TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1537
20.1.14 09:44

@Michellie A co jako probiotika Laktobacílky baby? Na ty jsem četla spoustu chvály, už jsem je i koupila, ale protože nám zatím zabírá Espumisan, který chci nejdřív dodělat, ještě jsem je nevyzkoušela :nevim:

Holky, byly jste už někde na vítání občánků? Nám přišla pozvánka teď na čtvrtek a popravdě nevím, jestli tam jít. Zítra totiž už máme kyčle a ve čtvrtek se mi do další akce úplně nechce - nemáme auto, tak všude musím MHD a to je jen jízda 25 minut tam a pak zase zpátky, plus cesta a čekání na trolejbus a když se to má nějak rozumně poskládat s kojením :? Navíc tam bude větší množství lidí a trochu se bojím bacilů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.1.14 11:49

@Iškaa já mám trvalé v plzni, ale paní, co bydlí v mém bytě, by mi zásilku přeposlala, ale žádná pozvánka nepřišla…ale i kdyby, nepujdu tam - nejsem schopna zajistit, že Oliv bude zticha, nebude řvát a podobně :) akorát bych si tam uřízla ostudu - no a ty bacily, to je jasný, souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
20.1.14 11:59

@Iškaa Děkuju za tip. :) Zkusím to. :palec:
A vítání občánků u nás bude asi později, ještě nic nepřišlo. :think: Tak uvidíme, jestli půjdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.1.14 12:00

Dámy, hlavně vy s mimískama staršíma než 2M - jak své děti zabavíte?

Malá pozoruje hračky v sedačce, občas do nich bouchá, ale nevydrží to dlouho -buď přitom usne, nebo se rozbrečí…snažím se ji učit, že se pořád jen nechová, ale upřímně, nevím moc, jak ji unavit, aby krásně spinkala…

ale možná že si to moc beru - v noci spinká krásně 8hod a přes den si taky zdřímne klidně i na hoďku, tak jí podněty asi stačí, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
20.1.14 14:33

Ahoj holky.

Tak lill je ted po ockovani. Pred chvilkou jsme prisly od Dr. Chudatko moje „maly“ dostalo dve injekce a rvala jako mala kravicka :hug: Ted chrupka a ja se jen modlim, aby reakce na to ocko zvladla alespon v ramci moznosti dobre.
Taky mela poradnu. Pekne nam roste, 6200g a 62cm :lol: :srdce: Do doby nez ji takhle Dr. zmordovala ockovanim, se na ni rechtala tak nahlas, ze i ja jsem byla v soku :lol: Dalsi ji ceka presne za mesic… :roll: A potom nausnicky.

Vitani obcanku - nam nic neprislo a asi bysme stejne nesli. Nebyla jsem ani s Emcou. Nejak si na tyhle verejny akce nepotrpim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
20.1.14 14:55

@stephora Ta nejistota (ne)brečícího miminka mě od vítání občánků kromě ostatního taky odrazuje - předvedli jsme se minulý týden u doktorky a pusinku mu v tu chvíli prostě nezacpu a na knoflík není, tak se pak nedá nic dělat :nevim: Ale před veřejností se zbytečně navíc předvádět není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.14 15:37

@Lejla91 :dance: moc moc gratuluji k těhotenství a přeji ať teď už je vše jen v tom nejlepším pořádku :potlesk:. Určitě nám tu dej vědět, jak se ti daří :hug:

