by se nepostsral bojí se mu dát i flašku.. jo když leží a je najezeny a nakrmeny tak to jo ale jinak ne ven sním taky nechodí furt má prý moc práce takže ve směs sem vždy ráda když si malýho někdo půjčí a já mám chvíli klídek..
může to sice vypadat že sem hrozná a tak ale kolikrát už měli s posledního a potřebují se dát do kupy jinak sem protivná a hnusná a to tomu prckovi taky nepřidá.. 🙂
@Megden moje potencionální tchýně mi taky radí ale já si to vyslechnu a jdu dál ale je jedna věc s kterou otravuje pořád netýká se to malé ale je otravná jak hrom že prý mám nárok na ostrovne že oni to viděli a četli a nevím co jinak moje tchýně ještě ani s kočárkem nebyla já totiž mám něco podobného nechci dát malou s ruky mojí mamce jsem ji dala bez problémů ale tam jezdíme jednou za čas ale moje tchýně bydlí dole ve společném Baráku a když si chce malou pochovat úplně se mi do toho nechce dám ju mojemu když mi není dobře ale už jsem měla zachvat že jsem ji drzela a nechtěla dát ani jednomu bylo mi zle brečela jsem a můj ať mu ji dám a já ne že mu ji nedám chudák musel z toho mít trauma
@Megden seš normální! Já to mám stejně!! Půjčit a vrátit, kočárek nepůjčují… Mě tchýně dělá to že mě neposlouchá, když malá pláče já vidím co jí je tak ona mi ji nechce dát a myslí si že ji utisi.. takže já už tam ani nechci jezdit.. potřebuje všechno jen ona sama s malou ale to já nedávám.. třeba s mojí mamkou je to naopak, všechno děláme s polecne, travime s pólu hodně času teď a je to hezký.. ale stchyni to nejde
Koukám, že, to máte s těma tchyněma veselý a jsem asi teda ráda, že mám tu svoji tak daleko. ![]()
@Megden ty látkuješ, že? Můžu se zeptat, co používáš za plenky, případně za sklad? My kame vícevrstvé a čtvercovky, ale nějak nejsme kamarádi s novoskladem, přijde mi, že mi tam prostě zbývá az moc látky, malej je prostě drobek. Zkoušeli jsme jo fold, ale to zas bylo veliký celkově, tak teď jedeme draka, ale přijde mi, že z toho zase příšerně rychle roste ![]()
@Týnka 96
Díky ![]()
No já se držím pět minut a pak si ho beru když řve.. ale je to děs. Jako chápu že vychovala dvě děti ale prostě pro mě jecizi i po 15ti letech a jsem holt máma lvice co dítě nechce dát a moc se o neho boji. Nedělala sem si dítě abych ho odkládala nebo nechala vyplakat. Až bude větší z ruky ho dám ale teď je podle mě malý na delší chování. Mám tu sociální tíseň holt ![]()
@Megden já tě chápu hele buď v klidu, já to mám stejně.. my už meli dokonce i incident skrz hlídání..
Jinak jak tu byla ta diskuze o UM, tak my už jsme teda taky podle všeho oficiálně dokojili, už nám to totiž moc nejde ani částečně, jak tomu bylo doposud. S laktací to šlo rapidně do háje v podstatě ze dne na den, mléko se spouští hrozně dlouho a je ho málo, takže malý má Hipp, vypadá spokojenější, méně pláče a začal nám spinkat celou noc.
Doktorce jsem to oznámila dneska a když jsem ji ten boj s kojením popisovala, tak mi řekla, že se vůbec obhajovat nemusím a že psychická pohoda matky je taky hodně důležitá, hlavně, že malý přibírá.
Takže jsem se jí bála zbytečně. ![]()
@Postižená_princezna nebyla to sice otázka na mě, ale já dávám pořád novorozeneckej sklad a jsme spokojení
nikde nic neutika a i ten brutální průjem co má zachytí, a když se náhodou stane že ne, svrchní kaťky už to dál nepustí.. ![]()
@pantomima
Tak já musím zaklepat, že nám naštěstí zatím taky ještě nic neproteklo.
Jen mě zajímaly třeba nějaké tipy, nám fakt zatím nejvíc sedl ten drak, ale hraju si s myšlenkou nakoupit víc těch vícevrstvých, přijde mi, že skvěle sajou a jsou takový příjemnější na dotek po vyprání, oproti čtvercovkám.
Je super, že se tu najde víc mamin, co látkuje ![]()
@Týnka 96
A to jako chtěli hlídat už teď jo? Já čekám kdy přijde znova s tím že by šla vozit abych mohla spát.. ani náhodou. Jo a taky mě štve jak nás řeší se známýma. Malej si jednu návštěvu prďel jak král. Prababička naznala že má problém s prdiky. Tchýně opět že její kluci to nikdy neměli. A za týden došla že potkala známý a že oni měli taky problém s prdiky až zkoncili na pohotovosti a že ji doporučuji ať nepije mléko. A to porovnání s jinýma miminkama od kolegyň z práce.. ![]()
Je fajn si tu postěžovat, ani sem netušila jak moc mě to vadí a rozčiluje..
@Postižená_princezna
Latkuju čtverce a vícevrstvé spíš na vkladacku na delší cesty nebo noc. Mám od Ttomi ty nejsavejsi co jsou a dobrý. Zahybam kolem nožiček dvakrát a pevněji aby nebyla kapsa a ty cípy ohnu a chytím snapkou. Myslím že nic zvláštního nedělám. ![]()
Je právě paráda že těch skladu je víc a vybereš co ti sedí. Mě právě ta vícevrstvé od Kikko a čtverec od Tomi sají stejně a plinu si jako vkladacku slozim jak potřebuju a je pak rychle suchá.
Už jsem ale musela pořádně čistit pračku po dvou měsících. Přidávala jsem žlučové mýdlo a bylo myslím zanesené. Teď ho dám jen na fleky po kakání a pak vyperu. V čem perete? Já lovela ocet a soda. A hovínka sprchou splachnu a potru zlucakem. Pak předpírka,60st. A máchání. Ale flíčky tam někdy zůstávají ![]()
Dělala jsem lázeň z kyselinou 2lzice na 2l teplé vody a nechat vyšumět a vyprat bez prášku, protože jak pračka zanesená pleny tvrdší. A dobrý, pleny i belejsi.
Jak to máte vy s údržbou latkovek?
@Megden ano chtela, pobsestinedeli jsme jeli s manželem koupit auto, tak si k tomu vzal svého taťku a ona jak sup ať tam malou nechám, no ani náhodou!! Ani kočárek bych jí samotné nepujcila no je to šílený co ona dělá… Nejhorší jsou tyhle kecy, nic si z toho nedělej, já vždy když jedu od tchýně tak jsem vytočena… Mě taky probírala s každým, nešlo mi kojit tak jsem poslouchala chytré kecy a hned to věděla cel rodina že nekojim ale aby řekla důvod to ne prostě…