Poradna duly
Jana Čurdová
@SarkaKC
No, ja jsem podle posledního ultrazvuku dnes 8+6..takže na odberech budu 9+5
A co jsem četla v letáku, tak prý se odběry dělají 8.-11.tt ![]()
Ale přijde mi, že to mají všude jinak
. Tak uvidíme, se zeptám a když tak dorazim ještě jindy no ![]()
Ahoj holky, všem moc gratuluju k úspěšným kontrolám
je to nádhera číst a vidět ty fotečky
já jdu na další kontrolu až 21.9. a budu už dle ms 11+6 tak snad bude vše v pořádku. Na první kontrole před týdnem už srdíčko
pořád mi je zlé, s břichem mám problém jen v noci když se otáčím, tak mě občas tak šíleně píchne v břiše, až se kroutím.
Holky, čtu že jste objednaný na krev, ale já po první kontrole na gyndě jsem objednaná jen na druhý uzt + ranní moč… jsem v 8tt a v době druhého uzt bych měla být v 10tt ale o krvi mi nikdo nic neřekl.. Jediné co mi řekla, tak že když bude vše v pořádku (což je jasné že bude
) tak že mi vystaví průkazku + objednám se na screening ![]()
@SarkaKC No, tak jim budeme fandit :smiling_face_with3_hearts:
Jinak mi přišlo, že jsem extra unavená a bledá a nechala jsem si zkontrolovat metabolismus železa (Vazebná kapacita, transferin, ferritin) a vyšlo mě to pěkně divoce, takže i když mám hladinu železa ok, tak ho budu brát. Tak si na to dejte pozor ![]()
@zvedavka30 mě bude dělat krev a ranní moč az 15 po screeningu. Jinak jediné co byla má iniciativa tak jsem se objednala ke svému hematologovi na krev kvůli doporučení že mám leidena.
Příspěvek upraven 30.08.22 v 15:10
@zvedavka30 tak třeba ti to jen neřekla. Uvidíš, většinou se bere krev se zavedením průkazky. Mě tohle vše čeká ve čtvrtek a to budu přesně 9+0
@zvedavka30 Je to zvlastni. Kdyz uz ti budou vysetrovat moc, nabizi se i ta krev 🤷♀️ Ale doktor i sestra me extra upozornovali, ze musim byt na lacno a vecer predtim nejist sladke.
@SarkaKC
To je kvůli glykemii. To na lacno a bez sladkého.
Na krev na screening jinak na lacno byt nemusíte, pokud to mate zvlášť ![]()
Jinak každý gynekolog to děla jinak. Tak je možný, ze si někoho pozvali klidně až po tom 10tt. Všechno se odvíjí od kapacit daného pracoviště, ja se musela objednávat vlastně hned po první kontrole
Jinak holky, odběry teď v 1.trimestru jsou jakoby dvoje.
Jedny jsou na screening, to se děla beta hcg a ppap-a test a spolu s ultrazvukem okolo 12tt se na základě toho vyhodnocuje riziko vývojových vad.
Pak jsou odběry klasicky na gynde-to se děla glykemie, krevní skupina, pohlavní nemoci, asi už i protilátky a možná ještě něco, už si nepamatuju…
A někteří doktoři to dělají i najednou…je to fakt různý. ![]()
@Martina713 nadhera❤️️ Taky jsem rada, nikde to zatim nerikame.
Holky mě třeba sestřička rovnou po první kontrole objednala za dva týdny na kontrolu vitality, dva týdny na to na krev a za dva týdny od krve na první screening. Zřejmě by mi za ty dva týdny už nemusela najít vhodný termín. Všude to dělají jinak, tak není třeba se tím stresovat 😊
Holky chci se zeptat, jak moc resite stravu?
ja co si neprectu, tak vsude desive informace a hned premyslim, co vsechno bych mela jist a treba nejim nebo mam chut na sladke tak si neco dam a pak zas ctu jak se maji hrozne omezit tuky a cukry
kontrolujete se hodne nebo neresite a papate na co mate chut? A co kaficko? ![]()
@Anytaa Ja jim, na co mam chut 😊 Snazim se jist vic zeleniny a ovoce, ale kdyz mam chut na rajskou nebo smazeny kvetak, dam si. 🤷♀️ Cely zivot ulitavam na sladkem a na to ted paradoxne chut vubec nemam. Nejvic slintam nad chlebem s lucinou, sunkou a okurkou 🤤 😅 Kafe nepiju, protoze jsem ho nepila nikdy ![]()
@Anytaa
Ja teda jim to, co mi dovolí můj žaludek
a zrovna nejzdravejsi věci to bohužel nejsou… ![]()
@Anytaa Já řešim takovou tu klasiku jako samozřejmě alkohol ne, syrové maso ne, vyhýbám se plísňovým sýrům a ještě moje gynekoložka říká necpat se mrkví kvůli vitaminu A, který může způsobovat rozštěpy. No a beru prenatální vitamíny s kyselinou listovou - v mém případě teda už naštěpenou (folátem), protože mám toho leidena. Malé kafe si občas dám.