Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1896
21.11.17 18:57

Ahoj, ráda bych se k vám přidala s občasným příspěvkem. Dlouho jsem čekala, aby bylo vše v pořádku. Termín mám 7.4. a vypadá to zatím na holčičku. Příští velký ultrazvuk 1.12., tak jsem zvědavá. Doma už mám dospělou dceru (doma už tedy není) a pětiletého kluka, takže bych brala další parádnici :D Jméno máme od posledně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.11.17 19:15

@fialka6 Ahoj, vítám tě. :) Tak držím palce s holčičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
21.11.17 22:22

Díky ;) Přečetla jsem zpětně jen pár stránek. Přidám se k těm, co ze začátku hubly, do 16. týdne, teď za měsíc 3,5 kg nahoře, břicho vypadá na 10 kg. Potíže žádné, až na zácpu a neustálou chuť na něco. Ze začátku mi bylo pořád těžko a únava šílená. Pohyby cítím od 17. týdne a není to žádné šimrání, přijde mi to jako regulérní šťouchání a kopání, více či méně. Takto aktivní dítko si nepamatuji. Jsem doma, po mateřské jsem skončila na pracáku a tedy vůbec se nenudím. Jsem vyloženě domácí typ, takže si práci vždycky nějakou najdu a společnost mi nechybí. Máme doma anduláka a králíka a k tomu jednoho neposedného syna, který chodí teprve od letošního roku do školky. Nuda tedy nehrozí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
22.11.17 08:39

@fialka6 Jee tak to závidím, že se umíš doma zaměstnat :-). Já už z nudy vymalovala v bytě 2 místnosti a chystám se vymalovat další 2 :-D A pak se pustím ještě do předvánoční čistky, ale potom se asi budu stavět na hlavu. Jsem na nemocenské kvůli rizikovému těhu už 3 měsíc 8o, ale konečně se fyzicky cítím dobře. Avšak když jsem řekla, že bych šla do práce, tak si všichni klepali na hlavu, včetně doktorky, že jsem blázen, jelikož moje práce je hodně psychicky náročná a stresující :nevim:.
Já mam doma dceru, která již chodí do druhé třídy, takže je docela samostatná a tolik starostí s ní nemám a o psy se stará manžel :-)

Jinak taky jsem na začátku zhubla, ale teď za poslední měsíc jsem už o 2kg těžší a pohyby cítím od 16tt. :dance:

** Holky znáte někdo vhodné cviky při pupeční kýle v těhotenství? A vůbec chodíte některá někam cvičit nebo plavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3277
22.11.17 09:21

Ahoj holky chtela jsem se zpetat kolik jste meli v meritku jedna ku necemu na dawna a dalsi vrazne vady pri prvnim screningu ja ma po prepoctu vsechny 3 1:20000 neni to malo? doktor tak zvlastne mluvil a me to furt tak vrta hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.17 09:47

@Katule93 Tak rizikový jsem dostlala po tom, co jsem podruhé usnula za volantem cestou domů z práce. Vzhledem k charakteru zaměstnání a mým předchozím problémům rizikové nebyl problém. Ty máš nárok na snížení počtu hodin, jinak můžeš být za 100% doma. Nosit si musim sama, vařit taky i když vařené jídlo nemůžu ani cítit. Manžel tvrdí, že vařím pořád skvěle, ale já to prostě nedám :D Doma aspoň kompletuju příbaly manželovi do práce a oprášila jsem šicí stroje a oživuju hračkářskou dílnu. V březnu bude opět prodejní výstava a prej musim :lol: Ptá se po mně moc lidí na to, abych se na to vybodla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
22.11.17 10:19

@Monalisasmile já cvičím doma a jednou týdně ve fitku. Předtím jsem posilovala a boxovala, teď se snažím udržet si trochu fyzicku - chůze, drepy, pár kliku, nějaký cviky na záda. Ani se u toho nezapotim ale aspoň něco. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.11.17 10:58
@mikysek1990 píše:
Ahoj holky chtela jsem se zpetat kolik jste meli v meritku jedna ku necemu na dawna a dalsi vrazne vady pri prvnim screningu ja ma po prepoctu vsechny 3 1:20000 neni to malo? doktor tak zvlastne mluvil a me to furt tak vrta hlavou

To je podle me dobry, me screen vysel negativni ale napsali mi tam ze diky veku (v dobe porodu 36,5) riziko dawna 1:250 :,( ale udelal mi screen na 3D ultrazvuku + me poslal na kardio a vse v poradku, za 3 tydny v 16 +6 tydnu jdu na kontrolni 3D a znovu na kardio. S tim ze uz ted mi rekl, ze by to melo byt na 98 % v poradku. Tak jsem taky na nervy :? :think: porad ten muj vek vsude resi. Pritom znam holky co rodili i ve 42 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3277
22.11.17 11:11

@svlucka dekuji me doktor nerekl nic spatneho ale jdu na triple testy a treba u dcery mi bylo receno ze na nej s tak hezkyma vysledkama neni nutny triple test tak me uz skoro 2-3 tydny vrta hlavou tento screening.Zase si rikam ze riiko nejake vady 1:20000 by bylo opravdu mega nahoda kdyby to padlo zrovna na me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.11.17 11:13
@mikysek1990 píše:
@svlucka dekuji me doktor nerekl nic spatneho ale jdu na triple testy a treba u dcery mi bylo receno ze na nej s tak hezkyma vysledkama neni nutny triple test tak me uz skoro 2-3 tydny vrta hlavou tento screening.Zase si rikam ze riiko nejake vady 1:20000 by bylo opravdu mega nahoda kdyby to padlo zrovna na me

Ja bych sla nejradsi na plodovku, sice jsem nechtela, ale byla by jistota :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
22.11.17 11:40

@mikysek1990 co blázníš takový neskutečný vysledky??Uz nikam nechod a nic neres…ja mam 1:14000 a taky nic neresim-proste zdrave miminko❤️
@Monalisasmile Ja sem taky doma od zacatku…ted se mi udelalo dobre, tak taky gruntuju a malovani mam take v planu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3277
22.11.17 11:54

@CZtka zajdu na ten triple test uz jsem objednana na ulz ve 20tt to je za 4tydny a odbery mam pristi tyden je mi blby to rusit ale dekuji za uklidneni fakt me to hloda uz spon 14dni ze ten doktor byl takove nemluvnej a vlastne mi toho moc nerekla a kdyz jsem se zeptala zda 1:20000 je v poradku tam mi rekl ze vyloucit se to neda a to jsem sla tentokrat do nemocnice na Kladne s dcerou jsem byla v gennetu v Praze a tam mi tedy k tomu rekli vic. A ja nejsem clovek co by se sam vypataval jen nad tim vsim pak dlohou premyslim a rikam si proc jsem se nezeptala na to a na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
22.11.17 12:02

@mikysek1990 ja dostala teda papir…na tom bylo riziko populace a riziko osobni…populace mela tusim k 30 rokum tusim 1:350??Tam bys to event dohledala…a ano dnes ti nikdo nic nezaruci, ale nebala bych se…Tenhle integrovany screening se dela na nekterych pracovistich…melo by to byt jeste presnejsi, ale bud v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
22.11.17 12:10

@Vladimirovna tak to jsi dobra, ja pred tehu cvicila 3× tyden a jeste jsem behala plus semtak jizda na kole ted nic moc krom chuze :oops: strasne rychle se zadycham @mikysek1990 ja mela vysledky 1:50000 a myslim, ze mas krasne vysledky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.11.17 12:45

@mikysek1990 1:20000 je luxusní výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie