Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vladimirovna a nemohl to byt vytok? ten ja mam v tehu @Danlea ja mam dceru 3,5 snazim se ji netahat ale nekdy to nejde a treba ji semta vezmu na kone ale snazim se moc ne
@Peeetha ja nevim…bylo to jako voda, jeste nikdy se mi to nestalo. vytok mivam a je bily, tohle byla voda.
@Vladimirovna může to být i výtok, ten svou strukturu mění, možná to je jen zbytek vody po včerní koupeli? V nehorším můžeš zavolat Dr, jelikož může se stát, že by to byla i plodovka. Doufám však, že to je jen nějaká banalita ![]()
@Kikulinka83 já taky začala pohyby cítit už v 16tt teď u druhého, dceru jsem měla před skoro 8 lety a u ní to bylo snad až kolem 20tt.
Cítím taky buď šimrání, ale i takové to plutí a občasný lehký náraz na stěnu. ![]()
@Monalisasmile dekuju za reakci. dr.tam dnes neni
vzdycky kdyz se neco deje tak to musi byt vikend! ale rozhodla jsem se, ze kdyz to bude pokracovat, pujdu na pohotovost. zatim sucho ![]()
@Monalisasmile no pluti zatim necim jen kdyz jsem lezela vcera na boku tak jsem ucitala tlak v podbrisku a kdyz jsem tam dala ruku tak jsem tam mela takovou malou bolicku tvrdou tezko rict jestli to byla noha nebo ruka ![]()
@Vladimirovna tezko rict ale take si spise myslim, ze to byl vytok
@Vladimirovna i já jsem mívala vodovitý výtok, nemusí být vždy bílý. Pokud se ale necítíte jistě, tak si sjeďte na gyndu do nemocnice, aby se vám podívali na mimíska. Radši víckrát zbytečně, než jednou pozdě. Já jsem se přiznám hroznej plašan. O jedno miminko jsem přišla a tak se občas fakt bojim
Je pravda, že jsem ve 14.tt, tak jsem už klidnější.
@Kikulinka83 kamarádka tam chybou lékařů přišla o delohu. Chyba přiznána a dostala odskodne. No nikdy nebude mít druhe dítě
Ale jinak mi tam ten prostor připadá trochu jak z britskeho hororu.
Prostě spíš preferuji hezčí a modernější porodnice.
@Annnit první děti byly taky v Krči. Celou dobu jsem byla s mužem n porodnim sále, byl tam klid, to mi vyhovovalo. Po porodu nadstandard, na to sestinedeli se mi nechtělo. Ted je to tam po rekonstrukci a pry moc pěkné. Pokoje maj svůj záchod i koupelnu. V podstatě stejné jak tehdy ten nadstandard. A kdyby mi to nevyhovovalo, tak pujdu domů dřív než za tři dny.
@Danlea u nás se kombinovalo nositko a kočárek. A pak jsem to tak vselijak kombinovala. Par měsíců po porodu jsem to vzdala a koupila jsem sourozenecky kočár. Hodně mi toho usnadnil. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jak to máte na kontrolách u vašeho gynekologa.. Chodím jednou za měsíc a zajímalo by mě, zda vám na každé kontrole dělá UTZ. Mě udělal UTZ všehovšudy třikrát (jednou kvůli cystě a pak dvakrát v prvních dvou měsících těhotenství) a řekl mi, že pak už to pojišťovna nehradí
plno holek má pokaždé ultrazvuk, tak by mě zajímalo, co z toho je tedy normální, zda při každé kontrole UTZ dělat nebo nedělat. Přemýšlím, že na příští kontrole, kterou mám za týden a budu 16+5 si řeknu o UTZ ať zase vidím toho našeho prcka a nemusím čekat až na druhý screening, ale musela bych si zaplatit nějaké čtyři stovky nebo kolik to u něj stojí. Jak ještě necítím pohyby, tak jsem nervozní a to čekání na screening, až ho zase uvidím je fakt dlouhý ![]()
@Petacek ahoj na zacatku mi utz dela pokozdy pak ve 12tt mi delal utz a dal tehu prukazku nasledne jsem byla v 16tt a to uz jsem si musela hradit 330,– ze ted pry pojistovna nehradi ted jsem byla v 18tt a utz nedelalze prej az priste nastesti ted uz citim trochu pohyby ale i tak kazdopadne pak dalsi utz bude az v nejakym 32tt jinak uz zadny ze pry v tehu pojistovna hradi jen tri utz a to ve 12tt 20tt a 30tt
@Danlea Ahoj, ja mam syna 2 roky. V nositkach nebo satku se nikdy nosit nechtel. Ale rad se nosi hezky v naruci. Muj doktor mi ma to rekl, ze to nicemu nevadi, jen v pripade ze bych byla na rizikovem a vylozene mi zakazali nosit tezke veci by to byl problem. Ale ja se snazim syna nosit co nejmene, protoze me pak boli bricho a bedra. Vysvetluju mu, ze mam bebi na zadech a ze bud kocarek nebo nozicky. A docela to bere. Ze zacatku vztekani ale ted uz dobry. Cely den ho ale stale zvedam (do kocarku, zidlicky, z kocarku, atd atd atd), ale to mi nevadi. Horsi je dlouhodobejsi noseni.
@Annnit my právě nosítko požívali docela dost na cestování bylo to pohodlnější než se někoho pořád prosit o pomoc s kočárem, tak je na nošení zvyklej. Mě taky nevadí zvedání, ale když ho nesu dýl tak mě právě taky pak vždycky bolí břicho ale až teď poslední dobou. Tak doufám že ho to vztekání brzo přejde, je to kozoroh a má svou hlavu tak je to s ním někdy těžký snažím se mu to taky vysvětlit a na něco ho nalákat aby šel, ale nezabere to vždycky.
@Kimber no mě právě teď nosítko vadí na břicho tak zkouším teď šátek, ale s nosítkem byla rychlejší manipulace. Tomu kočárku bych se právě chtěla vyhnout Říkala jsem si pořídíme to stupátko ke kočárku třeba i se sedátkem tak uvidíme. A kolik bylo prvnímu dítěti když si čekala druhé?