@misimibl ahoj, tak to se nám dětičky narodili uplně ve stejný den. Já mám akorát chlapečka :srdce: My by jsme měli jít na očkování ve čtvrtek a budu dávat Hexu a pneumokoky. Tak nějak věřím, že to bude v pohodě… já jsem očkování snážela taky dobře.
Ad kojení - s tím jsem se prakticky trápila od začátku… plně jsem kojila cca 2 týdny a kus, pak byl malý po každém kojení šíleně uplakaný a já furt říkala, chudáček, jak ho strašně trápí prdíky… dokázal prořvat i dvě hodinky, pak se jakžtakž uklidnil a po dalším kojení to začalo znova. Měli jsme tu pak na návštěvě manželovo tetu a ta povídá, no hele já bych řekla, že tohle bude asi řev z hladu. Ještě ten den jsem dojela koupit UM a po kojení mu dala a hned byl spokojenější a spokojenější. Měla jsem doma půjčenou váhu, tak jsem poctivě vážila vždy po na kojení, abych věděla kolik vypil a kolik mu mám UM přidělat. Kojím ještě teď, ale už jen víceméně sporadicky… nejdřív mu dám UM 90-120ml a pak ho ještě přiložím k prsu, ať se dopije, mám už tam jen cca 30-40ml a to kdo ví jestli.
To že plně nekojím jsem nikdy nějak extra neřešila, že bych byla špatná máma či co… prostě, někdo má mlíka dost, někdo neee. a že bude víc nemocný? To je taky blbost, buď v sobě má náchylnost k nemocem nebo nee, nějaké kojení/nekojení to nemůže ovlivnit… ono je skoro lepší nečíst diskuze o kojení - říkám jim kojící sekty.

@stephora já už přikrumuji při každém kojení a jsme spokojení všichni :) Já mám dobrý pocit, že aspoň malinkato mlíčka ode mě dostane, ale hlavně, že se z UM nají pořádně :) Jen teda neustále očekávám přichod MS, už snad 14 dní i pobolívá břicho jako že by měla dojít a furt nic… tak už ji čekám pomalu každou hodinou

@Schara to je dobře, že máš laborky za sebou :potlesk: Bylo to hodně náročné být pár dní od malého pryč? Jo a s tím nakupováním… taky se musím smát, když vlezu do krámu a mají tam dětské oblečení, tak nejdřív koukám tam a pak až jestli by se nešiklo taky něco mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.14 15:46

@Iškaa my na vítání občánků určitě jdem, ale u nás je to o něčem jiném, neb v naší obcí se za rok narodilo 8 miminek, takže to je jen taková komorní akce :) jen bude až někdy v březnu - dubnu. Ještě do toho řešíme křtiny, tak doufám, že ty zvládneme co nejdřív.

@Michellie já od prvního týdnu dávám malému Bio Gaia (to jsou ty laktobacily) a pak před každým krmení ještě Baby Calm… zkoušela jsem i ten espuzinam, ale ten malému moc nepomáhal. Teď bych řekla, že už ho prdíky trápí uplně minimálně, ale bojím se to vysadit, tak ještě radši kapičkuji dál… navíc ten Baby calm mu vyloženě chutná :)

@stephora já taky furt řeším, jak malého zabavit… snažím se, aby se zabavil trochu sám… občas se to daří na hrací dečce, chvíli na houpačce, ale jinak se mu musím dost věnovat, aby neplakal a když pláče, tak je to hysterák… snažím se ho pomalu učit, že nemůže být středem pozornosti pořád, ale moc se mi to nedaří… nemám to srdce, nechat ho plakat. Beru si ho taky proti sobě na nožky, dám mu hračku a ať se snaží, ale to mu vydrží taky jen chvilku. Tak snad z něho neudělám rozmazlence :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.1.14 16:22

@Deeh my máme asi stejné děti :) Oli si teda hraje už chvíli sama, čučí na hračky pověšené na madle od autosedačky, občas do nich bouchne, ale dlouho to nevydrží…dřív jsem ji dávala do houačky, ale ta je moc „na zemi“, víc se jí líbí v azrosedačce, kterou mám na židli, popř. u sebe na sedačce - vidí na mě a vydrží dýl, ale taky to není o tom, že bych jí tam odložila a měla 2 hodiny „klid“ :)
na hračky zatím moc nesahá annedává si je do pusy, ale to přijde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
20.1.14 16:28

