Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
592
3.11.17 16:24

@Peeetha tak dcerka je už větší, tak s ní se už asi líp domluvíš, s tím naším paličákem to zatím moc nejde, vždy když mu řeknu, že ne tak se začne vztekat tak se mu to snažím vysvětlit a kolikrát z toho je boj kdo dýl vydrží a kdo ustoupí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.11.17 16:35

Zdravim holky :mavam: chtela bych se pridat, termin mame podle screeningu 29.4. takze jsme dnes 14+5. Chtela jsem se zaroven zeptat, jestli nektera z Vas byla ted nekdy, nebo planuje jit na placeny 3D/4D utz? Premyslim nad nim kvuli urceni pohlavi. Ale nevim kdy uz by to tam mohli videt? Na screeningu bylo mimi otoceny a v poradne mi mudr rekla, ze to jeste nevidi na jejim utz. Vim, ze si muzu pockat do velkeho utz ale jsme s pritelem nedockavi ???? A kdyz jsou takove moznosti tak proc to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
3.11.17 18:49

@Kikulinka83 Jj ty bouličky to je náraz na stěnu. Ale typuji, že to je celé tělíčko, jelikož ty nožičky a ručičky jsou docela malinké :-D

@Petacek Je to tak, pojišťovna hradí pouze 3× UTZ za těhu. Již jsem to tu psala. Co pojišťovna zaplatí je možné si přečíst na stránkách české gynekoligické a porodnické společnosti, oddíl postupy v perinatologii :-). Těm co dělá Dr častěji UTZ tak je to buď z nějakého zvýšeného rizika nebo si to prostě nějakými potížemi na pojišťovně odůvodní. Ale to je doktor od doktora :-). Mě doktorka nabídla ať si zaplatím těhotenský nadstandard a tím pádem mám UTZ pokaždé. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
3.11.17 19:40

@Danlea podruhé jsem otehotnela, když bylo dceři třináct měsíců. Takže jsou necelé dva od sebe. Do té doby jsem nosila na břiše, pak jsem zacala na zádech. A později nošení na ramenou. Myslím na konika. Po porodu mimco v nositku a dcera v kočárku/ hodně zdrhala, takže bez pridelani bychom se nikam nedostali. Když jsme byli dyl na hřišti, dala jsem mimco do kočárku. Ten skejtik se sedatkem je dobrej napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
3.11.17 19:46

@Kikulinka83 jo a já ted citila první pohyby v 14tt. Teda jen když jsem prilozila dlaň na delohu a cekala. A už to bylo jasny :srdce:. U druhého těhotenství to začalo někdy v 16tt a u prvního vkolem dvacátého. Akorát ted už s absolutní jistotou poznam, že je to ono. A stejně jsem z toho paf jako poprvé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.11.17 20:00

@Danlea Mame to dost podobne. Vetsinou mi zabere, kdyz ho jeden den necham cely den tapat hezky po svych a nasledujici tyden je za kocarek moooooc vdecnej :lol: Dalsi co resim je, ze me casto skotaci na brise. Byl zvykly, ze jsme spolu takhle lumpacili a najednou to nejde, tak to je asi jeste horsi nez s tim nosenim. Me bricho a zada po noseni zacalo bolet tak od toho 12.tydne, ale vic nez bricho me boli bedra. V brise me vzdy jen tak pichne a je to hned pryc, ale zada boli i nekolik dni. Na to mi pomaha zase spat s kojicim polstarem mezi nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
3.11.17 20:10

Teda ja na to ze uz je to paty tehotenstvi tak bych rekla ze zacinam citit pohyby nejak pozde jsem spis ocekavala ze to bude driv :D no kazdopadne v utery jdu konecne na prvni screening jo vazne na prvni pac tady v anglii maj paaani doktori na vse dost casu tak jsem zvedava co nam reknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.11.17 20:50

@Kimber týjo to musel být docela záhul děti tak blízko od sebe. Malýmu budou v květnu když se mimčo narodí 2 roky a 4 měsíce tak doufám že už s ním bude trochu domluva. Kamarádka má právě to stupátko pro staršího, měl 2 a půl když se jim narodilo druhý a chválí si to tak to zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.11.17 21:12

@Annnit Tak to máme opravdu stejný i s tím skotačením, malej se chce mazlit a lísat a při tom mi furt leze po břiše sem tam blbě kopne. Mě právě to břicho začalo bolet taky až teď poslední dobou, jsem teď ve 14 tt, když ho dýl nosím tak mi bolí někdy až do večera než si lehnu a taky mi tam sem tam píchne záda zatím dobrý. S kojícím polštářem mezi nohama jsem spávala při prvním těhotenství a asi ho už taky brzo vytáhnu, jsem zvyklá spávat na břiše a už to začíná být nepohodlný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
4.11.17 10:37

@Danlea jj to urcite, drive jsem ji nosila hodne a ted jak je starsi tak uz je to opravdu spise vyjmecne kdyz treba jdeme delsi trasu nebo tak :) @Monalisasmile o tom utz jsem ani nevedela, me doktor ani nic nenabidl a kolik jsi platila za ten nadstandard?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.17 11:40

@Monalisasmile Já mám UTZ každou kontrolu, zcela automaticky se dívá. Okoukne čípek, jukneme na UTZ na mímo, pak mi poví, jaký že odběry mě opět čekají, zeptá se na nevolnosti a jestli jsou nějaké problémy, jestli chodim na velkou a jestli piju. Mám kvůli tomu ucpaný denník, kde si píšu jestli jsem byla. Je to trošku drsný, ale kolem 11. týdne jsem chodila jednou za pět dní. Myslím si, že je to naprosto standardní postup. Můj doktor je prostě zlatíčko. Ten po dvou letech snažení měl snad větší radost z mého těhotenství než já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
4.11.17 13:35

@Peeetha Já nevím zda to nabízí všichni Dr. Ale klidně se poptej :-) Já v Ostravě platila 500kč na celé těhotenství. A mam UTZ každou kontrolu a vždy semnou může manžel nebo kdokoli z rodiny.

@Veronika.Berta Píši to dokola :D Je to doktor od doktora. Pokud si to doktor na pojišťovně odůvodní tak jej klidně může dělat. Ale standard při fyziologického těhu jsou pouze jen 3. U rizikových těhu se postupuje úplně jinak a jiné je to i na začátku, kdy se třeba Dr chce ujistit zda plod roste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
4.11.17 14:22

@Veronika.Berta No tak to mas stesti na uzasneho doktora :-) Osobni pristup je vzdy u doktoru k nezaplaceni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
4.11.17 16:29

U nas taky probíhá ultrazvuk při kazde kontrole, ale nejsem si jistá jestl je to dobře. Prý je k miminku šetrnější dělat jich co nejméně. Ale stejně chci to mimco vždycky vidět. Čipek se kontroloval jen na zzačátku, překvapuje mě, že někteří doktoři kontroluji při každé návštěvě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
4.11.17 17:17

@Kimber tak naopak čípek by se měl kontrolovat pravidelně, zda nedochází k jeho zkracování. UTZ nutný není, jen pokud je tam podezření na nějaké obtíže, špatný vývoj atd. Na to časté projasňování jsem se ptala, ale mě bylo řečeno, že to miminku neublíží a navíc později už ho stejně dělat nebudeme. Jakmile je miminko už dost velké tak stejně jde na UTZ vidět jen po částech a navíc pak se začíná dělat pravidelné CTG. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí