TP leden 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
30.11.22 10:03

Uuf, po 9 dnech v nemocnici jdu domu 🙏 jswm teď 34+3, otevřená na 3,2cm, ale porad žádný příznaky. Doktorka říkala, ze s takovým nálezem v tomto týdnu ještě nikdy nikoho domu nepoustela, ale ze si mysli, ze to snad bude dobré, když se více než týden nic nedělo 😄
Tak doufám, ze tam mimco vydrží, předepsané mám magnesium a ultrogestan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
30.11.22 10:31

@Dani52 hele ono taky záleží, jakej mas stupeň. Já mám myslím 2 nebo 3.
Musí se na to poradně podívat.
U toho 2 stupně se to děla klidně až 38+0, co sem se tak docetla.
Kdybys měla ten 4. Tak císař klidně 36tt. Ale to bys asi už teď ležela v nemocnici a nemohla pomale ani na záchod.
Kdyby něco, tak klidně napis zprávu :)
Kdy jdeš ty do rizikovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.11.22 11:07

@heluska1992 no mně včera doktor dal zprávu a že mám jít do porodnice se domluvit s primářem…jako mně hrozně bolí třýsla a chodím čím dál tím hůř a to mi doktor řekl, že to bude i tím jak je placenta dolů…muj gynekolog mi říkal, že k němu mám jít až za měsíc…takže teď musím do porodnice a vůbec nevím co mi čeká :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
30.11.22 11:16

@Dani52 mne napsal zprávu, ať už si me vezme nemocnice, takže se s nim uvidím až po sestinedeli.
ale me teda nic nebolí, nekrvacim, nic.
Jediný co, tak me teda bolí zada, ale to většinu těhotných :mrgreen:
Hlavně v klidu a nenervovat se! Teď budeme pod dozorem.
Císaře sem trosku obrecela, chtěla sem rodit normálně, ale co, hlavně ať to dopadne pro oba v pořádku.
Sou horší věci.
Chlap už si děla srandu, ze když to bude plánovanej císař, tak si podle toho muže domluvit i zapiječku :lol: na ránu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.11.22 11:23

@heluska1992 takže ty jdeš toho 5.12. rovnou na porodnici už se domlouvat, tak to jsem zvědavá. Tak já musím taky splašit toho primáře teda. To máš super že Ti boli "jenom " záda…mně ten spodek bolí brutálně teda :-( já věřím, že to zvládneme a miminka budou vpořádku :srdce: To jo no chlapi, můj muž je na tom stejně, že se mu hodí že bude vědet termín :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
30.11.22 11:24

@Dani52 v pondělí klidně nápisu, jak sem dopadla. :)
A kde mas v plánu rodit? Nějaká větší nemocnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.11.22 11:35

@heluska1992 já jsem od Plzně, ale v Plzni rodit nechci, takže v okol, menší porodnice. Teď jsem tam zkoušela volat, ale bohužel se mi nikdo neozval, tak jsem napsala primáři maila a budu doufat, že se mi ozve. Můj muž by byl raději kdyby jsem rodila ve velký porodnici, protože jsou líp vybaveny ale já nechci, budu ráda když budu moct rodit kde chci, ale kdyby přišla dřív tak mi nezbyde než ta Plzen. Určitě mi dej vědet, budu ráda, je super že máme stejný osud aspon mi uklidnuješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.22 11:38

@heluska1992 @Dani52 Ahoj ženy, omlouvám se za anonym, ale jsem i ve skupině na FB, tak si tu nechci provařit nick. Mám také vcestnou placentu, bohužel ten 4. stupeň, placenta praevia centralis. U mě to bylo trochu divočejší, už na začátku 28tt silné krvácení, hospitalizace, kortikoidy, dvakrát už jsme málem ukončovali těhotenství. Pak mě tedy na pár týdnů pustili, když se to uklidnilo, ale teď v 32tt už si tam půjdu zase lehnout a zůstanu až do porodu, ten bude max. v 36tt. Původně mi můj gynekolog říkal až v 38tt, ale já těch problémů mám víc, hodně plodové vody a známky přirůstání placenty, tak jsou tam větší rizika a je třeba ukončit dřív. Nadšená z toho nejsem, ale co se dá dělat, je to tak jak to je. Je to moje poslední těhotenství, tak si ho užívám se vším všudy. :roll:
V porodnici určitě všechno důkladně vyšetří a udělají všechno pro to, aby to bylo bezpečné pro maminku i pro dítě. Tak se holky držte, určitě to bude nakonec v pořádku. :srdce:
Jinak třísla mě šíleně bolela, když bylo miminko v příčné poloze, když se otočilo, tak se to zlepšilo.

