Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My asi… jo. Už myslím máme vybráno. Ale kluka vůbec neresime…
Ale napsat nakonec musíme obě? Nebo už se to dnes nedělá?
@eMa321 musi se napsat obe, my zatim vybirame pro kluka to mozna bude lehci pro holcicku tezsi ![]()
Aha, tak to musíme ještě popremyslet ![]()
Teď tady ležím a malá se vrtí a převaluje, už o sobě dává hodně vědět. Ale klasické kopání to zatím není. Už ho někdo cítíte?
@eMa321 já necítím nic. Paní doktorka říkala, že má miminko zrovna nad sebou silnou vrstvu placenty a že než to „prokopne“ tak to bude trvat ![]()
@Veronika.Berta taky moje velké dilema
sice jsem byla Furt v práci ale nevím jak se to počítá
@Katule93 Asi budu muset prolézt nějaké pokyny k tomu, až budu mít chvilinku čas ![]()
Jinak jména máme už také vybraná.. nad holčičkou ještě váháme, ale asi to tak necháme
Jsme u kluků hrozně omezeni, protože jsme Štěpánovi a tak Lukáš, Tomáš a jiná klučičí jména končící na š jsou zapovězena.. se na matrice zakoktám, matrikářka bude trubka a máme k kluka mašinku
![]()
@Ivwet no my máme na kluka vybráno. Holku se ještě přítel rozhoduje. Kluka sem měla vybírat já a vyhrál Ondřej a přítel holku. No podle ultz to vypadá na holčičku. Tak snad nám ta holčička zůstane
@Ivwet myslim, ze na kluka mame tak na 95 % vybrano, na holku tak na 75 %…
My máme jména jasná
Ale necháme se překvapit
Hlavně ať je brouček v pořádku
![]()
Musím říct že je to těžké aby jsme s přítelem vybraly jméno které se líbí obou dvoum. Ale taky mám už vybráno holka tedy ještě není úplně jistá. Pohyby ještě necítím ale těším se na ně ![]()
@eMa321 Ahoj. Nemusíš mit napsané ani jedno jmeno.
Pojmenovat dítě bys měla do dvou týdnů po porodu a hranice podle zákona je dokonce 1 měsíc.
Druhé dítě jsme pojmenovali až asi hodinu po porodu, váhali jsme mezi dvěma jmenama. A jak jsem dítě uviděla, bylo jasno ![]()
Takže porodnice vyplnit jména chtějí, ale povinost to není. ![]()
On to samozřejmě málokdo využije, ale vyplňovat nemusíš žádné jméno, nebo můžeš treba jen to klucici.
A s klucicim jménem jsme děsně bezradný. Furt hledáme, ale na ničem se neschodnem. U holky bychom hned vedeli. Máme zvláštní příjmení a spousta jmen k němu vůbec nejde. ![]()
Holky matky,
chtěla bych si koupit ten kojící polštář. Je jich několik druhů, tvarů… Co mi doporučíte?