Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě otázka děvčata.. Jdu na 1. screening i s odběry najednou. Chci se zeptat, zda mám být na lačno kvůli krvi a kolik ampulí berou??? To se zblázní radostí, až uvidí ty moje žíly. Jak vidí bílý plášť, tak zmizí ![]()
@Veronika.Berta na krev na screening nemušíš být na lačno, běžně je to potřeba jen kvůli cukru k krvi.
@Veronika.Berta nemusíš být na lačno berou hcg a PAPP nebo něco takového brali mi jednu ampulku žádná hrůza to nebyla
@xacxa ale to nebylo kvůli screeningu to je klasicky odběr v těhu bylo na cukr, nemoce, krevní obraz, krevní skupina a ještě něco to už si nepamatuji. to co budou dělat ji je kvůli VVV a tam se porovnává výsledek z UTZ a tý krve já měla třeba při prvním těhu krev špatnou byli nízký hodnoty musela jsem jít pak na genetiku a doporučují odběr plodové vody nebo ten test z krve
@kačka121 píše:
@Veronika.Berta nemusíš být na lačno berou hcg a PAPP nebo něco takového brali mi jednu ampulku žádná hrůza to nebyla
Ja jsem tedy na lacno mela byt a ampulky mi brali asi 4…
@Monalisasmile ve vetsine restauraci ti proste daj smlouvu takto jen nektere ti priznaji vse taky uz se k tomu nikdy nevratim.Jo j bych bez manzela neprezila ani tyden
![]()
@kačka121 mně brali ty 4 skumavky na screeningu, měla jsem to i s utz a cukr u mě ještě vůbec neřešili
@xacxa hmm
tak asi záleží na centru já teda nemusela být na lačno a vzali jednu ampulku
Ok holky. dekuji ja jsem prave na tom screeningu byla v lednu a to mi prave nejdrive brala krev a pak za tyden nebo 2 jsem sla na utz ale tentokrat se me prave ptala zdali mi brala krev moje doktorka a jestli budu mit vysledky, a jeste jsem se chtela zeptat v lednu jsem byla na screeningu a to mi pojistovna proplatila ale stim ze tehotenstvi nedopadlo dobre, myslite ze mi to proplati znovu? nebo na to mam narok jenom jednou? @Veronika.Berta nemusis byt na lacno
@Peeetha mě na pojišťovně řekli, že mám nárok na 1500kč za těhotenství ne za rok. Takže bych to být tebou normálně zkusila ![]()
Tak jdu spolučekatelky s dobrou zprávou. Dneska jsme byli v sedm ráno V Liberci v nemocnici na screeningu. Měla jsem obavy, ale můžu říct, že paní doktorka byla perfektní! Byla tam pohoda, sranda i když prcek na nás prděl. Museli jsme ho budit. Jsem dneska hrozně na měkko ![]()
@mikysek1990 ano řekla nám že na 99,9 je to kluk. Ta hadice nešla bych přehlednout ![]()