Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kozulena musí, ikdyz to nebude jednoduché, určitě to všichni dáme ♥️️♥️️
@Dani52 Tak na screeningu to naštěstí vypadalo, že je vsechno v normě, a samozřejmě jsou to oba kluci - od začátku jsem měla ten pocit
Máš také nějaké novinky?
@kozulena Ahojky🙂 tak my čekáme holcicku❤️️ Je zdravá a vitální. Mám jenom doporučení na kontrolu placenty ve vyšším stadiu ale doktor říkal ze se urcite vytahne. Ted mám klidový režim a nedělám téměř nic. Zítra mám v plánu oznámit muzovi ze budeme mit holcicku on to ještě neví😀 posílám fotecky❤️️
Ahoj holky,
přidávám se ke skupince. Termín by mohl být 3.1. 🙃
Holky, co myslíte? V 17tt mi doktorka říká podle téhle fotky, že holka… Ve 22tt nějak nešlo nic moc videt, tak doktor říkal, že asi jo. No a dneska ve 26tt se tam mezi nohama něco ukázalo, ale jen výklenek, neviděla jsem kuličky jak u syna, tak doktor zase říkal, že kluk, já už jsem vyřízena. 🤨 😂
Ahoj holky. Koukám že už se sem moc nepise ![]()
Jak se máte? Co miminka rostou? Pochlubte se ![]()
Já jsem dnes 26+0. Čekáme chlapečka.
Minulý týden v pátek ve 25+3 měl malý odhad 947g a už od 16tt jsme o týden větší ![]()
Kope už tak že mám někdy pocit že už chce ven. Nastavil si že každé ráno mezi 3.30 a 4.00 mně vzbudí neustálým kopáním. Tatínek si s ním povídá a někdy malý odpovídá dost silným kopnutím, jinak mám pocit že snad nikdy nespí jak se vždy vrtí.
Přibrala jsem zatím jen 2 kg ![]()
Zítra nás čeká další kontrola na diabetologii a v rizikovce tak snad už ukáže obličej ![]()
@Susi990 ahooj..teda to máš pěknýho akčňáka 🙂.. krásně roste. 🍀 Já jsem dneska 24+6, a kluci ťuk ťuk rostou jako z vody. V úterý na kontrole jeden měl 866g a druhý 809g, prý jsou velcí, tak musím omezit sladké, ovoce apd…😁 A druhý má zvětšené ledviny, ale nezhoršuje se to. Tak snad to bude ok. 🙂 Jinak umí dělat pěknou show v břiše, asi trénují na fotbalový zápas. 😁 Na začátku jsem zhubla 7kg, a teď už jsou 3kg zpátky.
Ahoj holky, když chodíte na kontroly ke gynekologovi, dělá vám ultrazvuk? Mě ho naposledy udělal v 8. týdnu, pak už nikdy. Chodím na kontroly jednou za 5 týdnů, jen zkontroluje moc, změří tlak, zváží, sáhne na čípek, poslechne srdíčko takovým prehistorickým nástrojem(bojím se aby mi tím malýho neusmažil
). Ale ultrazvuku už nedělá. Kdybych nebyla před mesicem na druhém screeningu, tak ani nevím, jak na tom malej je. Bohužel nám zjistili, že má zvětšenou ledvinovou pánvičku
, tak jsem doufala, že aspoň tentokrát mi ten ultrazvuk udělá, aby se podíval jak se to vyvíjí..
a ne, a to jsem se ho napřímí zeptala jestli se nemůže podívat. Prý se mám objednat na ten třetí screening tam mi to řeknou líp… Je to normální? Kamarádka, co je taky těhotná, chodí jednou za 4 týdny na gyndu a dělají jí ultrazvuk vždycky - díky tomu jí zjistili, že má starou placentu a sledují ji.. Přemýšlím o změně gynekologa. Dá se to takhle v 6. měsíci, vezmou mě někde? 😃
@Terez788 píše:
Ahoj holky, když chodíte na kontroly ke gynekologovi, dělá vám ultrazvuk? Mě ho naposledy udělal v 8. týdnu, pak už nikdy. Chodím na kontroly jednou za 5 týdnů, jen zkontroluje moc, změří tlak, zváží, sáhne na čípek, poslechne srdíčko takovým prehistorickým nástrojem(bojím se aby mi tím malýho neusmažil). Ale ultrazvuku už nedělá. Kdybych nebyla před mesicem na druhém screeningu, tak ani nevím, jak na tom malej je. Bohužel nám zjistili, že má zvětšenou ledvinovou pánvičku
, tak jsem doufala, že aspoň tentokrát mi ten ultrazvuk udělá, aby se podíval jak se to vyvíjí..
a ne, a to jsem se ho napřímí zeptala jestli se nemůže podívat. Prý se mám objednat na ten třetí screening tam mi to řeknou líp… Je to normální? Kamarádka, co je taky těhotná, chodí jednou za 4 týdny na gyndu a dělají jí ultrazvuk vždycky - díky tomu jí zjistili, že má starou placentu a sledují ji.. Přemýšlím o změně gynekologa. Dá se to takhle v 6. měsíci, vezmou mě někde? 😃
Mamka mi říkala že taky měnila gynekologa když byla těhotná, ale to už je 25 let zpátky
takže nevím jak teď, taky jsem přemýšlela nad změnou. Mě můj gynekolog dělá sice ultrazvuk pořád ale komunikace spíš vázne. Zkus se zeptat u jiného gynekologa, zda by tě vzal, za to nic nedáš
@Terez788 Ahoj, tak to je opravdu divný, mně dělá utz pokaždé…vše zkontroluje. Není to nějaký starý doktor nebo jinak nevím. Třetí screening mi řekl že si udělá sám, první 2 jsem byla teda jinde ale i přes to jsem měla kontroly u něj a znovu utz.
@Terez788 Určitě změnit gynekologa můžeš. Od pojištovny má možnost proplacení 3× utz. Takže bych si nechala vyjet výpis z pojištovny, aby ses mrkla, co si na tebe vykazoval. A pak mu to šla případně omlátit o hlavu. ![]()
Mně dělá utz každou návštěvu. Změří, koukne na placentu i čípek. Moč, tlak atd je samozřejmost. Jinak na screening jsem musela taky na jiné pracoviště. Má doktorka nemá tak kvalitní utz, ale na to její vyšetření to bohatě stačí. ![]()
@kam2 @Dani52 @Beruska97
Dík holky. Je to straší pán, i to vybavení u něj už má to nejlepší dávno za sebou. Několikrát mi dělal ultrazvuk úplně na začátku právě kolem toho 8. týdne, kdy se mi objevilo krvácení, tak si možná vyplácal budget na ultrazvuky, nebo nevím. Ale změnit ho zkusím, kvůli malýmu, ať je pod dohledem. ![]()
Já si zaplatila jakýsi balíček za 1000 Kč a dělá mi UZV každé 4 týdny. Zkus se ho zeptat, jestli ti ho udělá jako samoplátci. Nevyjde tě to dráž než 300-400 Kč. Tolik totiž vykazuje pojišťovně.