Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lasiccka píše:
@svlucka Myslím, že si ani neuvědomuješ, jaké máš štěstí na doktora. Leiden (i „jen“ v heterozygotní formě) je v těhotenství velmi rizikový. Asi by ses měla víc informovat, protože píchání injekcí na ředění krve (obvykle se používá Fraxiparin nebo Clexan + Utrogestan po celé těhotenství) opravdu není jen tak pro srandu, ale když je člověk s trombofilní mutací v těhotenství nepoužívá, tak to velice často končí fatálně právě pro miminko. Já sice nemám Leidena, ale jinou lehčí mutaci a přesto jsem letos přišla o miminko ve 27tt. Bylo naprosto zdravé, příčinou byly krevní sraženiny na placentě a pupečníku. Často se na problémy hematologické přijde právě až po prodělaném pozdním potratu ve 2.nebo 3.trimestru (je to typické, v průběhu těhotenství se to zjistit nedá, miminko prospívá) a ty máš velké štěstí, že to díky dobré medikaci nebudeš muset zažít!Vím, že nikdo z natešených maminek nechce slyšet o tom, že těhotenství nemusí vždycky skončit šťastně, proto nemám ani potřebu sem přispívat, i když si tu vaše radosti a starosti čtu (jsem dnes 16+0), ale příspěvek o leidenu se mě tak dotknul, že jsem musela reagovat.
Dekuji za informace a preji at je vse v poradku. Ja prisla o mimi v breznu byt na zacatku. Bohuzel cerpan jen z internetu, protoze nic vic mi nikdo nerekne. Mudr na hematologii jen to ze mi to radsi napise. Gyndar jen to, ze o tomhle rohoduje hematologie. Takze se vlastne nic vic nedozvim. Vsichni jsou tajemny jak hrad v karpatech. Nicmene na netu zrovna nepisou pozitivni info, v lekarne na me jen pri vyzvednuti Ascorutinu si div neklepala na celo ze mam odvahu si to vubec vyzvednout natoz pak dat. Takze proto se ptam na zkusenost tady. A kazda zkusenost je pro me dobrou informaci. Verim svemu gyndarovi a proto kdyz in rekne budete si to pichat tak hold to zkousnu a budu, pro dobro miminka a me protoze uz mam doma 6 leteho kluka udelam maximum. Jeste jednou diky za nazor a drzim palecky at mas vse v poradku ![]()
MOC mě mrzí co napsala @lasiccka.
Držím palce, ať jsme všichni i s drobkama v pořádku, ať už se zácpama, kilama nebo injekcema. Hlavně pozitivně ![]()
Jo a dneska jsem se konečně dokopala do OZP, mají limit pro těhotné, takže mi proplatí celý 1. screening a ještě mi něco málo zbyde. Za 14. dní jdu na druhý, nevíte bude se něco platit?
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak se cítíte? Za chvíli budu začínat 17.tyden a jsem v podstatě bez potíží. Od začátku jen drobné nevolnosti a únava. Jediné co mě trápí je, jak hned vše chytnu. Někdo v mém okolí kychne a já jsem hned na 14 dní vyřazena z provozu. Momentálně prožívám horší nachlazení a jelikož mi jde hned vše na průdušky, tak kašlu tak, že mám az občas pocit, že toho našeho prcka snad „vykašlu“.
Máte nějaký zaručený lék? Cibulovy sirup ani cesnecky nezabírají.
Zdravím chtěla bych se zeptat jestli je vidět pohlaví a co si myslíte, že to bude?
@Patin není vidět pohlaví, ta tečka vypadá jako pupečník. Na pohlaví se ptejte lékaře ![]()
@eMa321 píše:
MOC mě mrzí co napsala @lasiccka.
Držím palce, ať jsme všichni i s drobkama v pořádku, ať už se zácpama, kilama nebo injekcema. Hlavně pozitivně
Jo a dneska jsem se konečně dokopala do OZP, mají limit pro těhotné, takže mi proplatí celý 1. screening a ještě mi něco málo zbyde. Za 14. dní jdu na druhý, nevíte bude se něco platit?
ono se vyšetření v 1. trimestru platí? U prvního jsem neplatila a zítra jdu a mudr nic neříkal, tak radši sebou vezmu peníze ![]()
@DaninaL píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak se cítíte? Za chvíli budu začínat 17.tyden a jsem v podstatě bez potíží. Od začátku jen drobné nevolnosti a únava. Jediné co mě trápí je, jak hned vše chytnu. Někdo v mém okolí kychne a já jsem hned na 14 dní vyřazena z provozu. Momentálně prožívám horší nachlazení a jelikož mi jde hned vše na průdušky, tak kašlu tak, že mám az občas pocit, že toho našeho prcka snad „vykašlu“.Máte nějaký zaručený lék? Cibulovy sirup ani cesnecky nezabírají.
ahoj, zkus se zeptat na Kalobu, měla by být přírodní a nám celé rodince zabírá hned, je na průdušky, vždy při chřipce používáme, akorát nevím zda se může v těhu, zkus zjistit, ať je lépe ![]()
@Patin píše:
Zdravím chtěla bych se zeptat jestli je vidět pohlaví a co si myslíte, že to bude?
No pokud dobře vidím vypadá to na pořádného kluka ![]()
@Patin píše:
Pohlaví tam vidět není
Takže za mě to bude buď kluk nebo holka ![]()
@Veronika.Berta
My zase na dotazy o pohlaví říkáme " bude to člověk " ![]()
@Saarka_O u manžela v práci (upozorňuji téměř pánský kolektiv a drsný humor) mají obligátní otázku.. Bude to kluk a nebo potrat???
![]()