Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky muzu se Vás zeptat, byli jste na 1.sreeningu i když jste k tomu neměli předpoklady? Věk dobrý vše ok, u prvního jsem na něm nebyla, měla jsem jen tripl testy, na netu čtu, že je to od roku 2015 víc doporučováno, že je to přesnější než tripl testy.Mam nového dr. a ten mě tam právě posila..říkal že to byla chyba, že sem u prvního nebyla, že se to teď dělá.
@martinapen.
Jestli bysis nechala dite i z vyvojovou vadou, tak tam nemusis. Jestli chces vedet jestli je nejake riziko vyvojove vady screening beru jako samozrejmost. Trippli jsou daleko mene spolehlive.
@Margitta píše:
@martinapen.
Jestli bysis nechala dite i z vyvojovou vadou, tak tam nemusis. Jestli chces vedet jestli je nejake riziko vyvojove vady screening beru jako samozrejmost. Trippli jsou daleko mene spolehlive.
Samozřejmě že pujdu
Jen se informují, že jsem u prvního dítka nebyla a ani netušila, že se chodí. Jo já právě četla, že je to přesnější. Tak asi každý dr.jiny .Dekuji ![]()
@Monalisasmile tak to se na to budu muset zeptat na kontrole. Informace na internetu jsou ohledně vyšetření čípku dost matoucí. Žádný lékař mi ho v těhotenství nekontroloval a ani mým kamarádkam.
Jediný co jsem zjistila, že se mnozí lékaři přiklánějí k metodám západoevropských zemí a tam se dělá jen na začátku a na konci. No teď mi to vrtá hlavou. ![]()
@martinapen. Ten první screening se platí. U mě 1000kc a pak mi něco proplati pojišťovna. Ted jsem byla, ale před tím jsem dost váhala. Stejně bych asi nešla na potrat.
@Kimber píše:
@martinapen. Ten první screening se platí. U mě 1000kc a pak mi něco proplati pojišťovna. Ted jsem byla, ale před tím jsem dost váhala. Stejně bych asi nešla na potrat.
No myslím, že se platí, něco sem četla. Tak já půjdu, když říkal dr.ze je to dobré, tak určitě půjdu. Doba se zmenila, už je to šest let, co jsem poprvé rodila, tak se právě ptam, že sem neměla potuchy, že se tam chodí. Dekuji moc ![]()
@martinapen. Ahoj já rodila před skoro 8 lety a taky mě nikdo neposílal na první screening
Ale je to lepší vědet dříve než později. A to jsi rodila hodně mladá, když nyní máš ještě dobrý věk
Já ho bohužel už tak dobrý napodruhé nemám
, a ani ty výsledky nebyly nic moc, i když to nakonec dobře dopadlo. Ale jsem ráda, že jsem nyní byla, protože já bych si bohužel nemocné miminko nenechala
.
@Kimber nenech se tím stresovat
Byla jsem spíše překvapená, že to nedělá, ale nemyslím si, že to je nutnost každou prohlídku
Jen jsem chtěla poukázat, že vědět zda se nezkracuje čípek je důležitější než kontrolovat UTZ
Já mám taky tu starostlivou doktorku, která je semnou ráda, že po 3 letech se mi povedlo otěhotnět, takže mi kontroluje čípek, dělá UTZ, probírá semnou výsledky genetiky, ptá se zda jsem ve stresu, chce ať odpočívám
. Prostě je to fajn. Ale každý Dr je jiný. Dám vám tu odkaz na ty postupy v těhotenství ![]()
http://www.gynultrazvuk.cz/…lni-pece.pdf Posílám odkaz na UTZ vyšetření v těhu, je tam zahrnut i screening.
A zde je komplexní péče, kterou gynekolog během těhu musí provést a co vše a kdy se vyšetřuje. Tyto výkony ve zdravém těhotenství pojišťovna lékaři proplatí ![]()
@Kimber mám pro tebe foto s doporučených postupů, kontrola Cervix scóre (čípku) patří mezi pravidelné vyšetřovací metody, ale je na zvážení lékaře ![]()
@Monalisasmile píše:
http://www.gynultrazvuk.cz/…lni-pece.pdf Posílám odkaz na UTZ vyšetření v těhu, je tam zahrnut i screening.A zde je komplexní péče, kterou gynekolog během těhu musí provést a co vše a kdy se vyšetřuje. Tyto výkony ve zdravém těhotenství pojišťovna lékaři proplatí
http://www.gynultrazvuk.cz/…otenstvi.pdf
Děkuji to se mi hodí:)jo 22 mi bylo, teď mám 28
já sem ráda, že o teto metodě teď vím, Už jsem se i objednala a aj sem ráda, já jdu všude, kde mě dr. posle, nebo mi ó tom aspoň řekne. Drive to asi nebylo tak rozvinuté. Dekuji holky ![]()
@martinapen.
Nech si pak za screening vystavit účtenku a na pojišťovně ti to proplatí
Mě vrátili celých 1000Kč.
Jinak manžel mi taky říkal, že raději půjdeme na všechna doporučená vyšetření, abychom měli jistotu, že je vše v pořádku.
@Monalisasmile diky moc za info. ![]()
Vyšetření čípku během těhotenství má docela logiku. Co ale nechápu je vyšetření pred porodem. Myslím tím ty kontroly poslední týdny v porodnici. Jestli porodim v 38.tt nebo 40.tt je mi celkem sumak a stejně to většinou nepoznaj. V úterý jdu na kontrolu, tak ai asi sepíšu vsechny dotazy. ![]()
Včera jsem potkala kamarádku, gratulovala mi k miminku a po kouknuti na břicho mi povídá:„To jsi tak v šestým, sedmým, viď.“
![]()
@martinapen. urcite si na ten screening zajdi u me take pri uplne prvnim tehu nic nenasvedcovalo tomu ze by miminko mohlo byt nemocne otehotnela jsem do 4 mesicu snazeni vse probihalo jak melo bylo mi 23let takz i vek super zadne zavazne nemoci v rodine typu rostepu a podobne a i tak bylo nase prvni miminko bohuzel nemocne nebyla plne dovyvynuta lebecni kost na to se prislo prave az na velkem specialnim ulz takze tento screening je urcite velmi dulezity pokud tedy jak ti uz nekdo psal by jsis miminko nechala i nemocne tak to samordrejme neni potreba ale nase vyvojova vada byla tak vazna ze by miminko pri porodu umrelo i kdyby jsme si ho rozhodly nechat proto jsem byla rada ze dnesni technika dokaze zjistit takove veci velmi brzo a neboli to tolik jako porodit mrtve miminko
ale dnes mame krasnou zdravou holcicku a ve stredu me ceka screening druheho prcka
@martinapen. take jsem byla, ono je to v podstate na tom cloveku zdali by si nechal nemocne miminko, kamsoka treba nebyla ani na jednom screnningu a ma 2 zdrave kluky ale ne vzdy to tak muze byt, kdybych treba ted na screeningu v lednu nesla tak bych nevedela ze je moje dite vazne nemocne a byla bych docela v soku kdybych ve 13 tydnu zjistila ze je neco spatne a hlavne pojistovna to proplaci tak to za to stoji