Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je tu delší dobu nějak mrtvo
tak píšu
Jak se máte? Jak vám je a co je u vás nového? U mě naštěstí vše v pořádku
nevolnosti a zvracení si mi vyhly
tak jsem ráda
před dvěma týdny jsme byli na screeningu, kde nám řekli, že vše vypadá být v pořádku, jen neviděla doktorka ledviny, protože mimčo bylo špatně natočené a hodně aktivní
tak si nás pozvala znovu na zítra, ať koukne na ty ledviny
a říkala, že jelikož budu už probíhající šestnáctý týden, tak by mohlo být vidět i pohlaví
no nemůžeme se s přítelem dočkat, až ho zase uvidíme, jak tam mává nožičkama a ručičkama
všem přeji příjemný den
![]()
Tak já jdu na kontrolu ve středu a pohlaví tak nějak tuším podle chutí, ale vše může být jinak, že…
Na mě teď spíš dopadá ta únava, ale to je asi i tím počasím ![]()
@xacxa jojo já také tušení mám a tak nějak počítáme s tím, že to bude kluk
zaprvé to prostě tuším, mám chutě také spíše na kluka a neměla jsem nevolnosti. Ale přesně jak píšeš, vše může být jinak, ale byla bych v šoku kdyby mi řekli, že je to holka
ale hlavně ať je zdravé a vše v pořádku
jinak únavu mám už od začátku těhotenství ![]()
Ahoj, ja byla dnes na kontrole u sveho a ve stredu me ceka screening nevim zdali uz bude delat utz a nebo budou brat jenom krev nechame se prekvapit, s pohlavim zatim nevim, dcerka porad rika ze tam je chlapecek tak uvidime ![]()
@Peeetha mě dělali nejdříve odběry a až pak samotný ultrazvuk
záleží v kolikátém jsi týdnu, protože ultrazvuk na screening by se měl dělat snad nejpozději 13+6tt nebo tak nějak
takže pokud už jsi nějaký ten třináctý týden tak ti asi udělají oboje najednou a pokud máš ještě čas tak postupně
každopádně budu držet palečky, ať je vše v pořádku ![]()
@Petacek dnes jsem byla na kontrole a podle utz jsem 11+5 myslim tak uvidim ve stredu, minule mi nejdrive brali krev
Ahoj ja byla v patek na krvi na 1.trimestrialni screening a ulz me ceka 8.11. uz se nemuzu dockat aby nam rekli ze je mimisek zdravej
jinak ja mela nevolnosti ale skoncili kolem 11tydne kdyz jsem cekala dceru tak jsem trpela celodenima nevolnostma az do 5 mesice jinak chute mam spise na sladke, plet opet jak v puberte tak ja nevim ja si spis myslim ze to bude kluk i pres priznaky na holcicku
kdyz jsem cekala dceru prali jsme si kluka
ale ted bychom chteli opet holcicku tak verim tomu ze to na potvoru bude kluk
![]()
@Peeetha píše:
@Petacek dnes jsem byla na kontrole a podle utz jsem 11+5 myslim tak uvidim ve stredu, minule mi nejdrive brali krev
tak to ti vemou zatim jen krev, ja byla 11+4 kdyz jsem sla prvne a vzali mi jen krev a ulz az za 12dni po krvi
Ahoj taky mám termín v květnu. Jsem dnes 10+1tt a čekáme druhé miminko. Doma už mám 3 letého chlapečka. Termín máme 27.5…
Snad nevadí, že jsem píšu.
@Petacek Ahooj, tak já jsem 16+2tt a dnes jsem běžela k Dr kvůli o víkendu propuklému zánětu močáku
. Nic příjemného, ale jelikož mi u prvního těhu (s dcerou) selhávala pravá ledvina, tak si mě chtěla Dr pořádně prohlídnout
. Naštěsti ledviny mám zatím v pořádku, moč mi poslali na kultivaci a prozatím jsem vyfasovala uroval manosu. Při té příležitosti se koukla na miminko a sdělila mi, že to je kluk ![]()
Spíše by mě zajímalo co jsou tradiční příznaky na holku nebo na kluka co zde uvádíte?
U dcery mi nebylo špatně, neměla jsem žádné chutě a pleť a vlasy jsem měla jako ze žurnálu ![]()
Teď čekám kluka a do 15tt jsem zvracela, mám divné chuťe, ale ne na sladké, pleť a vlasy mám opět super ![]()
Jinak co se týče screeningu, tak mě Dr rikala a uz to tady holky psaly, že někdy vezmou krev a UTZ udělají zároveň, jen výsledky krve sdělí později
Já měla prvně krev a UTZ za týden.
@Monalisasmile ahoj ohledně tech chutí u syna jsem jedla vše kyselé a slané. Pleť i vlasy jsem mela nádherné a bříško do špičky. Teď jsem podruhé těhotná a vlasy hrozné, padají mi a o pleti nemluvím. Jsem jak pubertak. U syna jsem nezvracela. A teď ano a několikrát. A chutě na všechno, ale nemusím maso. Tak nevím co to bude. Snad se nám povedla konečně holčička. Jinak gratuluji k chlapeckovi
@Monalisasmile taky bych ráda věděla jaké mají být chutě na holku a jaké na kluka, protože u syna nemám pocit že bych preferovala nějak výrazně slaný nebo sladký ale nebylo mi vůbec špatně, těď mi je hůř od žaludku ale nezvracím a ze začátku jsem měla chuť na sladký a nemohla jsem se podívat na maso a teď se to úplně obrátilo tak nevím. Screening nás čeka příští pondělí tak uvidíme jestli nám prozradí pohlaví.
@Sab.inQa93 děkuji
Tak mě to bylo celkově jedno, já bych brala i dvě holčička, ale budeme mít aspoň páreček ![]()
Mě právě přijde, že to všechno jsou pověry. 99% mých kamarádek má už děti. Jedna kamarádka byla u kluka jako ty, ne zvracela, krásná pleť, jiná zvracela a měla samé potíže. Já zvracela moc moc, ale pleť mám uplně v pohodě a vlasy taky. U holky jsem nezvracela vůbec, ale pamatuju, že mi u ní hodně chutnaly nektarinky
.
Já myslím, že speciální předloha pro kluka a holku prostě neexistuje
Protože podle toho jak mi je od začátku bych měla čekat holku a před skoro osmi lety jsem měla mít kluka.