Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kozulena S dvojčátky mi můžeš napsat klidně zprávu.
Jsem 28tt bi-bi.
@Velešínka3 Ahoj, díky moc
všichni mě straší, že budou nedonošená - do kolikátého týdne bychom měli vydržet 3v1? Já jsem zatím 24tt, taky bi-bi. Mám radost, že už máš 28tt ![]()
@kozulena První mylník je konec té šedé zóny v 25tt, pak už mají šanci na přežití a samozřejmě čím dýl pak vydrží, tím líp. Znám holku, která rodila 25+6, oba měli cca 800g, 3 měsíce byli v nemocnici, ale zvládli to. Jinak u nás se vyvolává týden až dva před termínem. A ty máš rodit v lednu, když jsi 24tt?
@Velešínka3 Dík! Nebylo mi to právě jasné, našla jsem různé lišící se informace… mám termín 21.1. (2 týdny před termínem podle poslední menstruace), pokud nebudou chtít sami vylézt dřív. Jsou to moje první, předtím jen mimoděložní, které prasklo v 5tt, tak jsem trochu posera
taky máte holky v břiše diskotéku?
@Iwetas on (jsem zjistila) ani břišní ultrazvuk nemá. Takže mi ho neudělá, leda bych mu na to nějaký přístroj pořídila.. ![]()
@Terez788 píše:
@Iwetas on (jsem zjistila) ani břišní ultrazvuk nemá. Takže mi ho neudělá, leda bych mu na to nějaký přístroj pořídila..
Ou, tak ještě máš možnost zajít na genetiku a nechat se vyšetřit tam. A nebo pak změnit gynekologa. Že se zasekl v 80ych letech mi přijde jako dostatečný důvod
Ještě před lety to starší lékaři když už nechtěli se něco nového učit nebo si pořizovat, tak se třeba domlouvali s kolegy a posílali své klienty na návštěvu k nim. Se zeptej, třeba ti někoho doporučí sám ![]()
Ahoj holky přidám se k vám pokud nevadí já jsem 27+3 termín porodu mám 21.1. 25.1.2023 čekáme chlapečka už se na něj moc těšíme bude to naše první dítě…
@1212023 píše:
29.10.2022 20:38
1090g
29+2tt
Juu moc gratuluji a hlavně zdravíčko a i kupu štěstíčka přeji
. Ať jde vše hladce a brzy máš holčičku u sebe
.
@1212023 píše:
29.10.2022 20:38
1090g
29+2tt
Moc gratuluju, ať jste obě zdravé a malá prospívá ![]()
@1212023 Teda ta opravdu spechala, moc gratuluji, a přeji hlavně zdravicko ![]()
@1212023 moooc gratuluji! Přeji především zdravíčko a ať jste obě zdravé a princezna prospívá! 🍀 ♥️️
@1212023 Gratuluju! Váhu má krásnou, nebála bych se
Až budeš mít čas, napiš, jak se to seběhlo.
@1212023
Velká gratulace
Hlavně zdraví a ať jste brzy spolu ![]()