• Citovat
  • Upravit
1378
30.11.22 11:46
@Anonymní píše:
@heluska1992 @Dani52 Ahoj ženy, omlouvám se za anonym, ale jsem i ve skupině na FB, tak si tu nechci provařit nick. Mám také vcestnou placentu, bohužel ten 4. stupeň, placenta praevia centralis. U mě to bylo trochu divočejší, už na začátku 28tt silné krvácení, hospitalizace, kortikoidy, dvakrát už jsme málem ukončovali těhotenství. Pak mě tedy na pár týdnů pustili, když se to uklidnilo, ale teď v 32tt už si tam půjdu zase lehnout a zůstanu až do porodu, ten bude max. v 36tt. Původně mi můj gynekolog říkal až v 38tt, ale já těch problémů mám víc, hodně plodové vody a známky přirůstání placenty, tak jsou tam větší rizika a je třeba ukončit dřív. Nadšená z toho nejsem, ale co se dá dělat, je to tak jak to je. Je to moje poslední těhotenství, tak si ho užívám se vším všudy. :roll:
V porodnici určitě všechno důkladně vyšetří a udělají všechno pro to, aby to bylo bezpečné pro maminku i pro dítě. Tak se holky držte, určitě to bude nakonec v pořádku. :srdce:
Jinak třísla mě šíleně bolela, když bylo miminko v příčné poloze, když se otočilo, tak se to zlepšilo.

já taky krvácela teda, ale ustálo to…ted práve musím do tý porodnice a doufám, že mi vyšetří čím dřív, jsem furt v takový nejistote. A co váha miminka u Tebe? Roste dobře? my měli 31tt 1300g a doktor že je menší právě, tak se bojím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
30.11.22 11:58
@Anonymní píše:

Já už ho mám hlavičkou dolu, tak možná proto me víceméně nic nebolí.
Ale koukám, ze to má 5/1000 a už sme se tu sešly 3 :zed:
Přesně tak, doktoři ví, co dělat.
Já chci fakt vydržet co nejdyl, ale ne zas ze by ti mělo jednoho z nás ohrozit.
Mne daji snad pokoj, když mi nic není a mám snad jen 2 stupeň.
Jen častější kontroly a termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.22 11:58

@Dani52 Tohle bylo krvácení, že jsem se ve čtyři ráno vzbudila a krev tekla, to bylo všude, jak na jatkách to u nás vypadalo, chudák manžel, když to musel pak uklízet. Vezla mě rychlá. A v podstatě od té doby pořád špiním, někdy víc někdy míň.
Miminko je od začátku větší a to se nezměnilo, i když teď za dva týdny přibralo jen 150 g, ale vždycky mi měří i průtoky a funkce placenty je prý dobrá. Být tebou, tak zavolám do porodnice do rizikové poradny, tam to vyřizují PA, domluvila bych se s nimi o co jde a že si tvůj gynekolog přál, aby se na tebe podíval pan primář.

• Citovat
  • Upravit
Beruska97
30.11.22 12:03

@Dani52 já mám taky placentu nízko, nevím jak moc, doktor se na třetím screeningu zmínil, že už to tak mám od 20tt, „nízko nasedající“, což jsem zjistila taky když jsem byla na pohotovosti s krvácením :roll: říkal že je ještě čas se vytáhnout nahoru, to byl 30tt teď jsem 32+2. Nevím jestli je to tou placentou ale taky mě bolí spodek, s prominutím celou frndu mám jak po proflámovaný noci s nějakým černochem, nejhorší je to pro chůzi, jak kdybych tam nosila závaží :mrgreen: :mrgreen: :roll: Tak jsem zvědavá jak nakonec budu rodit :think:

• Citovat
  • Upravit
1378
30.11.22 12:11

@heluska1992 mně právě řekli že malá je hlavičkou dolů a stejně to proste hrozně bolí, že nemůžu chodit :-( taky dufám, že vydržíme co nejdéle teda, důležitý je že nás pohlídají právě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.11.22 12:12
@Anonymní píše:
@Dani52 Tohle bylo krvácení, že jsem se ve čtyři ráno vzbudila a krev tekla, to bylo všude, jak na jatkách to u nás vypadalo, chudák manžel, když to musel pak uklízet. Vezla mě rychlá. A v podstatě od té doby pořád špiním, někdy víc někdy míň.
Miminko je od začátku větší a to se nezměnilo, i když teď za dva týdny přibralo jen 150 g, ale vždycky mi měří i průtoky a funkce placenty je prý dobrá. Být tebou, tak zavolám do porodnice do rizikové poradny, tam to vyřizují PA, domluvila bych se s nimi o co jde a že si tvůj gynekolog přál, aby se na tebe podíval pan primář.

já tam ted volala a nedovoláš se prostě :D tak jsem napsala ještě maila. Z e mně to taky hrozně teklo, já brečela protože jsem hned myslela na nejhorší…od tý doby naštěstí nic, ale vždy jak si sednu na wc tak se bojím teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.11.22 12:14

@Beruska97 přesně tak jsem to zjistila ja s tou placentou, do tý doby doktor nic, až pak v nemocnici…spodek mi taky hrozně bolí, je to fakt nepříjemný, kulhám hrozně, zvedat mi nejde…jo přesně jakoby mi táhlo něco vid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí