Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@STEVIANKA My mame maly byt 2+1, takze moc variant nemame. Starsi (2,5roku) zustane v pokojicku, tam usina i ted a v noci kdyz se vzbudi chodi k nam do loznice. Miminko bude s nami v loznici. A kdyz to nepujde a budou se vzajemne budit, tak v noci az starsi prijde se ja s miminkem prestehuju do detskeho pokoje
Mame kosik na koleckach, takze si mimco prevezu. Ja si ted nekdy v noci chodim taky lehnout k synovi do pokoje a manzel spi s prckem, abych se poradne vyspala a mela trosku energie. Mame byt 2+1 a stehovani do vetsiho snad pristi podzim. Do te doby to nejak musime zmaknout. Jsem na to zvedava. Me nejvic desi vecerni uspavani dvou deti. Manzel chodi z prace az po 21hod a syn chodi v 8 spat. Rada bych ho do kvetna naucila usinat samotneho v pokoji. Ted jsme ve fazi, kdy u neho sedim na zidli a cekam, az usne. Zacinam zkouset i obcas odejit a zase se za chvilku vratit, zatim dobry ale je to vzdy otazka jen par vterin, co ho necham samotneho. Ale i to je pro nas pokrok, jeste na jare bylo uplne scifi, ze bych se na zidli jen pohnula ![]()
@Kikulinka83 taky jsem si furt myslela, že to bude holka. No třeba mi na další kontrole řeknou, že se spletli
V minulych těhotenstvich to bylo přesně jak jsem myslela.
@STEVIANKA tak já spím furt s oběma detma v loznici.
Maj v pokojíčku palandu, ale ani jeden tam nechce spát, i když občas se zadari. Mladší dítě jsem do nedávna kojila, tak jsem to zatím odložila. A to.jsem myslela, že už budou dávno oba v pokojíčku.
Koupili jsme větší postel a krásně se vejdeme. Ale po Vánocích zase začneme trénovat spaní v pokojíčku.
@Gabculkaa píše:
@Callie Vitej!!ja mam TP cca 13.4., 1.12. by nam uz konecne mohli rict, co to bude a do prace taky chodim a celkove se nejak moc nesetrim. Vcera jsem zvladla i okna, juch
My víme pohlaví od 18 týdne, musela jsem na kontrolní UZ. 1.screening negativní, triple testy pozitivní a kontrolní UZ zase negativní. Příští týden mám ve čtvrtek 2. screening. Nemám náročnou práci, takže to jde, ale divně na mě koukají, jestli jsem tak přibrala nebo co se děje, zatím to ví jen majitel a můj kolega v kanceláři, tomu jsem řekla, ať si hlídá svačiny, páč já teď sežeru všechno
Okna letos neřeším, konečně mám výmluvu
JJ, to už Vám určitě řeknou!
@Peeetha píše:
@Monalisasmile a jake zelezo beres? Ja beru Ferro ale rano mi vzdy prozene asi je to normalni tak me jenom zajima jak to maji ostatni, @Kikulinka83 me pohlavi zjistily take z klku ale jinak si myslim, ze to nezjisti @mikysek1990 super gratuluji @Callie gratuluji![]()
Děkuji, já už jsem si to zasloužila
však vy tady taky ![]()
@Kimber taky porad doufam ze reknou ze to bude holka jenze ja tam ten pindik moc dobre videla takze by byl zazrak kdyby zmizel
![]()
U nás asi taky „bude pindik“
… vypadá to, dle této diskuze, že kluci budou v dubnu/květnu v porodnicich převažovat ![]()
@Monalisasmile píše:
@Peeetha Jj, děkujiJinak já železo beru, byla jsem i v mládí chudokrevná a teď se mi to zase rozjelo, což je v těhu obvyklé
![]()
Beru i magnosolv, jelikož mě děsně pne břicho.@Kikulinka83 z běžných odběrů na VV to ani nezjistí. Mě to zjistili z odběru klků, který jsem musela podstoupit
A pak se dělají ty speciální testy z krve, kde se dělá rozbor DNA, ale to je placené a určitě by ti řekli pak pohlaví 100%.
Podle čeho jsis myslela, že to bude holka?
@Monalisasmile
Já jsem si krevní testy nechala udělat. Hlavně kvůli přesnější genetice ( bude mi za chvíli 38). Pohlaví zjistí na 99%. Ale platí se to, v Gennetu v Praze 12.500 Kč.
@Kikulinka83 píše:
@Kimber taky porad doufam ze reknou ze to bude holka jenze ja tam ten pindik moc dobre videla takze by byl zazrak kdyby zmizel![]()
Přesně ![]()
Ahoj holky, jak se vám vede?
u nás nic moc teda
měla jsem radost, jak jsem měla v prvnim trimestru klid od nevolností apod. Teď ve druhém trimestru trpim na zacpy. Treba pet dni nejdu a pak mam jeden den prujem. Pak zase zacpu na nekolik dni a takhle dokola
ted v utery jsem mela krece do bricha a bolel me zaludek, tak me vyhnali z prace. Sla jsem dvakrat na wc a od te doby zase ne, ale zaludek me od toho utery boli porad
do toho to paleni zahy
nemate nejaky typ, na to zazivani a zaludek? Na kontrolu jdu zitra, takze to samozrejme dr. reknu, ale kdyby jste nekdo mel nejaky typ, tak sem s nim
![]()
Tak holky pridavam se k pindikum ![]()
Doktor si pohral a nasel ![]()
Takze Maša se nekona pracovne je to Bohdan ![]()
@Petacek píše:
Ahoj holky, jak se vám vede?u nás nic moc teda
měla jsem radost, jak jsem měla v prvnim trimestru klid od nevolností apod. Teď ve druhém trimestru trpim na zacpy. Treba pet dni nejdu a pak mam jeden den prujem. Pak zase zacpu na nekolik dni a takhle dokola
ted v utery jsem mela krece do bricha a bolel me zaludek, tak me vyhnali z prace. Sla jsem dvakrat na wc a od te doby zase ne, ale zaludek me od toho utery boli porad
do toho to paleni zahy
nemate nejaky typ, na to zazivani a zaludek? Na kontrolu jdu zitra, takze to samozrejme dr. reknu, ale kdyby jste nekdo mel nejaky typ, tak sem s nim
![]()
![]()
Jéééžišmarjá pálení žáhy, to znám, když jsem si do toho i brkla, tak jsem se bála, že mi chytnou peřiny
Celý den pojíjím mlíko, na chvilku to pomůže
S tím druhým ti neporadím, tam mám problém jen s tím, že to nemá tak hladký průběh, jak jsem zvyklá
To jsou príma témata
![]()
@Callie na to pálení žáhy už jsem si zvykla, to mě tolik netrápí a na tu zácpu taky dá se říct
ale trápí mě ten žaludek, protože bolí celý den a je to fakt hoooodně nepříjemný
a po pár dnech už jsem z toho otrávená. Dnes jsem si dala mátový čaj, ale žádné zlepšení. Ještě mi v práci řekli, ať zkusím Rennie na ten žaludek, všude píšou, že se může v těhotenství a kojení, tak možná zkusím. Spíš ale vydržím do zítra na to, co řekne dr.
@Monalisasmile jj segra to po tom magnesku take mela, holky uz jste to rekli v praci? Ja premyslim ze uz to zitra reknu, delam ve kontrolku ve sklade a uz je to nekdy docela narocne, hlavne tam neni ani poradne teplo a skoro cely den stojim ![]()