TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1714
21.1.14 00:15

@stephora No, já s malou chodím docela ven, ale doma jsem skoro pořád sama. Ten můj pořád pracuje, někdy chodí domů až v noci a malou skoro nevidí, protože už většinou spí. Tak si připadám taková osamělá…Snad to časem bude lepší, až bude teplo a budeme moct chodit více ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
21.1.14 08:07

@kamkakamka @stephora
holky, tak to já má regulerní poporodní depresi, minulý týden už jsem musela na psychiatrii, je to strašný, co se se mnou děje, nikomu bych to nepřála… jenže léčba prý bude na dlouho. dostala jsem něco na úzkost, to je na okamžitou úlevu a pak antidepresiva a ty začnou působit výhledově do měsíce. strašné stavy úzkosti a pocit selhání. dávám to jedině, když je se mnou manžel doma. naštěstí to zatím jde a navíc, jak jsem tu už i jednou psala, že i když jsem totálně unavená, tak nemůžu spát, takže zatím to řešíme tak, že s malým spí manžel. je velké štěstí, že on to zvládá! dokonce mi i navrhovali, že nejrychlejší pomoc pro mě by byla aspoň krátká hospitalizace, abych se od toho odstřihla, ale to jsem odmítla…tak doufám, že bude brzy líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.1.14 09:07

@kamkakamka taky chodím ven, i když je fakt ošklivo a často zmoknu :) procházku odpoledne si nedám vzít! sice moc lidí tu nepotkám, ale i tak :) těším se na jaro, až budu moct být dlouho venku, nebo víckrát za den, teD je přecejen zima a po 1,5hod jsem ráda, že jdu domu! :)

@crazyidea tak to je síla, drž se! tohle je hrozně těžký, i když nemůžu plně pochopit…je jasné, že my tu „fňukáme“ nad ničím proti Tvým problémům… takže držím palce, ať se to brzo srovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
21.1.14 09:08

@Schara zatim dobry. Jen teda mala hur spala pres noc. Coz se da, lepsi se probudit 5× v noci nez aby mela, chudinka, teploty. No, uvidime, jak to pujde dnes. Vam drzim palce, aby reakce byla - nebyla zadna! :kytka:

Hracky - Lill na ne cucui, to jo. Vcera chnapala po prasatku na hrazdicce, az jsem se musela smat, ale nijak zhavy to neni. Spis to porad dela „omylem“, ale za hrackama a vsim, co se hyba, se otaci - dokonce taky „sleduje“ jiz zminenou televizi :mrgreen:

uzkost, deprese atd. - musim zatukat - na nic z toho netrpim- ted. Ale s Emcou jsem par takovych stavu zazila. Ovsem to ze jsem s ni byla sama a nikoh onemela, me donuilo se vzpamatovat… Ted mam doma ukecanou cacoru a spici Ruzenku a haldu pradla na zehleni a studenou „plotnu“. jeee, kez bych byla alespon jeden celej den doma sama, anebo se mohla citit osamocene :lol: Mozna to ted ode mne zni hrozne, ale ja nemam cas myslet ani na to, ze jdu za 20 minut s Emou ke kadernici :lol: Lill hur spala, jsem ochrapana. RIck byl vcera na pivcu se sousedem, pritahli kolem 2hod. v noci :lol: pak prisla Emca za nama do postele, protoze se bala sama v pokojiku… Celou noc jsem spala na pul oka, protoze Ema me brala perinu a okopavala me jak brombory a z druhy strany funel a hrapal Rick a do toho naproti me v postylce pobekavala Lillinka. Rano v 7 uz jsem zapinala prvni pracku a tahala zmrzly maso z mrazaku… Ted jsem vas tu docetla, rychle reaguju, mazu pripravit Emcu, tuknout na sousedku a frcime nechat nasi Emcu ostrihat, my se mezitim prostridame na solarku - to je nase zkraslovaci a jedina radost vcetne deti teda, kterou jsme se rozhodly udrzovat, abychom se citily „lip“ asi :lol: No a pak denni stereotyp - uklid, pradlo, jidlo, obstarat deticky, zabavit Emcu, pomazlit tatu - sneziiii - mozna pujdou ven a ja budu doma sama samotinka samicka :lol:

Holky, hlavne vy, ktere to proste mate takove jake to mate… Drzim palce, aby tyhle stavy skoncily, protoze na jednu stranu i chapu jaky to je. Budte rady, ze mate doma chlapy - i kdyz chodi domu v noci, mate je… Jsou maminy, ktery na ty prcky jsou uplne samy a mozna i to jim dava vetsi silu, aby to vsechno zvladly, protoze to dite vlastne nikoho jinyho nema… Drzim palce.

