Poradna duly
Jana Čurdová
@Anytaa píše:
Holky chci se zeptat, jak moc resite stravu?ja co si neprectu, tak vsude desive informace a hned premyslim, co vsechno bych mela jist a treba nejim nebo mam chut na sladke tak si neco dam a pak zas ctu jak se maji hrozne omezit tuky a cukry
![]()
kontrolujete se hodne nebo neresite a papate na co mate chut? A co kaficko?
Já jsem si strašně přála být fit maminka s kulaťoučkým bříškem ale už teď vím, že mi to nevyjde
chtěla jsem jíst zdravě, ale bohužel mám chuť převážně jen na prasárny a nic moc zdravýho. Zato se snažím alespoň častěji jíst ovoce a zeleninu
ale mám strašně často hlad a jím pomalu co dvě hodiny
Kafe jsem milovala, běžně jsem si dávala 2-3 denně, ze začátku těhu jsem to omezila na jedno denně, pak jsem si koupila Caro ale nemám na něj vůbec chuť kvůli těm nevolnostem takže jsem ho úplně vyřadila.. ale někdy, jednou za týden si Caro dám, ale půlku vylévám
.. a já jsem třeba byla celkem silný kuřák a světe div se, já přestala
a už to budou dva týdny
zaprvé se mi z toho dělalo blbě jen když kouřil někdo vedle mě a zadruhé kvůli malému
jsem to měla teda už dlouho v plánu. Ale jsem fakt ráda, že to naprosto bez komplikací šlo ![]()
@SarkaKC píše:
@Monča96 To je fakt nejvtipnější 😅 Nejim, je mi spatne. Jim, taky je mi spatne 😅
Viď, chlap na mě vždycky nevěřícně kouká, jak skučím, že už nemůžu, jak je mi blbě ale pořád si což další a další do pusy. Doufám, že to brzy přejde, jinak budu mít minimálně 30 kilo nahoře ![]()
@Moon88 Jako Mudr. se vcera treba divil, ze jsem zatim nic nepribrala 🤷♀️ Ze 0,5 kg by ted bylo normalni.
@SarkaKC Popravdě mi přijde, že máš teď to bříško menší než na začátku
Ale já to mám uplně stejně.. Byla jsem nafouklá jak balon, teď už to splasklo, navíc, jak mi je blbě, tak hubnu. Vlastně musím říct, že co se týká vzhledu těla je to absolutně dokonalé… úplně se mi vyčistila pleť, hubnu, ale přitom se mi zvětšují prsa
.. prostě ideál… jen kdyby mi nebylo tak zle a nevěděla, že je to pouze dočasný stav
… Ale stejně se na ten pupik těším ![]()
@zvedavka30 K tomu kouření upřímně gratuluju. To je velká výhra, tak hlavně ať to vydrží..A k tomu jídlu, já jsem zvyklá jíst fakt zdravě. Saláty, ovoce, ryby,.. a teď? Můj největší kamarád je chleba s máslem a se solí
A se sebezapřením k tomu zakousnu rajče ze zahrádky a jako zákusek rohlík s máslem a medem
![]()
@Myska1984 Tak to tedy tezka zavist 😂 Ja mam plet horsi jak v puberte 😂 A ano, na zacatku jsem byla vic otekla nez ted… Nicmene vecer jsem jak letajici balon 😂 Ale na prsa si taky ztezovat nemuzu 😂
@Myska1984 píše:
@zvedavka30 K tomu kouření upřímně gratuluju. To je velká výhra, tak hlavně ať to vydrží..A k tomu jídlu, já jsem zvyklá jíst fakt zdravě. Saláty, ovoce, ryby,.. a teď? Můj největší kamarád je chleba s máslem a se solíA se sebezapřením k tomu zakousnu rajče ze zahrádky a jako zákusek rohlík s máslem a medem
![]()
Děkuji taky mám ze sebe radost
No já dřív dost běhala, tak jsem měla i sportovní postavu, tu ale teď nějak nemůžu najít
Bohužel tím, jak nic nedělám a jen jím tak už teď vypadám děsně
když vidím, jak jste štíhlounký tak trochu závidím
ale na chleba jsem teď taky vysazená
obecně pečivo teď jím víc než kdy dřív ![]()
Holky tak dneska první kontrola. Paní doktorka sice naměřila 5+5 a mělo být být 6+3, ale mám pozdější ovulaci, takže to vypadá, že vše ok. Dokonce už jsme viděli
. Vzhledem k předchozímu ZT mi nasadila pro jistotu progesteron a za 14 dní jdu zase. Tam už by se vše mělo potvrdit tuplem. V pátek jdu navíc na hematologii, takže budu hlídaná že všech stran. ![]()
Jinak to jídlo mám stejně. Chuť na pečivo a brambory. Prostě rychle a dobře stravitelný věci. Maso a vajíčka mi smrdí, ale už se to zlepšuje.
@SarkaKC
Muzu se zeptat, jakto, ze nesmis jod?
Mne ho prave už v prvním těhotenství kvůli stitce doporucovali, musela jsem brát asi 200mg. Teď beru jen mamavit.
A jak ti vlastně dopadla ta kontrola u endokrinologa tenkrát? Vím, ze jsme si o tom psaly na začátku a pak už si nevzpomínám…
Ja byla zrovna na odberech a za 4 týdny mi tsh pěkně vyskočilo z 1,9 na 4,9
tak už beru zas 150mcg Euthyroxu jako v prvním těhotenství a doufám tedy, ze se to už nebude zhoršovat
Příspěvek upraven 31.08.22 v 10:59
Holky, jak jste tu řešily kafe, tak ja si dnes ráno dala po několika týdnech a musím říct, ze super. Hrozne mě to povzbudilo a mám mnohem víc energie, než bez nej. To jsem vždycky na odstřel, jak jsem unavená. Dokonce jsem k němu snedla i tiramisu ![]()
Jinak ja mám děsný břicho hlavně večer…asi tak jako jsem měla ve 20tt v prvním těhotenství
ale je to asi z těch nevolnosti jk jsem nafoukla ![]()
Ahoj holky, čtu si po pár dnech zase vaše příspěvky a úplně se v nich vidím
Když nejím je mi blbě, když jím je mi potom blbě
chuť mám taky na samí prasárny, na zdravém si teď moc nepotrpím, ikdyž před těhu jsem jedla zdravě.. Ty nevolnosti vůbec z prvního těhu neznám, mám osypaný celý obličej a záda pupínky to taky vůbec neznám, tak že toto dítě mi dává opravdu zabrat 🙈 Břicho mám jak ve 14tt s prvním a teď jsem teprve 9tt 🙈 ![]()
@Moon88 Já teda i když toho moc nesním, tak to bříško taky nechápu, ale poskočilo. Rifle už jsou tak těsný, že je skoro nezapnu, naštěstí zatím nosím šaty, ale brzy budu muset přesedlat na těhu kalhoty (a vzhledem k předchozím těhu, vytahanému bříšku trochu už a taky mojí postavě) se to bříško těma kalhotama jenom podtrhne ![]()
@Martina713 Ja bych snedla smad vsechno. Hlavne sladke. A taky mam tvar sam pupinek
musim se krotit s tim jidlem. Rifle jeste zapnu, kdyztak pak gumicka na knoflik to tak delala moje mamca a rifle mohla nosit jeste o mesic dele.
@yogina Kdyz beru jod, zhorsi se mi zanet v te zlaze a otece, takze me hrozne tlaci v krku 🥴 Jinak jsem byla na samoodberech a ty mi po 14 dnech uzivani Euthyroxu ukazaly hodnotu 3,14 (puvodne 5,3). Na dalsi kontrolu jdu az na zacatku rijna. Tak snad je vse ok. 😏