Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
EMo, bráchovi se nedivím, je už velký a ještě kluk, ale myslím, že i jeho mimčo trochu chytí a určitě pomůže, zvlášť pokud je zvyklý. Já druhé rodila pár dní po 37 narozeninách a výsledky a těhotenství i porod, vše bez problémů. Teď mi bylo ze začátku tak do 11. týdne těžko po čemkoliv a byla jsem hrozně unavená, to jsem předtím vůbec neznala. Nyní vše v pohodě, jen ta zácpa mě trochu trápí, ale s tou mám problémy od prvního porodu. Na prvním screeningu mi taky předtím brali krev na speciální odběry kvůli věku a vše dohromady je v pořádku. Na svůj věk se necítím a ani snad nevypadám, tak věřím, že vše společně s manželem zvládneme. Dcera v nouzových situacích pomáhá. A syn se hrozně moc těší, tak už určitě taky pomůže, co půjde, v šesti letech už spoustu věcí zvládne.
@svlucka sorry,že vám do toho vstupuju, ale ty výsledky jsou super. Tvoje upravená rizika jsou ukázkové. Kolik ti je? 36. - 38 let? Tipuju. Nečetla jsem celou diskuzi, ale asi ti nabídli genetický ult. Pokud jsi starší. Tak držím palce ať je vše ok.
A ono bude. ![]()
Holky co řesite hodnoty screeningu, tak se nedivejte na populační rizika ty jsou všeobecné tabulkové. Vaše jsou ty upravené rizika, je to výpočet toho co vám vyšlo v krvi +hodnoty naměřené behem ult. To znamená míry miminka.
Pokud je ta vaše hodnota vyšší než populační, tak to máte OK. A to jste tu všechny. V opačném případě se teprve začíná řešit co a dál. U starších matek pokud mají výsledky OK maximálně pošlou na kontrolní genetický ultrazvuk.
Tak se nebojte, máte krásné výsledky. ![]()
@Panpela píše:
@svlucka sorry,že vám do toho vstupuju, ale ty výsledky jsou super. Tvoje upravená rizika jsou ukázkové. Kolik ti je? 36. - 38 let? Tipuju. Nečetla jsem celou diskuzi, ale asi ti nabídli genetický ult. Pokud jsi starší. Tak držím palce ať je vše ok.A ono bude.
Ahoj, ano je mi 36 takže v době porodu 36, 5 bude
já se právě vyděsila jak tu jedna maminka psala, že si myslí, že má špatné výsledky 1:20000 a já to mám o dost nižší, bo to mu nerozumím
tak moc děkuji za uklidnění
![]()
@Panpela píše:
Holky co řesite hodnoty screeningu, tak se nedivejte na populační rizika ty jsou všeobecné tabulkové. Vaše jsou ty upravené rizika, je to výpočet toho co vám vyšlo v krvi +hodnoty naměřené behem ult. To znamená míry miminka.
Pokud je ta vaše hodnota vyšší než populační, tak to máte OK. A to jste tu všechny. V opačném případě se teprve začíná řešit co a dál. U starších matek pokud mají výsledky OK maximálně pošlou na kontrolní genetický ultrazvuk.
Tak se nebojte, máte krásné výsledky.
Ano na kontrolní jdu 6.12. tak budu zase klidnější
říkám si, že nikomu nikdy neřeknou, že je to na 100 % ok, vždy je tam minimální riziko třeba 2%. Ale syn je v pořádku a já věřím mému mudr co říká, tak se do papíru už dívat nebudu a začnu si to konečně užívat ![]()
Ahoj holky ![]()
Ve středu byl velký UL ve fedmedu Olomouc. Paní profesorka byla úžasná. Vše podrobně prohlédla. Miminko na vše co ma mít a už nam žádný odběr poldovky nebo jiné nedopoporucila. Spíš rekla ze je to na nás dle ze miminko i těhotenství vidí jako každé jiné. Jen prcek nespolupracoval. Otočil se zadkem a padla ![]()
Moc vsem děkuju za podporu. Jsem ve 20tt a jedeme dále ![]()
@STEVIANKA My jdeme na druhý sceening 14.12. předpokládám, že bude prcek stejně sdílný jako ten váš. Na tom prvním zamával, pohladil si ouško a upadl zpět do komatu
ať žije genetika
Gratuluju ke zdravému vývinu. To je to nejkrásnější, co si můžeme přát ![]()
Děvčata dneska se vdávám
už teď jsem ze všech těch příprav zničená a pořád se v duchu omlouvám miminku, že nemá klid. Tak už jen nějak přežít dnešek a potom nohy nahoru a těšit se na Vánoce
dnes končím 19tt