Poradna duly
Jana Čurdová
@Gabra81 Ahoj! No do práce nechodím, jelikož pracujem v hodne náročnom prostredí kde hneď jak donesieš papier že si tehu (nemusí byť průkazka) tak okamžite si doma na priemere. Je teda pravda, že sem-tam si ma pozvú na výpomoc do kanclu ale to je vždy len na pár hodiek, niekedy tak deň.
No všetko mi smrdí a ak okamžite nevetrám tak by som asi hodila…ale zatial chvala bohu sa to nestalo.
Varím takmer každý deň. Len mi nejak došli nápady. Asi budú špagety a bude to. Za tipy ďakujem aspoň budem vedieť čo na ďalšie dni…
@Barčí1411 dík si zlatíčko. Ale nejak som mu povedala že mu urobím cesto a že si ich vypraží sám, tak sa na to moc netváril. Tak si počká. Minulé tehu som mala presne to samé do 20tt. Tak uvidím.
Ahoj holčiny, nevím, zda jsem pochopila dobře, ale řešíte žaludeční nevolnosti??? pokud ano, doporučuji koupit v lékárně těhotenská lízátka se zázvorem - díky nim jsem to měla v prvním trimestru snazší
… nebo zázvorový čaj, ale tam je velká koncentrace zázvoru, takže jednou za čas ![]()
@Barčí1411 máš krásnu dcerku! zlatučká! Krásny vsťah ti závidím ale prajem. Dúfam že si s tým mojím drobcom vytvorím tiež krásny vsťah.
@stephora jeee, to zavidim
My se sice s mamou rady mame, ale takovej peknej vztah nemame, me vychovavala babca, takze
No jo, ja kdyz slysim nektery skolacky, tak neumi poradne mluvit. Emca si fakt mele bez problemu. Venovat se muzes, ale nektery decka se do toho musi asi fakt dokopat - Emina nekdy sisla schvalne, tak delam, ze ji neslysim a ona pak zacne mluvit mluvit nebo snazit se rict to spravne…
Ted mi vybira rtenku
Nejsme zadny fintilky, ja se vlastne normalne nelicim, jsem na to lina
Ale dneska bych mela, na hube mi vyrasily bedary, nevim, co to v tom pupku mam za krasavce, ale jsem jak vyblita
Zase jsem si ale rikala - v kine na me nikdo neuvidi…
![]()
@Barčí1411 No to je slečna teda už, to je rozdíl tý jo 2 a 4 roky, co to udělá co? Hele jestli jdete na 3D tak se schováš za brýlema kdyžtak
Taky jsem vyblitá, ale holt prej samoopalovák se nemá, tak občas hodím nějakej tonovák, ale moc na to nejsem, spíš stíny a řasy řeším, abych nevypadala jak pro probuzení ![]()
@Barčí1411 ema je fakt krásná holčička, jelikož to zatím vypadá, že my budeme mít holčičku, tak doufám, že spolu budeme mít taky krásný vztah, mám 2 malé sestřenky, tak na nich trochu trénuju ![]()
@Barčí1411 Barák v Karibiku? jee tak to se máte
nám musí stačit jen tady v Praze a v Monaku
manžel má veškeré účty ve Švýcarsku..tady by se mu to nevyplatilo
ačkoli s tím byl velký problém. jak možná víte z kauzy Mostecké uhelné..manžel by už žít levněji,když to tak řeknu nemohl..vždycky žil mezi bohatými lidmi..to já ne, vyrůstala jsem na vesnici u Č. Krumlova a musím říct, že kdybych ho nepotkala a nepřestěhovala se do Prahy, neměnila bych! neříkám, že není fajn nemít strach, že si tohle a tohle nekoupím ale zase, když mám všechno, tak už mě to pak ani nebaví
příští týden odlétáme na dva a půl měsíce za mým tátou, který žije v Sydney..minulý rok jsem to měla akorát, protože jsme se vrátili 8.9 a já 13.9 porodila
sem ráda, že sem nezačala rodit v letadle
Emička je krásná holčička
![]()
Tý jo, to je drsný s tím porodem, ale to už by se lítat nemělo ne? to jsi riskla? to tě obdivuju, já se bojím jak se ke konci budu valit a co mě vůbec čeká! Hele na druhou stranu to je dobrý, to jsi určitě taky doma a nemusíš do práce, já se bojím, že na mateřské ani moc dlouho nezůstanu, aby mi někdo nevyfoukl moje dobrý místo, a že se budu snažit vrátit do práce co nejdřív nebo aspon nějak z domu, přece jen 2 platy jsou lepší, ikdyž zas si říkám, že pro to mimi to asi taky není ideál, nevíte, dá se to nějak skloubit aby nestrádalo, nebo nedá, že se to nevzládne a je to blbý, já furt nevím. ikdyž kdybych měla manžela co hooodně vydělává, tak bych to asi neřešila a uživala si doma s malým.
@Gabra81 tak miesto ti predsa zo zákona držať musia, to sa neboj. 2 platy lepší než 1 je hoci fakt, ale ja bohužial budem musieť byť na 3 roky hoci by som radšej len na 2. Máme predsa len hypotéku ale kto mi mrne pohlídá? Robíme na 12 hod smenách (ranné/nočné) takže my na striedačku? Vylúčené! Moja rodina býva 450 km a chlapova 250 presne na opačnú stranu. Nejaká pani na hlídáni? To by som zarábala len preto aby som niekomu dala prácu. Zas až taký vývar v robote nebereme. Takže je to jasné. Ja budem na 3 roky.
@Gabra81 létat by už správně nemělo, ale měla jsem povolení od známého porodníka
trošku jsem zariskovala a doufala, že se nic dít nebude. Den před odletem do Prahy mi tvrdlo břicho jako blázen a já si říkala, že buď budu rodit tady a nebo v letadle. Nicméně to pak přešlo. Manžel objednal letenky s jedním mezipřistáním na natankování, takže jsme nepřestupovali. Jsem doma už od začátku prvního těhu a do práce dlouuho nepůjdu. Mám v baráku tolikpráce, že kdybych měla chodit makat, tak to nezvládám. Budu raději doma s prckama ![]()
@lilli.c No to jo, ze zákona musí, ale u nás to funguje tak, že kdo se vrátí, tak místo má obsazené a dostane odstupné většinou, kor práce v kancelářích, že když už se někdo zapracuje a funguje to, tak se nedává někdo kdo byl 3 roky pryč a musí si to znova „osvěžovat“ a navazovat kontakty. tzn. odstupné jo, ale k čemu ti to je a jak hledat práci s prskem že jo? toto je fakt blbý. Ale zas platit hlídání jen abych mohla chodit do práce, to fakt neděláš na nic jen abys zaplatil někkoho kdo je doma s malým místo tebe, rodiče v důchodě ještě nejsou, takže to taky asi nic, jen práce z domu a to nevím zda se dá zvládat? no jo bude to těžký…
@anlendy. to jsi dobrá, já bych byla vyklepaná jak blázen, tý jo. když to se letí 8 - 12 hodin ne? Já byla 2 x v usa a bylo to dlouhý jak blázen!!! tý jo.
@Gabra81 Mužova sesternica robí z domova. Do práce chodí 1× za mesiac na porady. Zvláda to po večeroch alebo keď jej manžel zoberie malého von. Toť k tomu či sa to zvládať dá. Dá, ale záleží na hodne veciach..Jak si vieš zorganizovať čas akého máš muža, či ti pomože a HLAVNE aká by to bola práca na doma…
@Gabra81 záleží na letadle(kolik přestupů) a na počasí..kdybych letěla normálním tak něco kolem 15-18hodin i s pauzami mezi přestupy, let samotný je něco okolo 9-10 hodin..ale vzlet a přistání se Charlo v břiše moc nelíbilo, jinak celou dobu spinkala
letos jede malá s námi, tak jsem zvědavá, jak těch několik hodin s osmi měsíčním prckem zvládneme
@Barčí1411 moje maminka s mojí babičkou taky neměly a dodneška nemají vřelý vztah - babi spíš mamku kárá a poučuje a pro pohlazení si vždy chodila mamča k dědovi. Moje mamka to pak prostě chtěla mít se mnou jiný a povedlo se
neboj vy to s Emčou budete mít taky, už te´d to máte!
úžasná souhra ![]()