Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teeda, 5 kluku??
To musis byt nastavena uplne jinak nez ja
Ja mam rada obcas i svuj klid
No a zrovna nejsem dvakrat nekdo, kdo rad prostoji cely den u plotny.. doma vetsinou nejsme, hodne vyletime, uz od mimca.. proste se tapalo s miminkem a nakojila jsem a hotovo.. my se najedli vzdycky nekde v restauracce nebo v terenu… a rak fungujeme porad, kdyz je cas.. U nas heslo nebyt doma
Taky aspon ten nas drak mimo domov jak ma zabavu, tak je v pohode a nevymysli blbiny… od 5 let ujede na kole pres 50 kilaku… Si prave neumim predstavit mit hodne deti, ukocirovat to vsechno.. Uz vidim jak jeden jde rychleji nez druhy a uz nekdo podava protesty
ale treba mam mylne predstavy.. Taky na to budu muset prijit, jak vse zkoordinovat ke spokojenosti vsech
Ale vazne klobouk dolu
![]()
@Carolline1 to máš opravdu mylné představy, ale v pohodě to nejsi sama
. Hodně chodíme na výlety, bydlíme kousek od Šumavy, kde máme nejvyšší kopce prolezlé skrz na skrz. Jezdíme na kolech, lyžích, bruslích. Chodíme po hradech, známých i méně známých místech. Letos v létě jsem zrovna vzala všechny tři kluky na přespání pod širákem na polednik. Starší už se věnuje závodně hokeji, tak jezdíme přes zimu hodně po stadionech. Jezdím převážně bez manžela, buď sama nebo s kamarádkou, ale není výjimečné že vezmu děti sama na několika kilometrovou tůru a vrátíme se až v noci. V jeden den jsem schopná s nimi stihnout bruslení na zimaku, výlet do bazénu a večerní lyžování. Opravdu to není problém, když se chce tak to jde, ale znám i lidi co mají jen jedno dítě a nestíhají vůbec nic a jsou jen zalezlí doma.
A určitě nestojíš u plotny víc času když máš víc dětí. Vařím pořád jedno jídlo, jen ve větším množství 🙂 ale je Teda pravda že do restaurací někde po výletech nechodime, většinou připravím jídlo na cestu doma a sníme si to někde cestou, protože z mojí zkušenosti v restauraci nebo cukrárně strávíme hodně času a pak nic nestihneme
Moje kamarádka, která navštěvuje s dětmi hlavně nákupní centra se mě letos zeptala jak probíhají naše výlety do přírody a jestli jako na konci toho našeho výletu je nějaká cukrárna. Tak ji říkám že ne… A ona se na to zeptala a co tam tedy je?… Říkám ji ze příroda… A ona se mi na to zeptá a to tam ty děti jako dobrovolně jdou jo, když tam vlastně nic není? 😃 Ale to jen tak pro odlehčení. Je jedno kolik člověk má dětí. Pokud člověk nechce, tak si nezorganizuje čas ani s jedním dítětem.
Elena
@Anonymní píše:
@Carolline1 to máš opravdu mylné představy, ale v pohodě to nejsi sama. Hodně chodíme na výlety, bydlíme kousek od Šumavy, kde máme nejvyšší kopce prolezlé skrz na skrz. Jezdíme na kolech, lyžích, bruslích. Chodíme po hradech, známých i méně známých místech. Letos v létě jsem zrovna vzala všechny tři kluky na přespání pod širákem na polednik. Starší už se věnuje závodně hokeji, tak jezdíme přes zimu hodně po stadionech. Jezdím převážně bez manžela, buď sama nebo s kamarádkou, ale není výjimečné že vezmu děti sama na několika kilometrovou tůru a vrátíme se až v noci. V jeden den jsem schopná s nimi stihnout bruslení na zimaku, výlet do bazénu a večerní lyžování. Opravdu to není problém, když se chce tak to jde, ale znám i lidi co mají jen jedno dítě a nestíhají vůbec nic a jsou jen zalezlí doma.
