Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem se vrátila z prohlídky. Malá je ok a krásná. Živá, mávala ručičkama, zívala… Měly jsme s sebou i tatínka, tak to bylo moc fajn. Nejhorší jsou ty první vteřiny než doktorka řekne: srdíčko je tady, pěkně tluče. Pak obrovská úleva. Asi jsem magor ![]()
Já zatím koukám po latkových plenkách, už jsem si troje kalhotky i objednala
, přijde mi to hrozně sympatické a hlavně mají nádherné vzory. Je to teda trochu věda, ale těším se na to.
Ve větších nákupech mě zatím brzdí, že nevím, na 100%, jestli to je holka nebo kluk ![]()
@eMa321 to určitě nejste. Já ani nekoukam na monitor, dokud neřekne že srdíčko tluce.
@eMa321 super, ne urcite ne, ja jsem pred prvnim screeningem skoro brecela jak jsem byla nervozni
@Kimber mám pocit, že v pražských porodnicích snad pracují lidi s totální absencí nějakého sociálního cítění.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 16:15
@eMa321 ja hledam srdicko na ultrazvuku rychle vzdycky sama, vidim a ulevi se mi..takze te uplne chapu ![]()
@eMa321 asi hodně záleží na tom, jaké máš potřeby a jaký přístup k porodu má partner.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 16:15
@Monalisasmile je ja uz ho mam delsi dobu, nez se narodila dcera mam takovy ten dlouhy zadny cecko a stal me nejak kolem 550, ale myslim ze ty cecka jsou take dobre
@Adjon Díky za zkušenosti. Neumím si sama sebe představit jak rodím s - vlastně cizím - člověkem. Nevadilo ti to? Musela bych se s ní asi nějak líp poznat, nějak sladit,… U prvního porodu byla se mnou máma, a byla jsem ráda. Ovšem ke konci kdyby tam se mnou byl třeba orangutan, už by mi asi bylo jedno ![]()
@eMa321 tady v Nemecku je normální mit u sebe dulu/porodní asistentku. Pomáhá před i po porodu a chodí i domů. Kdybych měla mámu tak asi volím mámu. Ale nemám. Jsem šťastná že budu rodit tady a ne v CR. Stačí mi historky z porodnice co slysivam.
@eMa321 tak stejne ti tam leze celou dobu porodní asistentka, kterou vidíš poprvé v životě a doktoři jsou často také cizí. S dulou se párkrát před porodem sejdeš, o vsem si popovídáte, seznámíte se. Když tam pak máš třeba muže i dulu, citis se víc klidná, dula muze doprovodu radit jak masirovat, věnuje se vám. Je takový prostředník mezi rodinou a personalem. Někdo má partnera, který pomaha podobně jako dula. A někde je personál opravdu laskavý a venuje se ti. Ale většinou to tak není. Pak je dula fajn možnost. ![]()
Ahoj Čau!
Doufám že jste všechny úspěšně absolvovaly zápis do porodnice - mě trochu zaskočila nutnost to dělat na začátku 14tt, takže jsem se k tomu dostala až se zpožděním a rozhodla se pro Královské Vinohrady. A ejhle, včera na ambulanci s bolestma a narazila jsem na tak příšernýho doktora, že zvažuju se rychle přeregistrovat jinam, protože „co kdyby mě měl rodit on“
Naštvaná jsem ale, že bych mu objela auto pajskou nejradši ![]()
@Annanasova známá byla taky registrovaná na Vinohradech a asi po dvou poradnach to vzdala a jela radši rodit do Mělníka. Ve Vinohradské hrozné chování a úplně ji rozhodili, že pak probrecela cely den. Ale na blbce člověk narazí všude.
Tak dnes jsme byly na kontrolním screeningu na genetice. A jupií zatím je vše v pořádku
. Všechny testy jsou negativní, genetik nám podrobně popsal jaké může mít miminko potenciální stesky nebo zdravotní obtíže a na ultrazvuku jsme si našeho blbka do detailů prohlídli
. Teď už jen počkat do 22tt na pořádný ultrazvuk srdíčka. Doufám, že nyní už u nás bude vše probíhat bez obtíží ![]()
@Monalisasmile taky jsem dnes byla u doktora. Vše ok a čekáme chlapečka
A já gurt myslela že holku. Ale i tak mám radost. ![]()