Poradna duly
Jana Čurdová
@Mája B ahojky, my se přeci známe z diskuze Těhulky s termínem září, říjen, listopad
tvůj příběh jsem četla, je to hrozné, že jeden blbej den doktora tě takhle může ovlivnit, je to hrozné…ale naštěstí ti to takhle dobře dopadlo a miminko je v pořádku ![]()
@Mája B a je fajn, že se to už přestává dělat - mne i dr.co mi dělal screening řekl, že mi nedoporučuje na ty triple jít, že vychází špatně a já bych se jen stresovala… že ten prvotrimestriální screening je nejpřesnější metoda, ostatní metody už nejsou tak spolehlivé… to ovšem ale musíš mít doktora, co nemá blbej den ![]()
@HruštičkaT no jen si nemysli… vymyslet jmeno treba zrovna pro kluka je fakt peklo
Pro holcicku mame Lillian Sarah… Jeste mame dve prijmeni, takze chudinky deti budou mit prijmeni na pul stranky, ale nechci Rickovi branit nejak v tom, co maji proste vzity a to jsou dve jmena a prijmeni je dany uz svatbou…
Akorat Eminka ma jedno jmeno a jedno prijmeni, ale tim, z e se o ni biologicky otec nezajima, tak do budoucna by si ji chtel Rick „adoptovat“, takze by dostala jeho prijmeni… Ale ma jen jedno jmeno, tak to nebude mit tak dlouhy ![]()
No, my se s Emcou nacpaly, nejradeji bych lehla, ale jedu se podivat do prace, toz… ![]()
Já měla při prvním dítěti špatně testy a hnali mě na plodovku, stejně jako moje další tři kolegyně z práce. Všechny jsme měly špatné výsledky a všechny máme zdravé děti. Ty nervy kolem všech těch vyšetření, stresy, když mi jeden doktor řekl na UTZ, že dítě má extrémně velkou hlavu, takže je určitě vadné a druhý po týdnu vnitřních hrůz to odmávl, že vše je v pořádku…a když mi v den porodu řekl můj doktor, že ty stahy jsou planý poplach, že to vidí tak ještě na 14 dní…to vše mě, pragmatičku, vedlo k tomu, že k doktorovi se prvně chystám příští týden a první tři měsíce jsem si užila krásně a bez stresu. Užívám si fajnový těhotenství, jaký měla asi moje babička, která porodila taťku na peci (k tomu se teda nechystám, my půjdem, pokud to půjde, zas do vany
), a nějakými starostmi si hlavu fakt nelámu.
@Barčí1411 no máš pravdu v tom, že pro holčičku je to asi jednodušší
ale určo na něco příjdete
a to je krásné od manžela, jak takhle přijal tvoji dceru a že ji chce pojmout za vlastní, uf to je něco na moje splašené těhotenské hormony
![]()
@HruštičkaT
Rick je zlaticko
Emuli zboznuje a ona jeho. Mas videt to, jak si vyznavaji lasku
Vzdycky ucuravam smichy, ale i me to dojima
Se objimaji, mazli, hubickujou a vyznavaji si lasku ve trech jazycich - anglicky, cesky a spanelsky
Pak se pomlati a jdou si kazdej po svym ![]()
@Barčí1411 hehe tak to nemá chybu
ale je to fakt krásné ![]()
a to máte výhodu takhle tři jazyky v rodině, to se bude malé i mimču hodit do budoucna
vždy jsem záviděla dětem, co měli rodiče s různýma národnostma - že se cizí jazyk nemusí učit ![]()
Ahoj, chtela bych se zeptat, kupujete uz neco do vybavicky nebo myslite ze je jeste brzo??
jinak ja mam TP 21.11 a 23.11 ![]()
@Jeinynka Ahojík! Ja si myslím že je to na každé kedy začne. Ale myslím že je lepšie to kupovať postupne. Aspoň na finance je to lepšie. Hoci poznám i mamičku čo kupovala všetko naraz. Ale s tej sumy bola potom pekne otrávená… Myslím, že by si zatial mala len chodiť, pozerať po obchodoch, nete, čo sa ti páči, spísala to čo chceš kúpiť, čo potrebuješ a tak a potom za pár týždňou až si to srovnáš tak začať…
@HruštičkaT to ano, to je takova fajn vyhoda pro deticky, ze se ty jazyky fakt nemusi ucit. Ja sama mluvim 3 jazyky + dalsi 2 jeste dva tak nejak trochu, rukama, nohama + samozrejme cestina, ale jedinou aj muzu i tak nejak ucit, zbytek bych si netroufla, protoze je nepouzivam tak jako anglinu…
@Jeinynka Ahoj. Vybavicku postupne, zacneme nejdriv od cca 20.-25.tt … Z vlastni zkusenosti uz to nenecham na posledni chvili.
Nasla jsem si vysneny kocarky dva
Jeden asi za 27tis., druhej za 9tis.
Kez by ten za tech 27 byl k sehnani za 9tis. ![]()
Jdu delat veceri, deti maji hlad
… zase… ![]()
A co tak nakupujete kdyz to mame na zimu??nevim treba jestli body s kratkym uziju…je to nase prvni a na zimu moc nadsena nejsem ![]()
To ja mam jeden ciste hlubokej, jednu trojkombinaci a jeden sportak-kazdej za 1000,– a po jednom diteti ![]()
@Jeinynka píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat, kupujete uz neco do vybavicky nebo myslite ze je jeste brzo??jinak ja mam TP 21.11 a 23.11
ahojda
mam termin taky 21.11. a nakupovat budu az po 24. tydnu. tzn, jeste je chvilku cas
ale uz se na to tesim ![]()
Ja rozhodne body s kratkym ne-e… Bude uz zimina, tak nechci chudaka dite balit do deseti vrstev, kdyz jsou bodycka s dlouhym rukavem
Proste vsechno s dlouhym a teplejsi. Vicemene se da rict, ze zimni hadriky… Preci jen to bude cca 5 mesicu ziminy, toz nic s kratkym asi neuziju…
@Jeinynka no, ja bych novej taky nechtela kupovat
U prvniho jsem mela obyc levnej, ale - nevesel se mi do auta, byl fakt mega tezkej a potom jako sportak se na hovno, pardon, tlacil, nesla nainstalovat autosedacka, takze, kdyz mi Ema usnula v aute, tahla jsem ji v autosedacce v ruce, to byl des… jsem nadavala, ze jsem nekoupila lepsi… Toz se tentokrate polepsim a investuju neco ![]()
@Barčí1411 no ty triply budou urco ve finale ok. i kdyz chapu i obavy. Me muj mudr. take delal utz ve 12.t a bude delat dalsi az ten velky. ale pry je to bezne kdyz nejsou komplikace. byt po mym, sem tam furt a furt chci to mrne videt, alespon doted, kdyz ho jeste necitim
ja jdu na odbery v patek, ale tak nejak jsem v klidku kor kdyz 1.trimestr byl ok. ale jsem tady z nekterych diskuzi prekvapena, ze nektere si triply nenechavaji kvuli falesne pozitivite, ale pritom to AFP je i dulezite kvuli rozstepum, nejen vyvoj. vadam. A prave to afp muze nekdy pomoci odhalit rozstep, ktery by byl na utz treba spatne rozpoznatelny. ale je pravda ze je to kazdeho vec ![]()
jinak teda obdivuji co se tech jazyku tyka
ja su rada ze zvladam tu anglinu rukama nohama
ale stale se snazim a priucuju ![]()
holky o kocarku mam predstavu taky
ale i financni a ta je do 10000,– coz by se melo zvladnout
i kdyz verim ze ten za 27.000 uz musi byt pekne vymazlenej…