A určitě nestojíš u plotny víc času když máš víc dětí. Vařím pořád jedno jídlo, jen ve větším množství 🙂 ale je Teda pravda že do restaurací někde po výletech nechodime, většinou připravím jídlo na cestu doma a sníme si to někde cestou, protože z mojí zkušenosti v restauraci nebo cukrárně strávíme hodně času a pak nic nestihnemeMoje kamarádka, která navštěvuje s dětmi hlavně nákupní centra se mě letos zeptala jak probíhají naše výlety do přírody a jestli jako na konci toho našeho výletu je nějaká cukrárna. Tak ji říkám že ne… A ona se na to zeptala a co tam tedy je?… Říkám ji ze příroda… A ona se mi na to zeptá a to tam ty děti jako dobrovolně jdou jo, když tam vlastně nic není? 😃 Ale to jen tak pro odlehčení. Je jedno kolik člověk má dětí. Pokud člověk nechce, tak si nezorganizuje čas ani s jedním dítětem.Elena
Ahoj, jak staré máš děti? Já jsem těhotná po třetí a když jsem předtím řekla, že chceme děti tři, nikdo nechápal. Standart v této době dvě a hotovo ![]()
@Carolline1 píše:
@Vianka To chapu.. no ale v rukavicich a s rouskou, pokud cloveku nebude vylozene blbe, tak by to mohlo jit… A to mas svoji ordinaci? To si zase muzes upravit pracovni dobu na zvladnutelnou uroven
Taky si říkám a asi si začnu brát radši respirátor, aby to bylo o trochu jistější. Svoji ordinaci nemám, naštěstí jsem zamestnanec a mam skvělého šéfa. Kdyby ta ordinace byla moje, tak se na mateřské moc neohřeju, to jsem před dětmi fakt ani nechtěla
Jinak teď mi Clearblue ukázal + 2-3 týdny, tak snad bude vše ok
Zajímavý je, že v pondělí byl proužkový test negativní (27DC), tuhle středu jsem měla sotva ducha, a teď už digital ukazuje 2-3t, asi měl prcek pomalejší rozjezd ![]()
Holky a kolik vám je a kolikáté mimčo čekáte?
Když to tak čtu, tak je to už většinou vaše několikáté těhotenství
. Mě je 25 a čekáme první mimčo z IUI. ![]()
Ahoj holky tak se k vám přidávám TP bych měla dle kalendáře mít 9.6… Je mi 28 a čekám druhé. Paradox je ze mam stejný termín jak u teď momentálně 6leteho syna 😂
Mne je 36 a cekam druhe… tehotenstvi je to ale uz ctvrte… Takze asi proto jsem tak brzy poznala, ze jsem tehotna ![]()
@Carolline1 no já se občas divím že u nás nebyla ještě socialka 🤭 mě to u prvního bylo jedno, ale chlap chtěl kluka tak jsem se pak taky priklonila ke klukovi, druhyho jsme chtěli taky kluka a třetího taky. Od začátku všem říkáme že budeme mít pět kluků a kazdej se vždycky diví že jsem těhotná a když porodim že je to zase kluk
ale tchyně by chtěla holčičku. Ptala se manžela proč jako chceme další dítě, jestli jako chceme konečně tu holčičku, tak se jí zeptal jestli náhodou neupadla, že další bude zase kluk… Na to Teda řekla že nechápe proč dalšího kluka chceme 😃 ale tak dočkala se u druhého syna, tak je už spokojená 😄
Já bych chtěla zase kluka, ale kdyz to bude holka tak to bude holka… Vyměňovat ji v porodnici nebudu 🤭 ona stejně jestli bude po mě tak bude spíš víc kluk než holka…a kdyby to opravdu ta holka byla, tak už od šestnácti mám vybrané jméno… Elena
Elena