Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Velešínka3 já už jenom spinim prave a to je videt jenom když jdu na zachod tak takový tmavě hnědý trosku i mini cucky jsem měla. Ale nic mi neboli, tak snad mi brzy pustí🙏🏻 Doufám ze se mi taky vytáhne. Doktor mi na tohle nikdy neupozornil tak jsem nebyla tolik opatrná😕
@Morgy2465 Ty ledviny, to určitě nic nebude. To jen straší. A hlavně by se na to přišlo na screeningu. Mně tohle dr. ani nekontroluje, natož kde má pupeční šňůru.
Má hrozně starej ultrazvuk. A ty máš mo-bi? Já mám jednoho vlevo vepředu a druhýho vpravo za ním. Takže jeho pohyby hůř cítím. A momentálně jsou hlavama od sebe. A jak ti rostou? Jak maj? Mně se zdá, že trochu zpomalujou, chodím vždycky v pátek a jednou odpovídali 14+4, po 4 týdnedch 18+1 (18+4) a teď po pěti týdnech 22+6 (23+4). Asi to nic neznamená, ale všechno mě rozhodí. ![]()
@Dani52 Aha, tak to se divím, že si tě tam nechali, když jen špiníš. A je divný, že tě na tu nízko položenou placentu nikdo neupozornil. Mně řekli žádnou námahu, sex a stejně jsem začala krvácet a zrovna jsem ten den nic moc nedělala. Tak to tě určitě do dvou dnů pustí. ![]()
@Velešínka3 já du za týden ke svému doktoru tak jsem zvedava co rekne. Já teda cvičila ale doktor říkal ze mužů vpohode, kdyby řekl ne nemůžete tak rozhodne nesaskuji a jsem v klidu. Ted už budu davat pozor, hlavne ze je mala vporadku 🙏🏻
@Velešínka3 no já právě ve středu byla na screeningu, ikdyz teda lékař mě řekl, že pro mě to velký screening nebyl, že je to konsiliární vyšetření, ale to je fuk. Tak u mě to kontrolovat tu pupeční šňůru musí, protože mám právě mo-bi dvojčata, mají jednu placentu, tak aby nedošlo k transfúznímu syndromu. 🙂 Proto i kontroly co 14 dní (ultrazvuk, a vyšetření čípku) v rizikové poradně. A jednoho mám hlavou dole v pánvi a druhého úplně nahoře příčně. 🙂 No zatím se zdá, že rostou jak mají, jsem právě 21+2tt. A u tebe to rozhodně nic není, hlavně ta váha je beztak orientační. 🙂
Tak u nás je už i kočárek, ale jen proto, že byl v akci za dobrou cenu. Jinak bych tak brzy nekupovala. Každopádně je opravdu holčičí, tak snad se ten pytlík už neobjeví
. Jména už máme také vybraná. Děti vybraly
. Oblečení mám ještě po dceři, tak jsem ho vyprala, aby to ještě uschlo venku na sluníčku a občas něco objednám, když je za dobrou cenu. Třeba zásoba plenek už je taky udělaná. Ty ceny jdou docela nahoru
. A kupujeme navíc i eko. Děti už se nemůžou dočkat, tak aspoň řádí s prázdným kočárkem po baráku. Jinak u mě nevolnosti pořád, asi to vypadá až do porodu
. Jak já jsem si chtěla naivně to poslední těhotenství užít
. Ať se vám holky daří a miminka rostou, jak mají
![]()
@Velešínka3 ahojky ty když si spinila už Te pustili domu? Mne dnes primář řekl ze mi asi zítra pusti. už spinim 2 dny a dávají mi jenom ascorutin nic víc. Dnes mi řekl jenom ze mám níž placentu ale ze se vytáhne. Jak dlouho si pak ještě spinila? A ted uz se ti nestalo aby si spinila?
@Dani52 Ahoj, začala jsem krvácet v úterý večer, do středy ráno jsem dostala 3 injekce na zastavení krvácení a od středy odpoledne jsem už jen špinila. Ale nebylo to nic hrozného, maximálně na 1-2 intimky za den. Pustili mě v sobotu. Špinit jsem přestala asi v pondělí- takže to trvalo asi 7 dní. Od té doby jsem špinila jednou úplně maličko (bylo to jen na papíru) po velké, ale to jsem měla zácpu a musela jsem hodně tlačit.
V době krvácení jsem byla v 13 tt, na screeningu v 20tt už byla placenta vytažená.
Už by tě měli pustit, kamarádku v 19tt se stejným průběhem tam drželi dva dny. Mně dýl kvůli dvojčatům.
Ahoj holky, můžu se přidat? Čekáme dvojvaječná dvojčátka, 20+2, jedno je jasný kluk (Dalibor), na velký ultrazvuk jdeme ve středu. Na prvním screeningu vyšla zvýšená pravděpodobnost Downa, ale NIPT test byl pak v pořádku, taky vyšlo zvýšené riziko preeklampsie. Jinak snad dobrý, uvidíme ve středu…
Držím vám všem pěsti, v prvním trimestru jsem taky krvácela, byly to nervy.
@kozulena Ahoj, gratuluju! Jestli počítám dobře, tak jsme tu teď s dvojčatama čtyři. ![]()
@Velešínka3 tak už mi dnes pustili teda🙏🏻 Musím mit klid hlavne. Jako spinim furt no, mám brat ascorutin 3*2tablety tak snad to taky do konce týdne přestane. Mám ted strach🙈
@kozulena moc držím prsty já jsem 20+3 a screening mám pátek🙏🏻 Taky mi hrozili nipt testy ale na triple testech nakonec vše ok diky Bohu🙏🏻 Ted akorát to krvácení mi vyděsilo hrozne, ale už mi dnes pustili naštěstí a ted se modlit at placenta táhne nahoru🙏🏻 🍀
@Dani52 Snad už to bude dobrý, držím moc pěsti! Už se nemůžu dočkat, až ty prcky na ultrazvuku uvidím, ale taky mám pořád strach, aby byli v pořádku. Napiš pak, jaký byl screening!
@Velešínka3 To je fajn! Tak ať všechny co nejdéle vydržíme 3v1! ![]()
@kozulena urcite napisu už odpocitavam 🙏🏻 Ty se taky ozvi urcite🍀 mne dělali sobotu ultrazvuk tak mala odpovídá vzorove tak jsem byla klidnější ze je vporadku a hlavne jak kope tak vím ze je vporadku🙏🏻 Sobotu jsem myslela ze mi chce vylézt z bricha😀
@kozulena Gratuluji k dvojčátkům. 🍀 ♥️️ Já čekám jednovaječné kluky. 😁 Určitě to vše bude dobré, drž se a šetři se! ♥️️