Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat na druhý screening. Na první mě poslal Dr. na Bulovku, tak jsem myslela, že mě tam pošle i na ten druhý, ale řekl mi, že druhý budu mít u něj normálně. Jak jste to měly vy?
@Petacek ja byla na prvnim v Olmiku a pak me poslala uz k nam do mesta ze to uz muze udelat doktor tady, u prvniho jsem to ale mela vse na jednom miste, tak asi toho tam mel moc ze me poslal uz k nam ![]()
Ahoj holky, tak se přidávám mám termín porodu na 27.4. jsem doma na rizikovém první tehu nám nevyšlo. Ale včera jsem byla na utrazvuku jsem 17tt a je vše v pořádku pohlaví mi ještě pan dok. neřekl pri nechce dělat předběžné závěry. Tak za měsíc aspoň to bude pro rodinu vánoční dárek ![]()
Jinak dnes v noci mě brnely končetiny nesetkala jsty se stím někdo? Picham si injekce na ředění krve ale při to mi můžou maximálně lehce brnet lýtka. Ale teď ráno se mi k tomu přidávají i ruce.
@Ivwet musíš si vzít magnezko, v těhotenství je to úplně normální. ![]()
@Ivwet Ahoj švagrová v těhu trpěla na brnění rukou, jiné obtíže neměla
@Saarka_O píše:
Hmmm přidám se s aktuální troškou do mlýna
Dnes na kontrole mi paní doktorka řekla, že to prý vypadá na holcicku. Minule na screeningu viděli kluka. Tak nevím. Jako je to jedno, ale já už to chci vědět, jsem hrozně zvědavá. Musím si počkat na další ultrazvuk za měsíc
Hlavně už jsme jí říkali klučičím jménem, tak aby to nezanechalo nějaké stopy na její psychice
Určitě nezanechá, švagrová do 6 měsíce říkala bříšku Adámek a je to Nelinka
včera jsme zrovna koukali na její ultrazvuky a někde kolem 6 měsíce ji ultrazvuk dokonce pojmenoval Adámek
Taky jsem zvědavá a nedočkavá, ale zase si říkám jestli to má být druhý kluk tak ať to vím co nejdéle
jak to bude holka, chci to vědět hned ![]()
@Ivwet píše:
Ahoj holky, tak se přidávám mám termín porodu na 27.4. jsem doma na rizikovém první tehu nám nevyšlo. Ale včera jsem byla na utrazvuku jsem 17tt a je vše v pořádku pohlaví mi ještě pan dok. neřekl pri nechce dělat předběžné závěry. Tak za měsíc aspoň to bude pro rodinu vánoční dárek
Jinak dnes v noci mě brnely končetiny nesetkala jsty se stím někdo? Picham si injekce na ředění krve ale při to mi můžou maximálně lehce brnet lýtka. Ale teď ráno se mi k tomu přidávají i ruce.
Asi bych po telefonu konzultovala s lékařkou jistota klidu je jistota klidu pro Tebe ![]()
@Danlea píše:
@svlucka Tak vidím, že naděje umírá poslední my jsme ze screeningu nevěděli mimčo bylo otočený a dnes na kontrole doktorka tvrdila jasnej kluk, že to nejde přehlídnout, kluka doma máme tak by jsme se nezlobili, kdyby se spletla@Saarka_O U prvního dítka nám na skreeningu doktor řekl na 99% kluk a další kontrolu doktorka tvrdila že teda nic nevidí že by řekla holčičku a pak už jenom potvrzovali kluka a máme kluka:D
No já právě taky doufám v holčičku, jaká máma by doma nechtěla mít parťačku
švagrová nekupovala na kluka páč měla věci od prvního a ode mě a když si v tom 6 měsíci koupila modrý kočárek a týden na to ji řekli že na 100 % holka, do porodu tomu radši nevěřila, říkala až uvidí buchtu že uvěří ![]()
@svlucka Tak často se to nestává místo kluka holčička, se spíš z předpokládané holky vyklube kluk Taky bych jim nevěřila ale tak měli milý překvápko když si tu holčičku přáli
No doktorka si včera byla až moc jistá tím klukem, tak uvidíme na velkým utz v tom 20 tt jestli ho potvrdí, všechny věci mám schovaný po malým tak stejně bych nic nekupovala. A Vám už se k něčemu přikláněli nebo ještě vůbec nevíte?
@Danlea píše:
@svlucka Tak často se to nestává místo kluka holčička, se spíš z předpokládané holky vyklube kluk Taky bych jim nevěřila ale tak měli milý překvápko když si tu holčičku přáliNo doktorka si včera byla až moc jistá tím klukem, tak uvidíme na velkým utz v tom 20 tt jestli ho potvrdí, všechny věci mám schovaný po malým tak stejně bych nic nekupovala. A Vám už se k něčemu přikláněli nebo ještě vůbec nevíte?
no u mě doktor ví, že si přejeme holčičku a pořád říkal, že pohlaví ještě nejde vidět, ale kdykoliv mimi zvedalo ručičky nebo něco udělalo, tak říká vidíte ho?
a když jsem mu říkal jak ho? A on s úsměvem říká, no myslím ho jako miminko
tak těžko říci
jdu znovu 1.12. na klasický ultrazvuk a pak 6.12 na tento, kde mi udělal tu pěknou fotku v 3D tak si myslím, že tam už by to mohlo být vidět. Zrovna švagrová mi včera říká, no holky jdou na UZ vidět dříve, tak jsem se smála, že zrovna ona je ten příklad, že ne
mno nic budu ještě tajně doufat a hold si pak řeknu, no co tři chlapy v baráku sice zešílím, ale zase o ty chlapy nebudu mít takový strach jako bych měla o holku ![]()
Zrovna si tu pročítám téma ochranné lhůty a taky těch 270 dní před MD. Měla jsem před otěhotněním úraz a byla jsem dlouho doma 4,5 měsíce, pak jsem přestoupila práce do práce a když jsem otěhotněla, tak mě lékař poslal dost brzo na rizikové. Zajímalo by mě, jak se těch 270 dní počítá a za jak dlouho. Jestli se počítá 270 dní placeného zdravotního a sociálního, nebo fyzicky odpracovaných dní
abych pak nezjistila, že budu doma zadara ![]()
Ahoj holky, tak se po dlouhé době hlásíme. Už skoro končím první trimestr. Akorát sem dnes skončila v nemocnici na ambulanci. Totálně se mi zablokovali záda od krize dolů. Nemohli se mnou nic udělat. Jediný na neurologii doktorka napsala tehotensky pás. Prý ho budu muset nosit. Máte tady někdo zkušenosti ohledně zad? 24.11 jdeme konečně na ultrazvuk. Zatím termín máme podle ultrazvuku na 30.5.2018… Akorát mi miminko na ultrazvuku stále spalo. Asi bude ochrapany po tátovi.
![]()
@Ivwet ano, z toho pro kluka je asi jasno. Pro holku bychom vybírali z více jmen ![]()
@Ivwet jj uz mame jmeno pro kluka a kdyby jse nahodou zmenil v holku tak budem vybirat pro holku ![]()