Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, snad ty mimča vydrží co nejdéle u nás. 🙂 Ač teda u nás se už uzavírají sázky kdy dvojčata půjdou ven. 😁 Už si dělali srandu že jedno by mohlo 31.12 a druhý 1.1. 😁 takže jsem na to zvědavá. Hlavně abychom to všechny zvládly a miláčkové byli v pořádku. ♥️️
@Morgy2465 To mě taky napadlo.
Ale doufám, že tam vydržej co nejdýl a porod se bude plánovat. TP mám 9.1. 🙈 Zrovna teď se u nás v nemocnici ve 40.týdnu narodila císařem tříkilová dvojčata.
Jinak dneska jsme se byli podívat na kočárek, asi máme vybráno. TFK, ale jen s korbičkou stojí 32 000, sporťák dalších 10 000. Pak vajíčko 2×…🤦♀️
@Velešínka3 tak já mám sice termín 27.1. ale mobi dvojčata chodí na svět nejdéle 36+TT, takže by ten přelom roku nebyl marný 😁 hlavně už teď mají kluci odhad váhy 1,5kg každý 😁 pane jo, tak to byli pořádná dvojčátka
pen_mouth: ☺️️ já pořídila kočárek za 20 tisíc od Jedo..jsou to strašně rány za ty kočárky.. a vajíčko jsem jedno měla po synech, takže jsem dokoupila jen druhé..
@Velešínka3 píše:
@Morgy2465 To mě taky napadlo.Ale doufám, že tam vydržej co nejdýl a porod se bude plánovat. TP mám 9.1. 🙈 Zrovna teď se u nás v nemocnici ve 40.týdnu narodila císařem tříkilová dvojčata.
Jinak dneska jsme se byli podívat na kočárek, asi máme vybráno. TFK, ale jen s korbičkou stojí 32 000, sporťák dalších 10 000. Pak vajíčko 2×…🤦♀️
My máme TFK, koupili jsme ho ve slevě. Byl to vystavený kus, ale nic tomu není, úplně nový.
Byly k tomu i boční kapsičky, což je super. Máme mono combi. Jenom jsem si dokupovala pláštěnku, nosítko na pití a tašku, tu mám z vuch. 😁
Ahoj holky co je u vás nového já včera byla na 3ultrazvuku malý má 40cm a 1652g jsem 31+3 je krásně otočený hlavičkou dole..mám ohromnou radost že je vše tak jak má být dnes jsem byla na kontrole u své doktorky taky vše v pořádku…no je to fofr vše teď tak rychle utíká ale už se nemůžu drobečka dočkat a jak to vypadá u vás
![]()
@Peťulinda29 Ahoj, to máš bezva!
Já 29+3, před dvěma týdny se oba krásně otočili hlavičkou dolu, ale dneska na kontrole už jsou zase napříč
taky jste holky tak unavené? V druhém trimestru jsem měla energie dost, ale teď zase klidně přes den usnu (pokud můžu).
@Peťulinda29 ahoj, to jsou krásné zprávy. ☺️️ Ono to uteče jako voda už. 🙂 Já měla dnes kontrolu 30+5tt a jedno má 2146g a druhý 2178g jsou to obři, jestli to takhle bude pokračovat, budou muset jít ven. 🤦🏽♀️ Tak jsem na to zvědavá. Každopádně jsou oba hlavou dolů. 🙏
Ahoj holky, dobré zprávy i vás, to je fajn ![]()
Já byla na kontrole včera, 31+3tt 1800g, vše jak má být, akorát častější kontroly kvůli kratšímu čípku. Malej hlavu dolů od 29tt, hlavička ale naléhá už na porodní cesty, už byli i poslíčci. Takže žádné skopičiny. Progesteron a tuny hořčíku. Už jdeme do finále ![]()
@Iwetas je to si stejně jako já…no já dneska šílený tlak dole nemohla jsem sedět ani chodit až teď k večeru to polevilo
@Morgy2465 no teda ti jsou velcí…tak to budu držet palečky ať vše je v pořádku…
@kozulena tak snad se zase otočí…no já jsem unavená celé těhotenství na mě žádná energie asi nezbyla nebo nevím
já pokud můžu spím co nejvíc někdy i celý den
@Peťulinda29 jsou to obři, všichni se diví, že nemám cukrovku. Ale já ji neměla ani u druhého syna, ten se narodil s váhou 4 410g 😁.. zatím vše je ok, tak snad to bude dobré.
Ahoj holky dnes jsem 34+0tt. Ale bohužel mi praskla 24.11-33+5 masivně voda a od té doby ležím v porodce. Poslední kortikoidy jsem dostala před 26hod. Otevřená volně pro 2 prsty a hlavička prý cítit byla. Nyní mi dokapavá poslední gynpral a atb po té to vymění za infuzi magnezia. Doufám že vše dopadne dobře
Jinak se cítím být v pohodě akorát ta voda že teče (poteče prý až do porodu).Jinak všem vám přeji bezproblémový zbytek těhu ![]()
@Lucinka126126
Držím palce, to je už pěkný týden, miminko se těší
Ať to zvládnete oba co nejlépe ![]()