Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já koukám taky na kočárky, ale s nákupem je ještě dost času. Mě se líbí hodně skořepinové kočárky v takových těch šedobílých barvách. Mapuju trh a zvažují zda koupit nový nebo už z druhé ruky. U dcery jsem kupovala uplně nový a do roka ho prodala děsně pod cenou a to byl jako nový. Líbí se mi třeba Camarelo.
Ale jak říkám, s nákupy si dávám na čas, také nevíme co to bude a když začneme po novém roce tak si myslím, že to stačí
.
@Katule93 Pokud v práci dělají, že to neví a opravdu ti smlouvu prodlouží tak to je fajn, jinak bych se být tebou před vypršením smlouvy plácla na nemocenskou ať máš alespoň 60% z příjmů a pak už jen plynule přejdeš na mateřskou. ![]()
@Kikulinka83 máš super bříško už… To Čekáš první nebo druhé?
Já jsem 15+4 a mám jen takový náznak pupíku
A to jsem myslela, že to už při druhém roste mnohem rychleji
Manžel mi furt říká, že kdyby miminko neviděl na UTZ tak si nemyslí, že jsem těhotná. Ale bobišek se už hýbe a dnes manžel poprvé ucítil jeho pohyb ![]()
Jo holky a u mě se konečně nevolnosti uklidnili a už skoro nezvracím, za to mám nízký tlak a motá se mi hlava. Unavená jsem zatím také neustále. Doufejme, že i tohle se brzy zlepší ![]()
@Monalisasmile nn ani prvni ani druhy
ja uz jsem jak se rika zaslouzila matka
taky bych uz chtela citit pohyby alespon bych vedela ze je v poradku snad se dockam
@Kikulinka83 Tak to už si pak zasloužíš mít bříško tak brzy
![]()
Holky já 15+4 - zatím jen náznak teď večer po celodennním jezení ![]()
Ja nemam nic
akorat ten obrazek z ultrazvuku
Uzivejte holky ![]()
Ahoj holky, pokud uz vybirate kocarek, doporucuju hlavne odpruzenej, at vam tam mimi neskace natvrdo
ja mela dorjan a byl super, velka korba, nafukovaci kola, projel fakt vsechno ![]()
Holky nevím ve kterém týdnu jste, ale jak tady čtu, že už některé chcete shánět, nebo už dokonce sháníte výbavičky, kočárky atd…já to teda nechám až budu v 7. měsíci, jelikož jsem na rizikovém a v tomto ohledu jsem dost pověrčivá ![]()
@xacxa A procpak jsi na rizikovem? Jinak jsem stejneho nazoru, co ty. ![]()
@xacxa jak jsem psala, já nesháním, jen jsem se orientačně dívala na kočárky.
Ale kupovat rozhodně dříve jak v 7 měsíci také nehodlám.
Navíc nevíme co to bude a kdyby náhodou další holčička tak to už jsem plně vybavená
od 0 - 8 let ![]()
Ale jak to tak znám, tak prvorodičky rády nakupují už velmi brzy, od začátku 2. trimestru, a u první jsem si už taky asi něco tak brzy koupila
. Je to ta euforie a těšení se… Vůbec se nedivím.
Jinak k tomu rizikovému držím palce, taky jsem, ale věřím, že to bude už v pořádku.
@xacxa Sice nejsem na rizikovem, ale naprosto Ti rozumim. Zatim se take neodvazim nic porizovat… Obcas v obchode mrknu po peknych obleccich nebo na internetu zavinovacky a tak… Ale pak si vzdy reknu, ze to ma jeste spoustu casu ![]()
Já mám úplně stejný názor jako vy… ale babička se neptá
Touží po holčičce už skoro 20 let, tak se jí na jednu stranu nedivím a to těšení chápu.
Kočárky a pod zatím spíš mapujeme, kdo byl s jakým spokojený a tak. Já si myslím, že ho koupíme až budu v porodnici ![]()
@Monalisasmile tak ono to tak je v plánu, že počkám do podpisu smlouvy a pak si dám odpočinek už tak budu skoro v pátém měsíci, takže raci budu doma v klidu. Aby se ještě něco nestalo.
A jestli je to 60% z platů, tak budu dostávat kapesné. A ne peníze ![]()
@Nikyna77 Mám genetickou nemoc vlivem níž mám poškozená játra (fibróza F2, což jsou dva stupně před cirhozou jater, nicméně jsem měla F3 a došlo tedy ke zlepšení
) a mozek (s tím mozkem je to podobné jako u epileptiků)
@Danni_ella y máme také vyhlídlé na netu, což o to, ale na dupačky a hadříky jsem domluvená s mamkou, že půjdem nakupovat až budu v tak v tom 7.m ![]()