Poradna duly
Jana Čurdová
@Cekk píše:
Takže, ogtt probíhá následovně, ráno přijít na lacno. Po té píchnout do prstu, kontrolní hodnota. Já měla 5,5. Pak odebere krev.
Pak se vypije glukóza. Je to sladký. Není se čeho bát. Po hodině znova odběr, Po 2 hodinách opět odběr. Pak se jde domů. Mě tedy není úplně dobře.. tak teď ležím. Motá se mi hlava.
To tě pošlou do dia poradny. Ranní hodnota na lačno má být do 5.2
Tak kontrola za námi. Jsme 8+6 podle ms a je větší na 10+2
doufám že to nic špatného neznamená. Už jsem obj na sreening..příští úterý jdu na krev.
@misulinka27 Neboj, stava se to. Jsem po kontrole dnes a take je prtous “starsi”. Podle kalendare 7+4 a velikostne je 8+2. Doktor rikal, ze to je ok a znaci to jen, ze ovulace byla driv. Pro dnesek jsem v klidu a jak se znam, zitra opet zacne nervozita.
Ahoj holky, tak já přidávám info o mé dnešní kontrole, dnes jsem podle mensruace 8+3 a tomu odpovídá i plod, srdíčko bije
nevolnosti přetrvávají ![]()
@Katcza píše:
@Cekk a jak jsi dopadla? výsledky nesdělí hned? ![]()
Ne druhý den
@Cekk ahoooj, tak sranda… včera mi volala sestřička, že mám taky zvýšený cukr, prej jestli jsem den předtím večer pila nebo jedla něco sladkého, říkám nevím, nevybavuji si.. tak jen ok, tak já se domluvím a dostanete žádánku do poradny.. jupí
![]()
@Katcza píše:
@Katcza píše:
@Cekk a jak jsi dopadla? výsledky nesdělí hned?![]()
Ne druhý den
@Cekk ahoooj, tak sranda… včera mi volala sestřička, že mám taky zvýšený cukr, prej jestli jsem den předtím večer pila nebo jedla něco sladkého, říkám nevím, nevybavuji si.. tak jen ok, tak já se domluvím a dostanete žádánku do poradny.. jupí![]()
![]()
Dnes si jdu pro zadanku, mám prý cukrovku. Pro jistotu jsem snížila sacharidy už teď. Váha jde dolů. Řekla bych že jsem tak rychle nabrala právě kvůli tomu.
Ono je to dobré že na to přišli. Pořád lepší než pak rodit s 30 kily a 4kilove dítě. Budu hlídána. Přestala jsem otekat. Díky snížení sacharidů ve stravě. Takže si to asi nevymysleli ![]()
@Cekk píše:
Dnes si jdu pro zadanku, mám prý cukrovku. Pro jistotu jsem snížila sacharidy už teď. Váha jde dolů. Řekla bych že jsem tak rychle nabrala právě kvůli tomu.
Ono je to dobré že na to přišli. Pořád lepší než pak rodit s 30 kily a 4kilove dítě. Budu hlídána. Přestala jsem otekat. Díky snížení sacharidů ve stravě. Takže si to asi nevymysleli
no já jsem si říkala, že to velké přibírání a celkově to jak ses cítila takhle na startu by mohlo být z toho.. hele a když si na tom teď byla.. tak mám dotaz, to ti jako skutečně třikrát rozpíchaj jednu žilu aby ti vzali krev?? ![]()
@Katcza píše:
no já jsem si říkala, že to velké přibírání a celkově to jak ses cítila takhle na startu by mohlo být z toho.. hele a když si na tom teď byla.. tak mám dotaz, to ti jako skutečně třikrát rozpíchaj jednu žilu aby ti vzali krev??
Ne, ruce máš dvě
Takže jednou z pravé dvakrát z levé. A jednou z prstu.
@Katcza píše:
no já jsem si říkala, že to velké přibírání a celkově to jak ses cítila takhle na startu by mohlo být z toho.. hele a když si na tom teď byla.. tak mám dotaz, to ti jako skutečně třikrát rozpíchaj jednu žilu aby ti vzali krev??
Ještě k té strave, je zvláštní, ze jsem se cítila tak hrozné. Protože jsem se opravdu i tak stravovála docela dobre. Normálně. Sladké tak 1× za týden. Nesladim. Max lžíce medu do čaje když jsem zvracela. Pravda jedla jsem těstoviny, brambory a i knedlík ale nenapadlo mě, že tělo tohle nezvládá.
@Katcza píše:
@Cekk to sice jo, ale dobrou žílu mám jen na jedné
Neboj oni si ji najdou, pokud nejsi jednoruční ![]()
@Cekk a tak to já vím
…když jsem byla na operaci se zlomeným zápěstím, tak jsem prosila sestřičku, ať mi hlavně nedává kanylu do té jamky jak se bere krev bo bych byla už totál neschopná a bez ruk.. a píchla mi ji nějak zespod předloktí, že fakt nevím kde tu žílu našla
a fungovalo to
.. nicméně.. přece jen je to bolestivější než normálně.. ale klid, jsem v klidu, bude to fajn ![]()
Holky dnes jdu na kontrolu, ještě ani nevíme jestli bije srdíčko. Tak držte palce. ![]()
@Katchulle píše:
@misulinka27 Neboj, stava se to. Jsem po kontrole dnes a take je prtous “starsi”. Podle kalendare 7+4 a velikostne je 8+2. Doktor rikal, ze to je ok a znaci to jen, ze ovulace byla driv. Pro dnesek jsem v klidu a jak se znam, zitra opet zacne nervozita.
Ahoj díky za uklidnění…no jenže mně to hapruje o 10 dni a já vím kdy jsem měla ovulaci…a takhle by to vycházelo ze jsem otěhotněla první den ms…což je blbost. Takže prostě roste nějak rychle
![]()