TP duben 2023

• Fotoalbum (42)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
31.8.22 19:30

Ahoj holky, i já se k vám přidávám. TP bych měla mít 27.4. podle internetové kalkulačky. Doma ještě žádné děťátko nemám. V březnu 2019 jsem porodila mrtvou holčičku ve 27tt. Moje manželství to neustálo a bohužel jsme se rozvedli. Tak moc bych si přála, aby tentokrát bylo všechno v pořádku. Na ultrazvuku jsem už byla, ale ještě nebylo nic vidět. A proč tak brzy? Musela jsem k doktorovi pro neschopenku a pro injekce na ředění krve. Tak rovnou udělal i ultrazvuk, ale byla jsem teprve 5tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
31.8.22 19:45

@Lucie2727 gratuluji a držím všechny palečky co mám, aby bylo vše v pořádku. Je to hrozně smutné co jsi si prožila a ještě smutnější, že tě to s partnerem rozdělilo.. v takových chvílích by se mělo naopak semknout.
Každopádně věřím tomu, že teď už bude vše dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
31.8.22 19:54

@Helllisek je to něco jako odběr plodovky, jen ta se odebírá déle -po pozitivním screeningu na vývojové vady. My s manželem jsme zdraví přenášeči VV, tak se u nás ví riziko u miminka 1:4 už teď, tak se nečeká a odebírá se vzorek z placenty, aby byly výsledky co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
31.8.22 20:19
@Mmeoj píše:
Ahoj, ráda bych se přidala ☺️️. Těhotenství jsem zjistila přibližně 14 dní zpět díky pozitivnímu testu. Dle poslední MS mi termín vychází na konec dubna. Už mám za sebou kontrolu u doktora, zatím jen potvrzené těhotenství, ale bez srdeční akce. Další kontrola mě čeká za týden a snad už bude něco vidět 🙏🏻.Každopádně bylo velké překvápko, když mi doktor řekl, že tam jsou 2 váčky 🙈. Doma už 2 děti (školní a předškolní věk) máme, chtěli jsme ještě třetí, a nakonec možná budou 4 😂 🙈. Každopádně se snažím být ještě nad věcí, doktor říkal, že velká část těchto těhotenství nakonec skončí jen jako jednopočetné (syndrom mizejícího dvojčete). Ale věřím, ze vše nakonec bude tak jak má být ☺️️ Je tu někdo další, kdo čeká dvojčátka a obě se vyvýjí dobře?

Jeee, konečně tu máme dvojčátka :D ja jsem čekala, kdy se někdo vyklube :P tak přeji hodně štěstí, bude to jízda, ale nádherná :palec:

A všem nově příchozím ahooj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
31.8.22 20:26

@Mmeoj já mám kamarádku s podobným příběhem. Hodně přemýšleli, jestli si pořídit druhé, a v druhém těhotenství dvojčátka - páreček. Jak to má být, tak to bude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.8.22 20:27

@Lucie2727 gratuluji a hrozně moc přeji ať to tentokrát vyjde. :srdce: Vůbec si to nedovedu představit. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.8.22 20:28
@Lenary píše:
@Helllisek je to něco jako odběr plodovky, jen ta se odebírá déle -po pozitivním screeningu na vývojové vady. My s manželem jsme zdraví přenášeči VV, tak se u nás ví riziko u miminka 1:4 už teď, tak se nečeká a odebírá se vzorek z placenty, aby byly výsledky co nejdříve.

Tak budu držet palce až to dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
31.8.22 20:34
@Lucie2727 píše:
Ahoj holky, i já se k vám přidávám. TP bych měla mít 27.4. podle internetové kalkulačky. Doma ještě žádné děťátko nemám. V březnu 2019 jsem porodila mrtvou holčičku ve 27tt. Moje manželství to neustálo a bohužel jsme se rozvedli. Tak moc bych si přála, aby tentokrát bylo všechno v pořádku. Na ultrazvuku jsem už byla, ale ještě nebylo nic vidět. A proč tak brzy? Musela jsem k doktorovi pro neschopenku a pro injekce na ředění krve. Tak rovnou udělal i ultrazvuk, ale byla jsem teprve 5tt.

Gratuluju a posílám moc a moc zdravíčka :srdce: co se ti stalo mě moc mrzí, nedovedu si to představit. Proto ale teď věřím, ze tentokrat se povede na 10000% :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
31.8.22 20:37

@Micromia Ja mám tehotensky deník a v tom je tento týden (9tt) napsáno, ze vzniká placenta. Tak jaktoze je mi špatně už minimálně 14 dni, když za to muže placenta, která vzniká teď? :think: ze by tam měli chybu? @SarkaKC Každopádně otresny ty nevolnosti jsou dost, co? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
31.8.22 20:50

Placenta a nevolnosti

Holky, ja mám za to, ze nevolnosti způsobuje hormon hcg, který produkuje placenta (od samého začátku těhotenství, je to součást blastocysty-trofoblast a to je základ placenty) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
31.8.22 20:54

Jinak dnes jsem koukala na křivku hcg a dobra zprava je, ze kolem 10tt má peak, takže kdo má přizpůsobivý organismus, tak už by od toho 10tt a dal mělo snad byt lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
31.8.22 20:55

@Moon88 To je dobrý tip :) Třeba by to šlo lépe poznat. Já nevím, že mi ze všeho tolik natahuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
31.8.22 20:58

@Aluschka ja jsem 8+4 a blivno je mi uz tak 14 dni 🤢 Coz je teda divne 🤔 Dnesek je vubec nejhorsi! Jedine, co mi ulevuje, je ledova voda a neustale jist… Za mesic budu jak balvan! 😳 Co tobe ulevuje? 🤔 Jestli neco 😅

Příspěvek upraven 31.08.22 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
31.8.22 20:59

@yogina Boze prosim! 🙏 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
31.8.22 21:00