Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
10.11.17 14:17

Pozitivní protilátky

Ahoj holky, chci se zeptat, zda vám z krevních testů některé vyšlo také, že máte pozitivní protilátky? Já byla dnes na běžné kontrole u svého dr. s tím, že mi řekne jak mi vyšli testy z krve a vybalil na mě, že mám pozitivní protilátky 8o tak jsme jeli hned k apolináři, kde dělali UTZ a brali krev, aby se rozlišilo, které protilátky přesně jsou pozitivní. Prý mě budou muset více sledovat jak u mého dr, ale ještě budu každy cca měsíc docházet k apolináři na krev a UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
10.11.17 15:51

@Kimber Tak to nám v tom případě vyšlo. Je pravda že furt něco mění a ruší. Taky mě těší že ještě neco takového je. Ještě se dalo vyčerpat po porodu příspěvek 500,– na pomůcky ke kojení - odsávačku, kloboučky, vložky do podprsenky… ale kdoví jestli to ještě je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
10.11.17 16:38
@Danlea píše:
@Kimber Tak to nám v tom případě vyšlo. Je pravda že furt něco mění a ruší. Taky mě těší že ještě neco takového je. Ještě se dalo vyčerpat po porodu příspěvek 500,– na pomůcky ke kojení - odsávačku, kloboučky, vložky do podprsenky… ale kdoví jestli to ještě je :D

Vzala jsem si tam brožuru a píšou tam tři kategorie: :kytka: prvotrimestralni screening,
:kytka: pak dentalni hygiena v těhotenství zakoupena v lékárně( kartáčky, pasty, ústní voda, nite atd),
:kytka: podpurne aktivity v těhotenství, nebo při kojení ( kurzy od porodnice, cvičení, tampony do podprsenky, odsavacky).

Sepsala jsem to ve zkratce. Kolik na co davaj, to netuším. Ale v pondělí zajdu.do lekarny pro tu ústní hygienu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
10.11.17 20:11

Já mám Vojenskou poj. Ta hradí prvotrimestralni screening nebo cvičení nebo předporodní kurz v hodnotě 800,– a pak přispívá 200,– na vitaminy. A jelikoz to uznaji 1× za kalendářní rok, tak to mohu znovu uplatnit jeste po novém roce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.17 20:33

@Petacek Ahoj, já měla zácpu celý první trimestr. Co mi na to pomáhá je brát probiotika, jíst malé porce a častěji. Ráno snídám mlíčko se špaldovými lupínky a odpo mám jogurtík. Hodně dobře dodržovat pitný režim a procházky. Kdyby bylo zle, doktor předepisuje čípky. Já jsem měla rekord pět dní a pak to bylo na natržení p*dele. V lékárně můžeš koupit lactulozu. Jak povolí zácpa, tak by mohl povolit i to pálení žáhy. Zkus vynechat sladké a pokud piješ instantní kávu, tato taky umí spouštět. kolem svačiny piju půlitr vody s citronem. Když se nemůžeš vy, tak si lehni na záda na posteli, budď si opři nohy o zeď, nebo je měj pokrčené a dýchej zhluboka do bříška.. opakuj to každé ráno, když vstáváš a když můžeš i během dne. Udělá se ti víc místa v bříšku a střeva se budou posouvat. Stejným způsobem pak dýchám i na wc. Zní to blbě, ale když má člověk tři a půl měsíce zácpu, tak si člověk dává pozor, aby si neudělal hemoroidy od silného tlačení :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
11.11.17 22:20
:mrgreen:

Příspěvek upraven 12.11.17 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
11.11.17 22:28

A co se týče příspěvku jsem u české průmyslové a ted v těhotenství mám částku teda 1 500kč :) 700kč se mi strhl screening, ted jsem si byla proplatit těhotenské masáže a ještě si tam mrsknu dvě lekce těhotenského cvičení :) at to do konce roku vyčerpám. Na 500 kč po porodu zatím nedostanu když jsem neporodila.