No, ja letim k ty kadernici… V teplakach :lol: mam to za barakem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
21.1.14 16:52

Holky to ja mu ten spendlik taky musim nacpat do ruky :mrgreen: :lol: sam si ho jeste nevezme a na deku cuci a obcas neco trefi omylem, ale kdyz mu do toho bpucham a hrkam s hrackama, tak ho to na chvili zabavi.

jinak maly ma peknou rymu, az ho to uplne nadavovalo :( tak jsem ho mela v noci v posteli, rano jsem odsala nosanek, ani u toho neplakal, ale moc toho nebylo, jen to uspinilo ten nastavec, ale aspon prestal chrcet. a dneska je cely den takovy uplakany, smudlik, ted konecne spinka uz asi 3/4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
21.1.14 17:25

@Schara taky mu ten spendlik musim dat do ruky, ale pak ho uz jen tak nepusti :-) vcera kdybych mu na koupani nemusela sunavat bodycko pres ruku, tak by se s nim snad i koupal :-)

Tak at je smudlik co nejdriv zdravy :kytka:. Btw nazorny priklad, ze i kojene dite chytne rymu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.1.14 20:44

@Maja25 a kdyz ti place u jidla, zkousela si ho nejakou dobu nechat a treba za 20 minut znovu? Terezka se taky nekdy zacne najednou vztekat, plakat, tak ji chvili chovam, pak zkusim znova a to uz pije, ale nekdy az fakt treba za pul hodky…
A na brisku se nam taky nelibi :D a taky preferujeme jednu stranu vic, ale uz se to zlepsuje. Pres den ji davam mirne na bok ma tu druhou stranu a v noci uz taky strida…Ted budeme mit 3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
21.1.14 21:37

Omlouvám se, že teď úplně nestíhám dočítat. Chci se jen v letu podělit o to, že nám náš malej brouček dneska večer prvně brečel hlady :( Prsa jsem asi příliš utlumila tvarohem, navíc nám teď zvládl dvakrát spát první noční interval sedm hodin a to tvorbě mlíka taky asi moc nepřidalo :( Naštěstí jsem měla trochu svého mlíka v mrazáku - vypil pak ještě 40 ml… Dneska si holt asi dám budíka, ať krmíme v noci častěji a tvorbu tím zase povzbudíme, snad se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
22.1.14 09:34

@Maja25 ahoj, s kojením mám jiné trable a očkovali jsme standardně, prevenar a hexu po 9.týdnu… ale s tou hlavičkou - malá to dělala taky, měla jí uplně placatou. po poradě s MUDr jsme malou otočili v postýlce obráceně, aby koukala na nás z té druhé strany a na noc dáváme srolovaný ručníček a podkládáme hlavičku, aby se neotáčela na tu stranu, na kterou nemá…postuoně se to samo upravuje a hlavička prý se taky narovná a nebude šišatá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
22.1.14 09:36

@Iškaa iško, u nás se spí 7-8 hodin a to skoro od začátku, nebudím a neodstříkávám…Malá hodně papá ráno po probuzení a je spokojená. Hlady brečí pořád - ona totiž téměř vždy, když brečí, tak je hladová ;-)
určitě je pro tebe důležité se pořádně vyspat a pro tvorbu mlíčka taky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
22.1.14 09:42

Ahojky,

konzutovala sjem tu svoji kojící situaci v MUDr., včera totiž Oli prso odmítala, nechtěla z něj pít a je fakt, že už ráno jsem měla „prázdno“, takže byla celý den na flašce, to nikdy dřív nebyla…

MUDr. mě uklidnila, že jsem prý udělala maximum a nemám se trápit, že je lepší mít společné pohodové krmení, byť s lahvičkou, než hororové s prsem. A že tomu mám nechat úplně volný průběh, když se malá sama „odstaví“ tím, že nebude chtít pít z prsu, mám to prostě nechat na ní…Prý postupně se mi bude dělat mlíčko míň, ale není to nic hrozného…UM jsou prý dnes tak kvalitní, plné vitamínů a věcí dobrých pro mimi, že miminka nestrádají tím, že je konzumují a nemají MM. I to s nemocností je prý už dnes přežitek - někdo prý je víc nemocný a někdo míň a na tom, zda je plně kojen a nebo je na UM zdaleka nezáleží tolik, jak se myslelo…Dřív byl jen jeden sunar, ničím neobohacený, a to je dávno jinak ;-)

Dnes ráno jsem teda měla prsa hrozně nalitá a malá se ráno krásně nakojila z obou, ale nebudu to prostě hrotit už a víc se snažit - co se mi udělá, to malá dostane, když to bdue chtít, a jinak dostane flašku. Hipp jí chutná, vyhovuje - úplně nám zmizely ty večery, kdy se jen kroutila a natahovala nožičky - je spokojená, krásně prdí a kaká…doufám, že se to nějak nezvrhne a že jsme našli „tu naši“ UM :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
22.1.14 11:40

Ahojda :) tak maly byl pekne uplakanej vcera, celej den, ale v noci celkem hezky spinkal :) holky jak dlouho vam trvalo odsavani rymy? u nas je to mzik, ale vzdy to uspini ten nastavec co strkam do nosanku, jako zadna kvanta, ale je slyset, ze mu to ulevi a nechrci tolik. a jak casto jste odsavaly?
no v pondeli jdeme na to ockovani, ale asi to jeste proberu s dr. kvuli te jeho ryme, jestli to neposunout aspon o tyden, tak uvidim, co mi na to rekne…

@Deeh ano i kojene deti jsou nemocne.

jinak ja mam teda pocit plnych prsou, ale po kojeni je mam taky porad celkem pevna, ne jako predtim jak hadr, tak nevim, malej i desne rval po kojeni, tak jsem mu dala lahev a jeste stahl 40 ml a prso pritom uz odmital :think: to kojeni je veda teda a pritom me to v noci vyhovuje, s malym zalehnu a v 80% kojeni oba do pul hodky spime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
22.1.14 12:29

@stephora :palec: :potlesk:

A u nas po ockovani krasa - teda jen na uknouranych 24 hodin po - male nic nebylo, toz parada :dance: Dneska v noci jeste vstavala asi 2×, ale od rana je v dobry nalade, zdrimnula si na par minut a ted radi s tatou - den pred prochrnela. Takze si myslim, ze uz zadna jina reakce neprijde :dance:

Co se tyka toho kojeni, tak @stephora to napsla uplne perfektne. A opravdu musim rict, ze Emicka byla kojena cca 3 mesice, potom UM, ktery teda taky po 8m bojkotovala a nepila vubec a - nemocna 1× za rok - klasicka chripecka. A na druhous tranu znam spoustu kojenych deticek pomalu az do 3 let, ktery jsou permanentne nemocny. Takze se tim kojenim, holky, opravdu netrapte. Ja chapu, ze pro deticky chcete-chceme to nejlepsi, ale kdyz uz to neni mozny, nejde to atd., tak dnesni UM jsou mnohdy lepsi nez MM samotne. Takze :hug: :hug: :hug:

Ja mam dnes „uredni den“ - vyrizujeme s Rickem trvaly pobyt pro nej, tak tu mam haldu papiru k vyplneni a zitra je musi hodit na cizineckou a snad se nebudou serkat s vyrizenim jako u prechodnyho pobytu - skoro 3/4 roku :roll: Kupodivu byli na telefonu damy velmi ochotne, tak ani nemusime jet do Plzne, kde ma Rick prechodny pobyt, ale pry mu to vyridi i v Praze :dance:

Vcera tu napadlo docela dost snehu, dneska jdu s holkama prubnout boby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
22.1.14 13:28

@Barčí1411 to je dobře, ze se u vas bylo ockovani ok :) Kolik je vubec Lill mesicu?? nepamatuju si presne kdy se narodila :oops: ale uz ji tahne na 3 mesice ne?

holky malej spinka od 11 a cekam az se vzbudi, pak ho nakrmim a pujdu s nim na chvili ven, pokud nedorazi muz a vyhnala bych ho, a ja bych zehlila. treba mu ten vzduch cerstvy na tu rymu prospeje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
22.1.14 14:23

@Schara Lill uz 3 mesice jsou - min. tyden v sobotu - narodila se 18.10.

U nas se taky chrni od cca 11hod. Nakrmim a jdu holky vyvencit - Emina potrebuje zkouknout snih :lol: Ale ze mne by se chtelo, to se rict neda. Taky tu na me ceka pradlo na zehleni… A hlavne jsem toho moc nenaspala na dnesek, tak jsem nejaka lina jako svinka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí