Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@popc0rn sla bych na neschopenku… byla jsem na rizikovém těhotenství s první dcerou a teď i s druhým tehu. Nemam sice fyzicky náročnou práci ale dost stresující ty peníze mi za to nestojí a raději budu v klidu doma než si pak vyčítat… ![]()
Ahoj holky, já jsem dnes podle kalkulačky 7+2. Byla jsem dnes na gyndě a dr. mi dělal ult a viděl gestační váček
. A říkal, že tam vidí náznak srdíčka, ale není si úplně jistý, že je to moc malinký. Tak jdu v pondělí. Já to snad nevydržím už se těším na srdíčko abych se trochu uklidnila. ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat. Poslední menstruaci jsem měla 21.9. Těhotenský test jsem si dělala cca kolem 31.10.-silné dvě čárky a tak jsem se hned objednala na gyndu. Sestřička mě objednala na 8.11. Jenomže v neděli 6.11.jsem začala špinit a tak jsem se lekla a jela večer na pohotovost. Tam mi doktorka sdělila, že vše vypadá v pořádku a ukázala mi na ultrazvuku gestační váček s vajíčkem a napsala mi Utrogestan. V úterý jsem šla tedy ke svému gynekologovi a ten mi akorát řekl, že je tam vajíčko a objednal mě na 22.11. (tedy dnes). Hned další den, tedy 9.11. jsem začala ale lehce krvácet čirou krví a tak jsem volala na gyndu a 10.11.jsem zase nakráčela do ordinace. Doktor mi řekl, že gestační váček se za ty dva dny trošku zvětšil a že pořád vypadá vše v pořádku, na příští kontrole bychom měli údajně vidět už i srdíčko. Poslední dva dny jsem teď zase krvácela, ale už jsem nejela ani na pohotovost a počkala si na dnešní prohlídku a těšila se, že uvidím fazolku a srdíčko. Bohužel…viděla jsem akorát 5mm fazolku, ale srdíčko zatím ne. Už mi to nedalo a jelikož jsem si na různých diskuzích přečetla, že srdíčko začíná tlouct okolo 6tt, a podle poslední menzes bych měla být už cca v 7tt-8tt, tak jsem se doktora zeptala v jakém tt jsem. Zarazilo mě, když mi řekl, že to prý teď ještě nejde říct, ale že to vypadá tak na 5tt. Jsem objednaná opět za týden 29.11.na kontrolu… Jsem z toho všeho opravdu jelen. Stalo se vám něco podobného? Prosím o radu. ![]()
@Natael
Tak mě vaše názory tady akorát utvrdili v tom, že si nechám zítra na kontrole rovnou napsat neschopenku a prdím jim na to ![]()
Díky za názor!
Podle kalkulačky jsem 8tt+6 dokonce…ještě mě napadlo, jestli to nemůže být třeba nepravidelnou menstruací, kterou jsem mívala?
@Mar89
Já jsem podle kalkulačky 6 + 5 ![]()
Jen nevím, jak přesně se to počítá s tím + 2, 3, 4… a tak
@Mar89 píše:
Podle kalkulačky jsem 8tt+6 dokonce…ještě mě napadlo, jestli to nemůže být třeba nepravidelnou menstruací, kterou jsem mívala?
Ono asi záleži kdy byla ovulace. Třeba byla pozdějí. ![]()
Jestli jsem to dobře pochopila, tak jsi 6tt + 5dní…ale sama nevím, jestli si to myslím dobře ![]()
@Peťka92
Ovulaci jsem si nehlídala. S přítelem jsme si řekli, že si nebudeme dávat pozor a zkusíme to a za necelé 4 měsíce to vyšlo
. Takže vůůůbec netuším, kdy jsem měla ovu
. Každopádně mě jen zarazilo, že 10.11.říkal doktor, že 22.11.bychom měli vidět i srdíčko a najednou když se zeptám, ve kterém tt jsem, tak mi řekne, že asi v pátém a zase mě objednal za týden. A právě proto jsem z toho paf. ![]()
@Mar89 píše:
@Peťka92
Ovulaci jsem si nehlídala. S přítelem jsme si řekli, že si nebudeme dávat pozor a zkusíme to a za necelé 4 měsíce to vyšlo. Takže vůůůbec netuším, kdy jsem měla ovu
. Každopádně mě jen zarazilo, že 10.11.říkal doktor, že 22.11.bychom měli vidět i srdíčko a najednou když se zeptám, ve kterém tt jsem, tak mi řekne, že asi v pátém a zase mě objednal za týden. A právě proto jsem z toho paf.
Jak jsem psala já jsem 7+1 a taky ještě nevím. Ale četla jsem, že se to holkám ukáže i v 9tt.
@popc0rn
souhlas. Bud doma a uzivej si klidku a pohody dokud to jde :lol
@kate.kacenka no upsala mělo tam být že mám termín 22.06.2017
sem si prodoužila těhu zas na začátek
mě i ta vlažnější dělá problém, nebo se mi zčnou třáást uce ![]()
@popc0rn píše:
Ahoj holky,
tak já se k vám také přidám
Podle mých výpočtů, kdy jsem měla poslední menstruaci 6.10. bych měla být v 7tt. K doktorce jdu ale poprvé zítra, na dřív si mne neobjednala, tak jsem na to zvědavá! Můžu říct, že nikdy jsem se takhle netěšila na gyndu
Je mi 21 a tohle je moje první těhu. S přítelem se na to hrozně těšíme. Jinak pro zvědavé, také jsem měla bolesti v podbřišku, hlavně v noci a jeden víkend, kdy jsem to zjistila, mi bylo pěkně špatněteď už kromě únavy, nadýmání a častějšímu akné mi není nic
Holky, já se vás chtěla zeptat hlavně na váš názor. Pracuju jako zdravotní sestra na ortopedii, kde sice není tak úplně zátěž s lidmi, a také se může stát, že upadnou nebo se při stlaní ani nezvednou a to je pak makačka. Nehledně na to, že tam je honička (operanti a stálí pacienti) a já chodím vyřízená domů.
Původně jsem chtěla odchodit ještě prosinec a nejlíp i leden, ale momentálně jsem trochu na váškách, jestli to už není trochu moc a nemám se na to v tak rizikovém prostředí vykašlat hned :/ Obzvlášť, když teď se teď jedné kolegyni neudrželo mimčo a začala krvácet 3 dny po tom, co jí vyšel test a já sem pořád tak utahaná.
Co myslíte?
Ahoj taky pracují ve zdravotnictví a jsem na neschopence. Nemá to cenu riskovat.
A každá, která u nás otěhotněla šla hned na neschopenku. Tak se šetři a užívej těhotenství. ![]()