Ale od nového roku zas bdue nová částka a možná tam bdue zahrnuto i něco jiného ale opět můžu vyčerpat nějakou částku v rámci těhotenství a pak samozřejmě těch 500 po porodu (to je asi všude stejné kojící polštář, monitor dechu, kojící potřeby jako kloboučky nebo vložky do podprdy z lékárny). No jsem u nich strašně ráda :) původně jsem byla u revirní bratrské a ta měla taky slušné částky, jen na zlíně nemají pobočku a vše řešit přes dopisy mi pilo krev. Takže proto změna. Každopádně tento týden mě olsovil pan pojištovák na ulici pro VZP no poslala jsem ho k šípku, s tak blbou pojištovnou :D jedni s nejmenšíma příspěvkama a to i u dětí. (Omlouvám se, ale já musela :D mám na ně pifku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.17 10:17

Jdu se zeptat na váhu.. Jsem 14+6 tt mám dvě a půl kila nahoře. Snažím se vrátit k původnímu zdravému jídelníčku, první tři měsíce to prostě nešlo :D Pojďte mě holky uklidnit :D Že nejsem jediná, kdo si připadá, že nabírá hodně? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
12.11.17 11:16

@Veronika.Berta :D tak to se musim zasmat, urcite nejsi ja ac jsem predtim hodne brehala a cvicila tak co jsem tehotna jsem neudelala skoro nic mam pocit, ze jenom jim :? doufam ze nebudu nejak moc tlusta :mrgreen: musim se trochu krotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
12.11.17 11:30

@Veronika.Berta já jsem teď 14+3 a taky mám nahoře asi 3 kila. V prvním trimestru jsem nezvracela, bylo mi špatně a na zvracení právě když jsem byla hladová tak jsem pořád jedla. U prvního dítka jsem za 1 trimestr měla nahoře 4 kila celkově 20 a to jsem se nijak nepřejídala jedla pravidelně a celkem zdravě a celé těhotenství jsem chodila do práce kde jsem byla celý den v pohybu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
12.11.17 11:45

Ja jsem dnes 17+0 a mam -2kg :nevim: nezdá se mi ze bych nejedla, ale občas mam takovou nechuť k jídlu, ze sním treba jen rohlík s máslem, ale z toho bych byla schopna sníst cokoliv :roll: doufam ze to pak nebude najednou moc kilo nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.17 12:55

@Danlea @Peeetha No asi bych si měla konečně uvědomit, že jsem těhotná :D Nechci a nesmím v těhu moc přibrat, nejsem žádnej drobeček. Před těhotenstvím jsem zhubla 16 kilo během půl roku i s dávkou hormonů, které do mě cpali. Jsem nervozní z toho, že mi jde váha nahoru. Kalhoty obléknu pořád stejně, možná i líp než před těhotenstvím, jediné co musím, když si sedám, tak si rozepínám poklopec. Konečně mi bříško dovolí chodit na procházky, tak už plánuji trasy, kam budu chodit. I když tady v okolí toho moc není. Bydlíme zatím u tchyně v domě v samostatném bytě a opravujeme si domeček o pár kilásků dál. Musím vyhrabat jídelníček a zkusit se znova podle něj řídit. Rozežraná nejsem. Vždycky jsem měla problém, že jsem jedla málo a ještě blbě. Pak jsem objevila výživového poradce a doslova jsem se musela nutit jíst. To se nedalo sníst, co jsem měla doporučené :D Našla jsem si práci, kde se hodně chodí a šlo to samo dolů. Teď jsem doma na rizikovém, protože jsem první trimestr prošpinila a občas jsem zakrvácela a hlavně jsem nevydržela více jak sedm hodin vzhůru v kuse. Návrat do práce nepřichází v úvahu, za měsíc mi končí smlouva. Musím se zase začít hýbat, jinak ze mě bude koule :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
12.11.17 13:11

Tak ja jsem 17+3 a mam zatim 4kg nahore ale diky zvraceni na zacatku tehu jsem zhubla 8kg takze jsem jeste 4kg pod svoji puvodni vahou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
12.11.17 13:19

Ja 18+3 a jsem na tom stejne jako na zacatku. Ale v prubehu jsem shodila 1,5 kg (asi svalova hmota, protoze blbe mi nebylo a jedla jsem normalne), takze muzeme i rict, ze mam + 1,5 kg. A jak tu nekdo psal, bojim se, aby to pak neslo nahoru skokove :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
12.11.17 13:58

Já jsem 12+5tt a něco jsem shodila. Myslím že asi svalovou hmotu. :( nezvracim a chuť k jídlu mám vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí