Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 ono se obcas valet je potreba, ja se valim cely vikend
ale zitra me zase zacne kolotoc
co ten bramborovy salát, posmakla sis? ![]()
ja to musim dnes zabalit at rano vstanu ![]()
@Barčí1411 bramborovej saláááád! mňaaaaaam
ty těhotenský chutě se mi nezapřou ![]()
@Barčí1411 no ja som to komentovať radšej nechcela. Ja v 16 som pomaly nevedela ani jak na to, nie si ešte dieťa urobiť. Okrem toho 16? To som akurát robila 1.ročník na SŠ…no neviem…kam to speje? Nevravím, zabudneš prášek, praskne guma…alebo iná nečakaná vec ale takto???
Na tom denníčku mi vela vecí nesedelo a tak si myslím že je to aj tak len výmysel. A ak nie tak za pár mesiacov budeme vidieť v TV jak mladá maminka dala dieťa do baby boxu (a to prinajlepšom).
No tak jsem to dočetla
že toho za víkend přibylo, no ty povodně jsou šílený, my se před 2 rokama stěhovali od řeky do novýho domku na kopci (bydlíme 30 km od Brna) a pamatuju jak jsme vždycky čekali, jak se začne zvedat hladina, kolikrát nás to vytopilo, zahrada, bazén, sklep, naštěstí 1. patro bylo trochu zvedlý, takže jsem štastná, že jsme teď na kopci.
Hele, vy už cítíte jak se Vám tam mrně hýbe? Já jsem někde mezi 16. a 17. týdnem a nic nevidím a nic necítím myslím. Jen břicho roste trochu, teď rychlejc
A mažete břicha už, a pravidelně? No taky jsme chěli na dovču, na podzim do Turecka, ale to byl takovej únik, kdyby se furt nedařilo, mimčo je lepší
Hele a co dáváte do bramborovýho salátu? mě doktorka řekla, že se mám vyhýbat majonéze, tatarce, plíšnovým sýrům a tak?
@Gabra81 já jsem dnes 18+3 a občas cítím nějaký vrnění a lehké dotyky, ale ještě nic výraznýho… A bříško už pravidelně mažu
. Jinak já se na ty sýry ptala svého doktora a říkal, že v sýrech žádné omezení, že mám jíst jaké chci, i nivu, ale raději to nepřeháním, měla jsem jen 2× a ještě vždy tepelně upravenou…
@Gabra81 jsem dnes 17+5 a miminko jsem poprvé cítila před dvěma dny - jeli jsme v autě ze svatby, pás mi mačkal podbřišek a najednou to přišlo - když si představíš pocit při tiku v oku, odmyslíš si tu pravidelnost, zesílíš tak 10× - to jsem cítila v podbřišku, takové dloubnutí…Včera jsem to zase cítila v autě, i když ta dloubnutí byla jemnější a bylo jich víc, no a dneska při snídani - prostě když sedím a trochu si mačkám bříško, cítím ho
to musí být ono ![]()
břicho nemažu, jsem lempl a strie mám už od puberty. Ale mažu se po každí sprše celá tělovým mlíkem a to se taky počítá ![]()
plísňové sýry se nedoporučují právě kvůli plísním a listerioze, majonéza a nedostatečně upravená vejce zas kvůli riziku salmonely, mořské ryby zas mohou obsahovat těžké kovy a bakterie - to bys nemohla jíst nic. Já mám majonézové saláty ráda a neubráním se chuti na ně a tak si občas dám - ve vedrech bych si to asi nekoupila, ale když je pořád taková zima, utěšuju se, že se to tolik nekazí… ![]()
Ja mimco citim uz cca od 15.tt,ale kazda to ma jinak. Prcicka citim zatim nepravidelne ![]()
Ty povodne, to je hnus. Zitra jdu do Podoli, tak jsem zvedava, jak sd dostanu pres Prahu…
Dnes mam Ricka doma, tak se o me pecuje ![]()
Tvrdne mi pupek az je mi z toho soufl, jeste jsem nejak nachlazena ci co. At uz je hezky!!!
Jo, vcera se Emca musela obslouzit sama, viz foto ![]()
Ja mimco citim uz cca od 15.tt,ale kazda to ma jinak. Prcicka citim zatim nepravidelne ![]()
Ty povodne, to je hnus. Zitra jdu do Podoli, tak jsem zvedava, jak sd dostanu pres Prahu…
Dnes mam Ricka doma, tak se o me pecuje ![]()
Tvrdne mi pupek az je mi z toho soufl, jeste jsem nejak nachlazena ci co. At uz je hezky!!!
Jo, vcera se Emca musela obslouzit sama, viz foto ![]()
@Barčí1411 Emča to vyřešila
malá do lednice naštěstí nedosáhne
jedinej problém je v tom, že ví, kde máme schované sušenky
včera jsem dobalila a odpol jdu s malou na alergologii..má alergii na mléčné výrobky a vajíčka
budu ráda, když se tam autem vůbec dostanu..
jinak mimčo taky cítím už déle ![]()
@Barčí1411 přemýšlela jsem, jak to asi v Podolí vypadá, je to u řeky…no ale zatím nic. říkala jsem si, že kdyby nedejbože to tam tu porodnici vyplavilo, tak bych nechtěla být ta maminka, co má teď termín porodu právě v Podolí - protože ty nervy…fuj :-/ Já tam dnes volala, abych se objednala na screening ve 20tt a nikdo mi to tam nezvedal, tak nevím ![]()
@Gabra81 ahoj co se týče těch plísňových sýrů, tak jak už tu bylo řečeno, v těhu by se neměly - je tam riziko nákazy listeriozy, dále pak syrové maso, to by mohl být také průser a syrová vejce…
Ale koukala jsem v krámu a třeba Helman´s tatarka, majoneza (snad to píši dobře) má na etiketě, že obsahuje pouze pasterizované vaječné produkty…takže pokud si koupíš nějakou kvalitnější a budeš dbát na to, aby nezůstala v teple, tak by neměl být problém…já už to nemohla vydržet, tak jsem si ji taky dala k hranolkům ![]()
ju a já jsem dnes 17+0 a pohyby nevím nevím - občas mám pocit takové jakoby rybičky v příšku, takže je to možná ono, už se moc těším až to bude pořádně a častěji ![]()
Tak to mám holky možná taky, takový jakoby lechtání, ale přijde mi to moc vysoko, jakože ne v podbřišku ale tak vedle pupiku nebo tak nějak na boku, tak to nevím jestli bude ono
hele tak to já si asi k smažáku tu tatarku taky dám
a smaženej a grilovanej hermelín, to zbožnuju, když je mě teda dobře, takže jídlo připravuju a plánuju jen dle atkuálních žaludečních pocitů ![]()