@stephora fakt šikovná hračka je špendlík - ten vydrží držet v ruce i dvě tři hoďky :D. To je zatím jediné, co když dá do ruky, tak si to podrží. A pak, co ho vždy hodně zaujme je hrající kytka od Lamaze, ta je fakt extra super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
20.1.14 16:56

Ahojda holky,

tak Filípek chytil ode me rymu, smudlik muj malej, vecer na noc mu budu muset odsat nosanek. Jinak dnes jsme byli na utz s tou ledvinovou panvickou a nezlepsilo se to, tak za mesic znova, a pokud to bude stejne, tak mu udelaji dalsi vysetreni a to tak, ze dostane cevku s kontrastni latkou a budou mu sledovat jestli se mu nevraci moc do ledvin :( ale tak snad to bude ok, pani doktorka rikala, ze se zatim nemam znepokojovat, ze ve vetsine pripadu se to vstreba. jinak teda pristup byl des, z utz nas poslali na oddeleni, z tama na ambulanci a tam jsme s desnym revem cekali 15 min az nas pani doktorka vezme, mimochodem tam nikoho nemela :think: malej se tam doslova urval :(

co se tycevítání občánků, tak my pujdeme, bude to az v breznu, to bude filipek vetsi :) a kdyz bude rvat odejdu :)

@stephora ja se taky vyhybam lusteninam, vajickum, nadmernymu prisunu mlecnych vyrobku, jo a cesnek mu nedela dobre… jinak se snazim jist na co mam chut, ale treba si dam trochu, pozoruju co to s nim dela :) jinak jsem si koupila ten gravimilk, vanilkovej a desne me chutna, akorat tam nesypu tolik lzicek :) davam si ho na snidani s kolackama :)

jinak co se tyka hrani :) malej sam vydrzi chvili, maximalne 5-10minut, kouka na kolotoc ale kdyz si hraju s nim, ma dorou naladu, tak u hraci deky a nebo kdyz si povidame a delame hlouposti vydrzi az pul hodky :), ale jak kdy, jinak spendlik mam taky nachystany, ale jeste ho nedrzi, rikala nam dr, ze az tak ve trech mesicich.

@Barčí1411 tak at mate reakci na ockovani ok, my jdeme pristi tyden taky na hexu a prevenar, pokud se mu teda nerozjede ta ryma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.1.14 18:12

@Schara @Deeh koukam spendlik vede :) my ho mame taky - male ho musim dat do euky, pak ho drzi, ale colene ho jeste nechyta a nedava si ho do pusy a nechrasti s nim…jeste je mala :)

my mame od Lamaze Dracka - ten ji fascinuje :) a jeste od Playgro mame hrosika - ten je dost velky, takze zatim spis na koukani na kocarku, a maleho krokodyla s klipem taky od Playgro, toho ma na autosedacce :) a konec s temahle hrackama, atoji to nehorazny prachy a ty hel ji na nejakou dobu vystaci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
20.1.14 18:37

@Schara my mame s tou panvickou to same. Byli jsme na utz ve ctvrtek a ten nepomer se zlepsil jak Terka roste, jeste jdeme v pul roce a pokud to bude stejne, uz nemusime. Ale pry se to vetsinou do roka srovna. Ja to mela taky jako dite a zadny problemy kvuli tomu ;)

Jinak u nas spendlik taky vede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
20.1.14 22:19

To malá se o hračky zatím vůbec nezajímá…Nejvíc kouká na černobílý polštář. :mrgreen: A taky se pořád otáčí na TV, ale to ji hned otočím tak, aby na ní nekoukala.

Holky, taky mám občas takovou depku, jak jsem s malou pořád sama doma. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.1.14 23:53

@kamkakamka jojo, depky znám, mám je taky - strasne mi chybí lidi - užívám si i blbej nákup v Globusu, kde do mě vrážej nerudný lidi vozejkama a předbíhaj mě ve frontě na salámy :lol:

musíme vydržet, je to prostě naše „role“ :think: ale taky jsem se v tech plínkách, kojení a miminkovském pláči nějak zatím nenašla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí