Poradna duly
Jana Čurdová
Ja vahu nevim - doma nevazim, doktorka jeste vedet nechtela. Ale pocitove je to hrozny. Obri prsa, povolenejsi natekly nohy, zadek, bricho. A to je teprve nejake tri tydny vetsi unavy a nevolnosti = temer bez cviceni a min pohybu… a jak se to telo zmenilo
Me to trapi hodne. Temer nonstop se snazim udrzovat nejakou vahu, hybat se, jist zdrave a ted to jde po druhe do kytek
Chci cvicit a hlidat si jidlo podle moznosti, ale ted mi to priznavam vubec nejde
@P.petru píše:
Ja vahu nevim - doma nevazim, doktorka jeste vedet nechtela. Ale pocitove je to hrozny. Obri prsa, povolenejsi natekly nohy, zadek, bricho. A to je teprve nejake tri tydny vetsi unavy a nevolnosti = temer bez cviceni a min pohybu… a jak se to telo zmeniloMe to trapi hodne. Temer nonstop se snazim udrzovat nejakou vahu, hybat se, jist zdrave a ted to jde po druhe do kytek
Chci cvicit a hlidat si jidlo podle moznosti, ale ted mi to priznavam vubec nejde
Mě taky ne. Hlavně kynu po všem. Je jedno jestli jim knedlíky nebo rýži nebo brambor. Prostě to leze nahoru tak i tak. Ten pohyb je peklo. Jsem teď super unavená. Pořád nnafoukala a otekla. A pocit plnosti v oblasti podbřišku. Takže mi přijde že mám neustále pms. Už X týdnu se necítím normálně „lehce“ ale jak kdyby jsem měla v břiše kamení. Taky ta plynatost
zacpa ![]()
Už se do ničeho nevejdu. Zadek mám 2× vetsi. Na břiše špek. Stehna a lýtka rosol.
@luc86 píše:
@Cekk já jsem zatím -4kg…už bych se docela ráda najedla
To chápu ale zase lepší než být kako Michelin ![]()
Ahoj holky.. tak já se poprvé vážila na gyndě cca dva týdny zpět a když jsem se musela vážit teď v pátek tak -2kg.. nemám nevolnosti nic, ale myslím si, že to je tím, že já jsem ten první měsíc jen ležela bo mi bylo tak nějak na nic, bříško bolelo a bála jsem se, aby bylo vše cajk.. ale za ty poslední dva týdny kdy se těhotenství jeví jako dobré a už mě nic moc ani nebolí, tak jsem byla dvakrát na horách, plus prochajdy kolem vesnice.. vše tak do 10 km cca.. a myslím, že to mi pomohlo, že nezačínám být koule tak brzy a i celkově se cítím lépe, ale je fakt, že mě prostě žádné nevolnosti netrápí a proto si tohle můžu dopřát no ![]()
Na kdy jste objednané na první screening, holky?
Ja se objednala dnes a sestřička me objednala az na 14.11., což budu 14+0tt.
V pátek to chci probrat na gynde. Plod je sice o tyden mensi, ale 14+0tt je už dost hraniční.
@Martina2621 píše:
Na kdy jste objednané na první screening, holky?
Ja se objednala dnes a sestřička me objednala az na 14.11., což budu 14+0tt.
V pátek to chci probrat na gynde. Plod je sice o tyden mensi, ale 14+0tt je už dost hraniční.
Já ještě nevím…budeme domlouvat tento týden ale vychází mi to na první týden v listopadu…tyjo 14 TT to už je docela dlouho ne?
@Katcza píše:mně je pořád tak blbě že jsem ráda že vylezu na par minut ven
Ahoj holky.. tak já se poprvé vážila na gyndě cca dva týdny zpět a když jsem se musela vážit teď v pátek tak -2kg.. nemám nevolnosti nic, ale myslím si, že to je tím, že já jsem ten první měsíc jen ležela bo mi bylo tak nějak na nic, bříško bolelo a bála jsem se, aby bylo vše cajk.. ale za ty poslední dva týdny kdy se těhotenství jeví jako dobré a už mě nic moc ani nebolí, tak jsem byla dvakrát na horách, plus prochajdy kolem vesnice.. vše tak do 10 km cca.. a myslím, že to mi pomohlo, že nezačínám být koule tak brzy a i celkově se cítím lépe, ale je fakt, že mě prostě žádné nevolnosti netrápí a proto si tohle můžu dopřát no
@Cekk píše:
Mě taky ne. Hlavně kynu po všem. Je jedno jestli jim knedlíky nebo rýži nebo brambor. Prostě to leze nahoru tak i tak. Ten pohyb je peklo. Jsem teď super unavená. Pořád nnafoukala a otekla. A pocit plnosti v oblasti podbřišku. Takže mi přijde že mám neustále pms. Už X týdnu se necítím normálně „lehce“ ale jak kdyby jsem měla v břiše kamení. Taky ta plynatostzacpa
Už se do ničeho nevejdu. Zadek mám 2× vetsi. Na břiše špek. Stehna a lýtka rosol.
Pak to vybehame s kočárkem.. důležité je aby bylo vše vporadku.
Já jsem podle doktora na první screening objednaná v 13+2, ale podle kalkulačky ms to je 13+6
.. sice mi sám říkal, že screening je v období mezi 12tým a 13tým týdnem a už pojedu 14, ale teda neřešila jsem to, jestli to je a nebo není pozdě ![]()
@Martina2621 já na 12+1 podle ultrazvuku (ale mám rozdíl podle MS a ultrazvuku jen 2 dny), na krev jdu už teď v pátek, to budu 10+5 ![]()
@Katcza on si to podle mě každý doktor dělá po svém. Moje doktorka mě objednala na 13+3 a bere to jako 13. týden.
@Elíseček já si taky myslím.. navíc zrovna u mě dělají screeningy přímo v ordinaci, akorát jiná doktorka, která tam taky není celý týden + nejsem určitě samotná pacientka v tomto „stádiu“ těhu a proto to mám termínově prostě tak jak to vyšlo..
@Katcza mně ho bude dělat moje doktorka taky v naší ordinaci. Jsou teď přestěhovaní, mají všechno nové, moderní a vypočítala mi to takto, tak už se s manželem těšíme ![]()