Poradna duly
Jana Čurdová
@Adina.N přesně tak, to ze ti není špatně nic neznamena. Někomu není nic a někdo trpí až do 7.mesice. Mne bylo v 1.těhotenství desne špatně a silena unava a nakonec bylo miminko stejně moc nemocne. Přijde mi, ze dokud člověk nedrží zdrave miminko v naruci po porodu, tak je to stejně o strach celou dobu a i pak. Dcerka má obyčejnou rýmu nebo teplotu a já trnu strachy
co já bych za to dala, aby mi nebylo špatně
![]()
Takže mě započalo běhání po doktorech. Já už mám v řešení štítnou žlázu a mám termín pro odběr chóriových klků (odběr z placenty), které proběhne ještě před screeningovým UZ. Jsem zvědavá, jestli to půjde, jestli nebude placenta už na zadní stěně. A pak nekonečné čekání na výsledky. Do toho
. Holky držte se. ![]()
@Adina.N Já jsem to tady už psala, ale to že nemáš nevolnosti vůbec nic neznamená. Za nevolnosti totiž může placenta, která se vyvíjí bez ohledu na to, jak na tom je plod a zdali vůbec žije. Mám za sebou zamklé těhotenství, kdy jsem měla strašné nevolnosti i v době, kdy plod už bohužel nežil. Teď jsem znovu těhotná (zítra začínám 7. týden) a není mi vůbec, ale fakt vůbec nic. Ale naprosto tě chápu, protože kdybych nevěděla, co vím teď, tak jsem z toho taky pěkně nervózní.
Tak ta pacenta mi dava teda dneska fakt zabrat 😂
A to to nejhorsi - porod - mame jeste pred sebou 😂 Ja dnes napriklad spim i pri mluvení a jak je mi zle, tak neustale funim. No lahoda se mnou byt v kabinetu 😂
@SarkaKC píše:
Tak ta pacenta mi dava teda dneska fakt zabrat 😂
A to to nejhorsi - porod - mame jeste pred sebou 😂 Ja dnes napriklad spim i pri mluvení a jak je mi zle, tak neustale funim. No lahoda se mnou byt v kabinetu 😂
Jj placenta je pěkná mrcha
a jak píšeš ze jsi funela v kabinetu, tak ja to dneska mela stejně při nakupu v obchodě
funela jsem jak při kontrakcich
citila jsem jak mám svraštělý čelo od toho jak se šklebím, jak mi bylo zle a do toho všeho mě v autě cestou domu chytnul takovej břichabol, že jsem myslela ze se po**** na dálnici
pecicka tohle období
![]()
@zvedavka30 Jaaaj 😂 Holka, my jsme dvojka! Dnes me vezl z prace manzel a urazil se, kdyz jsem mu rekla, ze jede brzda-plyn 😂 Ale bylo to bud a nebo - bud mu pobliju celni sklo nebo se nauci jet plynule 😂
@SarkaKC píše:
@zvedavka30 Jaaaj 😂 Holka, my jsme dvojka! Dnes me vezl z prace manzel a urazil se, kdyz jsem mu rekla, ze jede brzda-plyn 😂 Ale bylo to bud a nebo - bud mu pobliju celni sklo nebo se nauci jet plynule 😂
Ahoj, ráda bych se přidala ☺️️. Těhotenství jsem zjistila přibližně 14 dní zpět díky pozitivnímu testu. Dle poslední MS mi termín vychází na konec dubna. Už mám za sebou kontrolu u doktora, zatím jen potvrzené těhotenství, ale bez srdeční akce. Další kontrola mě čeká za týden a snad už bude něco vidět 🙏🏻.Každopádně bylo velké překvápko, když mi doktor řekl, že tam jsou 2 váčky 🙈. Doma už 2 děti (školní a předškolní věk) máme, chtěli jsme ještě třetí, a nakonec možná budou 4 😂 🙈. Každopádně se snažím být ještě nad věcí, doktor říkal, že velká část těchto těhotenství nakonec skončí jen jako jednopočetné (syndrom mizejícího dvojčete). Ale věřím, ze vše nakonec bude tak jak má být ☺️️ Je tu někdo další, kdo čeká dvojčátka a obě se vyvýjí dobře?
@Lenary píše:
Takže mě započalo běhání po doktorech. Já už mám v řešení štítnou žlázu a mám termín pro odběr chóriových klků (odběr z placenty), které proběhne ještě před screeningovým UZ. Jsem zvědavá, jestli to půjde, jestli nebude placenta už na zadní stěně. A pak nekonečné čekání na výsledky. Do toho. Holky držte se.
Ahoj, prosím tě co se tímto odběrem zjišťuje? To slyším prvně.
@Micromia píše:
@Helllisek To je skvělý, gratuluju ke kontrole!
Diiiky dneska je to velké uff
@Mmeoj píše:
Ahoj, ráda bych se přidala ☺️️. Těhotenství jsem zjistila přibližně 14 dní zpět díky pozitivnímu testu. Dle poslední MS mi termín vychází na konec dubna. Už mám za sebou kontrolu u doktora, zatím jen potvrzené těhotenství, ale bez srdeční akce. Další kontrola mě čeká za týden a snad už bude něco vidět 🙏🏻.Každopádně bylo velké překvápko, když mi doktor řekl, že tam jsou 2 váčky 🙈. Doma už 2 děti (školní a předškolní věk) máme, chtěli jsme ještě třetí, a nakonec možná budou 4 😂 🙈. Každopádně se snažím být ještě nad věcí, doktor říkal, že velká část těchto těhotenství nakonec skončí jen jako jednopočetné (syndrom mizejícího dvojčete). Ale věřím, ze vše nakonec bude tak jak má být ☺️️ Je tu někdo další, kdo čeká dvojčátka a obě se vyvýjí dobře?
Moc gratuluju! Dvojcatka to by byla jízda teda ![]()
Ahoj tak kontrola dnes v pořádku. Miminko odpovídá 8+5 (podle MS to má byt 9+3), vyrostlo od minulého týdne, fakt to bylo na UTZ znát, ma 18 mm a ta druhá “věc” byl opravdu ten vacek, už mizí, pak je tam nějaká cysta, ale mala, takže vše V pořádku. Další kontrola až 16.9., odbery krve. Pak týden dovolená a pak první screening. Snad vše dobře půjde 😇 😇 😇
@Mmeoj píše:
Ty bláho dvojčátka
tak ať to všechno dobře dopadne
já jsem z dvojčat a moje maminka taky, takže u nás to mohlo taky tak dopadnout ale na uzt bylo jen jedno
ale protože je to naše první tak mi spadl kámen ze srdce
ale za sebe musím potvrdit, že je bomba mít dvojče a ještě stejnýho pohlaví ![]()
Ahoj holky, zatim opatrne, ale pridavam se k vam. Ja jsem tehotenstvi zjistila minulou sobotu, po tydnu zpozdene MS jsem si udelala test a byl pozitivni! Ve ctvrtek jsem mela uplne nahodou kontrolu na gynekologii, tak mi rovnou udelala ultrazvuk a uz tam bylo videt
Termin mam dle internetove kalkulacky 28/04 ![]()
Jinak uz mam jednoho sestiletaka, zitra nastupuje do skoly. A ja do nove prace, desim se, jak zvladnu zacatek, protoze jsem porad silene unavena a je mi vetsinu dne dost blbe. Nemate nejakej tip, co vam pomaha na nevolnosti?