TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1455
5.12.22 16:06

@Dani52 tak mám po kontrole s tou placentou.
Mám to hraniční, bude se to sledovat.
Hraniční jakoze bych možná mohla rodit i normálně.
Pokud bysme zůstali u císaře, tak týden před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.12.22 18:18

Ahoj holky tak jak ste která na tom…já jdu zítra na kontrolu tak budu chytřejší..dnes docela jsem měla křeče v podbřišku jako při ms a tlak dole… Docela jsem se vylekala a začínám balit tašku do porodnice pro jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
6.12.22 09:21

@Peťulinda29 Ahoj, já jdu na další kontrolu příští týden, tak jsem zvědavá. Tašku už taky postupně balím, ačkoliv obě děti jsou přenášené, tady u toho se doktor moc netváří :nevim:. V noci špatně spím, pálí mě žáha a mám pocit, že se každou chvíli rozpadnu :mrgreen:. Už aby byla malá venku. Břicho bolí a tvrdne taky dost, ani magnosolv nepomáhá. Tak ať to všechny vydržíme až do konce :srdce: :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
6.12.22 09:23

@Lucinka126126 Opožděně moc gratuluji :kytka:. Malá je krásná, ani nevypadá nedonošeně :srdce: :andel:. Ať jste obě v pohodě a brzy vás pustí domu :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.12.22 20:10

Tak já dnes po kontrole no moc nadšená nejsem musím odpočívat nic nedělat co nejméně chodit hrozí mi předčasný porod včera při těch bolestech v podbřišku se mi malý nejspíš nějak dostal moc dolů takže klidový režim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
9.12.22 17:26

Holky s dvojčatama, jak na tom jste a jak to zvládáte? Vím o @Morgy2465 a pak tu byla ještě jedna, když nepočítám Olmičku, která už porodila. Já začínám 37tt, včera byl u obou odhad 2,6 kg. Na kontrole minulý týden mi byla zjištěna dráždivá děloha a čípek 2 cm, takže mám doma ležet a nasazen Utrogestan. Jsem oteklá, unavená, bolí mě třísla, nahoře mám 24 kg, teď se to přibírání trochu zpomalilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
9.12.22 18:06
@Peťulinda29 píše:
Tak já dnes po kontrole no moc nadšená nejsem musím odpočívat nic nedělat co nejméně chodit hrozí mi předčasný porod včera při těch bolestech v podbřišku se mi malý nejspíš nějak dostal moc dolů takže klidový režim…

A kolikátý jsi týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.12.22 18:12

@Velešínka3 ahojky, noo je to náročný, ale furt by asi mohlo být hůř. Odhad dvojek minule byl 2146g a druhý 2178g, ale teď ve středu na kontrole když jsem zas byla u svého doktora mají teprve něco málo přes 2,1kg. Že to dle všeho naposledy kolega pěkně odbil. A to mě je teď měřil každého třikrát. Ale jsou zdraví a to je hlavní 🙏 jinak sotva spím, nohy bolí, křeče, šílený.. vyšetření na ultrazvuku na zádech taky těžko dávám, musím mít přestávky. Já jsem teď 33tt, já naopak teď hubnu, kontrola za dalších 14 dní, kde domluvíme za dalších 14 dní už vyvolání porodu, pokud se nerozrodim sama. Tak se drž 🙏 všechno zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
9.12.22 18:54

@Morgy2465 A jak budeš rodit? Mně teď brala v rizikovce jiná dr. a prej jestli počítám s císařem. 8o Přitom mi předtím jiná dr. taky v rizikovce říkala, že to nechá na mě, na co se budu cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.12.22 19:10

@Velešínka3 mám obě mimča hlavou dolů, a ikdyby bylo nějaký KP, tak se počítá s přirozeným porodem. A zatím jsem se shledala jen s tímto názorem, a to už mě tam v rizikové poradně mělo x lékařů. Prý vzhledem k mé stavbě těla, a že již mám dva spontánní přirozené porody za sebou, nevidí důvod proč bych nemohla tak rodit - samozřejmě jestli nastanou komplikace jistí to císař.
Takže nechápu proč bys měla počítat s CS, jestli nemáš komplikace, mimča jsou v dobré poloze, určitě to stojí za to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
10.12.22 10:10

@heluska1992 ahojky, já byla 7.12. v porodnici kde mi taky udělali podrobně vyšetření a taky to mám takhle jako ty…hraniční a teď každé 2 týdny kontrola a kdyby byl císař tak taky týden před termínem…takže jsme na tom stejně, teď jdu zase 21.12. Taky máš teď kontroly častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
10.12.22 10:34

@Dani52 ahoj, já jdu tedka zase v pondělí. Tak nevím, možná budu chodit každý týden. :nevim:
Ale já sem takovej hypochondr :mrgreen: takže možná proto me raději vezmou dřív. Taky asi záleží na lékaři a na nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
10.12.22 11:05

@heluska1992 tak aspoň budeš pod dohledem, to je dobre🙏🏻 Já hlavne doufám ze malá bude dobře nabírat, aby ta placenta nějak neblbla🙏🏻 Tak dej zase Info, jsem zvedava jak nakonec budeme rodit😀 já už se tak nějak smířila ze to bude cisar a driv no, pak mi měřili pánev ze co kdyby náhodou a prý mám boky stvořené na rozeni deti😀 😀 😀taky rostu do šířky, tak ještě aby ne😀 😀 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
10.12.22 15:45

@Iwetas teď jsem 34+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
10.12.22 17:27

@Peťulinda29
Tak to už není na léky na čípek. To budeš muset opravdu ležet a být v klidu. Kontrolu máš brzy?
Mně hrozil předčasný porod ve 30tt, dostala jsem Progesteron a vysoké dávky hořčíku, klid na lůžku, ale měla jsem i krátký čípek. Ve 35+0 budu vysazovat Progesteron a 36+0 Magnosolv. Čípek je teď o. k., už jsem nemusela striktně ležet, ale nic nezvedat, žádné dlouhé chození, žádný cvičení nic. Malej má hlavičku hodně hodně dole a dráždí porodní cesty. No a k tomu ještě jsem dostala léky na tlak, takže teď radši fakt polehávám ať malého udržím co nejdéle to půjde. Straší mě, že budu ráda, když bude až po Novém roce. A termín mám 21.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí