Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dani52 píše:
@Iwetas no hlavně ty stěry dělal na moji žádost spíš, že se mi nezdálo něco, tak mi pak hned napsal recept, že mi dá antibiotika, čípek mám 5cm a prý ten ok…jsem si říkala, že ke konci bude klid, ale ono je to spíš naopakvůbec nevím, jak vypadá když odtéka plodovka teda, výtok jsem měla nějak celý těhu, ale teď s gynprodylem je teda horší.
Taky nemyslím, že bych to poznala. Ale nenervuj se tím. Pokud je čípek dlouhý a tuhý, tak určitě nic nehrozí. A ten gynprodyl a ATB jsi dostala vyloženě preventivně, aby se to právě nestalo.
@Iwetas no veřím, že máš pravdu, jsem teď z toho vystresovaná celkem. Už aby jsme to měli za sebou a miminka byla vpořádku ![]()
@Dani52
Jo je náročný ten konec, víc než nejistý první trimestr. Nebo alespoň pro mě
@Iwetas pro mně je to úplně stejný, a to jsem si myslela, že to bude pohodička…no to teda ani náhodou ![]()
Plodinou poznáte
jak si myslíš, že curas a přitom necuras, vemte vlozky-poporodni ne na menzes, a jdete na gyndu, nebo porodnici a oni na tu vložku kapnou chemikalii a poznají to ![]()
Já si myslela, že se pocuravam a měla jsem inkontinencni vložky, pak to najednou ruplo cele
![]()
@Kammina12 píše:
Plodinou poznátejak si myslíš, že curas a přitom necuras, vemte vlozky-poporodni ne na menzes, a jdete na gyndu, nebo porodnici a oni na tu vložku kapnou chemikalii a poznají to
Já si myslela, že se pocuravam a měla jsem inkontinencni vložky, pak to najednou ruplo cele![]()
Hm akorát když odkapává po troškách několik dní, tak to s močením těžko srovnávat. Pokud netrpíš na únik, což v těhotenství taky může být. A ten roztok reaguje bohužel i na tu moč.
@Kammina12 já toho moc nemám hlavne to mám i s vytokem takže ono na kalhotkách nebo intimce je to bílý jakoby😐 a doktor prvně ze je to typicky tehotensky vytok
@Iwetas to čtu poprvé teda s tou moči
tak curanky beru jako žlutý, kdežto voda není vidět… A oni by to zkontrolovali ![]()
@Kammina12 píše:
@Iwetas to čtu poprvé teda s tou močitak curanky beru jako žlutý, kdežto voda není vidět… A oni by to zkontrolovali
Bohužel konkrétně ten Temešváryho roztok vychází hodně částo falešně pozitivně. Reaguje i když slabě se skoro každou tekutinou. Proto ho nechtějí ani dávat domů, aby ženské nebláznily. Takže jo u doktora se to dělá, ale stejně tě pak ještě dovyšetří a ten test samo o sobě se nijak vážně nebere. Něco jiného je, když ta plodovka odtéká po celý den. Tam je to jasný.
@Iwetas to jo no, já si myslela, že se prostě pocuravam
i ženský v práci říkali, počkej až se začneš pocuravat
a pak to povolilo a bylo, jak děravá konev
jsem zvědavá teď… Ve 36 tt jdu poprvé do Motola, což je po Novém roce a jako už aby to bylo
minule jsem taky stihla jen vstupní pohovor ![]()
@Kammina12
Fakt? Tak to je dobrý. Zase jsi tam nemusela lítat furt. To má taky své výhody ![]()
Ahoj holky,
zatím jsem sem do skupiny nepsala, ale ode dneška přesně za měsíc mám termín, tak začínám trošku plašit.
Přece jen, ten měsíc, to už se to fakt blíží…
Všechno je s miminkem i se mnou v pořádku; výbavičku víceméně mám, hrozně se na mimi těším, ale… Trochu občas stresuju. Teď např. proto, že jsme zkusili složit postýlku a ukázalo se, že je mnohem větší, než jsem si myslela (ani teda nechápu proč…), takže máme trošku problémů s místem. ![]()
A jinak dvě mé největší obavy: 1. binec v bytě - chtěla bych pro mimi mít fakt čisto, ale jednak jsem prostě nepořádník, jednak se mi trochu nedostává na ten úklid energie. Nevydržím dlouho poletovat po bytě…
2. Celkově mám obavy z péče o miminko, kolik toho nevím, jak se dělá, kdy se dělá, jak s kojením, se spaním, přebalováním atd. atd. Prostě je to naše první a já si to neumím moc představit. Když chci něco zjistit od zkušenější kamarádky, ve výsledku mi to moc nepomůže, spíš mi z toho jde hlava kolem a obavy naopak narůstají…
Já vím, že ono se vše nakonec nějak zvládne, ale třeba mi pomůže tady svoje starosti nějak sdílet…
Jak to máte vy?
@jedno.devce jo holka, chce se mi z toho bordelu doma brečet
ale snažím se ho ignorovat
ono na jednom konci uklidím, na druhém je zase bordel…
Hele neboj, všechno se tak nějak naučíš v porodnici a pak prostě doma… Přijdeš na to, co ti vyhovuje… Sem tam se zeptas, sem tam okoukas z videi… On ten začátek je jen o jídle, spánku, přebalování… Bonus je procházka… A proto je to šestinedělí… Pak už to bude lepší…
@Lucinka126126 malinká je nádherná moc gratuluji ať jste obě v pořádku a co nejdříve doma..
![]()
@jedno.devce Ahoj, hele hlavně klid..🙂 žádná z nás učená z nebe nespadla. Já teď žiju v domě, kde v půlce probíhá rekonstrukce, celá nadšená. 🤦🏽♀️ Nejradši bych měla vše hotové, udělané. Ale nedá se nic dělat. A to už doma dvě děti mám, a další dvě čekám. ☺️️ Hlavně jestli máš základní výbavičku, zbytek se dá dokoupit za „cesty“ až bude mimčo na světě. A zbytek si sedne sám, sama si budeš muset najít co vyhovuje tobě a mimču. Něco načteš, něco odkoukáš z internetu, pak určitě i rady od kamarádek budou mít hned smysl, a řiď se především sebou a potřeby miminka. Hlavně nepanikař. ♥️️ Přeji hodně štěstí a především zdraví tobě a miminku. Zvládneš to. 🍀