Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ráda bych se přidala. Termín mám 23.4.2018. A bude to třetí mimčo. Jsem přesvědčená, že to bude holka
Za týden mě čeká kontrola, tak možná už bude něco vidět ![]()
@Kimber Gratuluju! Taky bych si jednou prala 3 zlobidla. Jak mas stare deticky? Ja jsem ted podruhe tehotna a doma uz mame 2 leteho kluka. A taky jsem si jista, ze je to tentokrat holcicka
Tak jsem zvedava, jestli muj instinkt fakt funguje (no instinkt, spis moje prani
).
Ahoj holky, tak nakonec mi krev nebrali a sla jsem rovnou na utz, byla jsem velice prekvapena jak rychle to bylo, byla jsem za 10 minut hotova screening vysel negativni tak jsem strasne rada a doufam ze bude vse v poradku, tady je nase miminko
Co vam vse kontrolova doktor na screeningu?
@Peeetha gratuluji ![]()
U nás kontrolovala- ručičky, nožičky, srdce, mozek, mocovy mechyr, sijove projasneni, nosní kustlu, pupečník. Pak celkovou velikost mimca a koukla i na pohlavi. ![]()
@Annnit mám doma čtyřletou holku a dvouletého kluka. A u obou jsem taky vedela pohlaví. Jinak budu rodit v Krči. APOLINAR mě děsí, Podolí má zase strašně vysoké procento cisarskych řezů a přijde mi, že spousty komplikací způsobují prave spechem. A Motol a Bulovka je z ruky. No do Motola by mě stejně nikdo nedostal ani nahodou. Slyšela jsem tak děsné příběhy, že bych snad radši rodila doma.
Pak zbývá Vinohradska. Sice není daleko, ale porodnice není jejich nejlepší oddělení. No, pro mě je důležité mít možnost být stále se svým doprovodem. Mit svůj klid na porodnim sále a neslyšel všechno okolo. Tím už pár porodnic vyskrtam. A pak ta blízkost. A taky už vím co chci a docela se v leccem vyznam. ![]()
@Kimber proc te apolinar desi ja tam rodila 4× a byla jsem tam vzdycky spokojena a dokonce mi vysli vstric kdyz jsem po poslednim porodu rekla ze chci prasek na zastaveni laktace ze nebudu kojit…kamaradka rodila ve vinohradsky a nevim proc me to tam prijde jak desnej pruchodak kazdej si tam muze chodit jak chce i na pokoj te pusti jen tak me tam treba pustili i s malym ditetem
@Peeetha jee gratuluji, že bylo všechno v pořádku. Já si z UTZ pamatuji, že kontrolovala Dr velikost hlavičky, šíjové projasnění, přítomnost nosní kůstky, počet končetin a srdce. V úterý jdu na kontrolní screening, jelikož původní nedopadl uplně dle představ, tak počítám, že tentokrát toho budou kontrolovat více
.
@Kimber Taky jsem se rozhodla rodit v Krci. U Apolinare jsem rodila prvni ditko a nikdy vice. Duvody stejne, co popisujes - hlavne to soukromi. Rodit v podstate na chodbe spolu s dalsima 5 hekajicima maminkama… To uz znovu opravdu ne. A to nemluvim o sestinedeli, rezavych sprchach pomalu pro cele patro a zachodech na druhem konci oddeleni. Tak snad budu v Krci spokojena. Prvni dva kousky jsi rodila kde?
@Monalisasmile dekuji a co nedopadlo dle predstav? me prave meril vse co vam ale tu nosni kustku me neukazoval ale napsal do papiru ze je pritomna tak me to docela zmatlo no mozna mi ju ukaze na dalsi screeningu
@Peeetha No to mě také neukazovali nosní kůstky
My bychom to stejně nepoznali
Ale také jsem měla uvedeno, že je přítomna. U mě screening nedopadl dobře s výsledkem 1:83 rizika Downova syndromu. Musela jsem na odběr plodových obalů. Down se nepotvrdil a v úterý jdu ke genetikovi na screening na kontrolu. Prý si mě jen budou hlídat. Tak se těším až se pořádně podíváme na srdíčko a hlavně už jsem 17tt tak to bude takové zajímavější a bobek bude mnohem větší
![]()
@Monalisasmile no ja to spise myslela jako ze ji nemeril
ty jo tak hlavne ze je vse v poradku, ja mela minule hodne vysoke riziko 1:2
tak drzim presti at je vse v poradku a byla jsem na odberu choriovych klku
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli se někomu stalo to co me. Jsem trochu vydesena. Vzbudila jsem se a vše bylo ok. Pak jsem vstala z postele a měla pocit jakože trochu výrok že mě vytéká
a trochu ano a o chvili pozdeji jsem měla mokrý flek na kalhotkach a trochu í kalhotách. Moč to není, normální výrok taky ne.bylo to jako voda.
co to je??? Jsem 11tt ![]()
Ahoj holky mám dotaz na ty těhulky, co už mají děti. Nosíte své děti, zvedáte, chováte nebo i třeba delší trasy nesete a v pohodě? Synovi je teď 21 měsíců (12 kg) a máme takový to přechodový období, v kočárku být už moc nechce a když jdem bez něj tak někdy v pohodě, ale někdy chce nést když ho vzít nechci tak se vzteká a nechce jít, byli jsme zvyklí na nosítko ale to mi vadí na břicho tak jsme pořídili šátek, ale to než ho na ty záda nasukuji tak je to operace a za chvíli chce zase dolů. Navíc když ho nosím dýl tak mě pak bolí břicho tak mám strach, abych neublížila miminku.
Holky ktera z vas uz citi pohyby mimca ja jsem dneska 16+1 a od vcera cirim obcasny simrani bublani obcas takovy stouchnuti jako kdyz vas nekdo bodne prstem tak si rikam jestli uz se nezacina mimco trochu projevovat ja uz jsi to vubec nevybavuju jak to zacina uz je to skoro 6let co jsem byla tehotna a asi zacinam trpet sklerozou ![]()