Poradna duly
Jana Čurdová
Holky jak je při neděli? co deticky? ja si vyrobila prvni fotoknihu v happy foto…maji 50%slevu do zitra, tak jsem toho vyuzila. pekne jsem se u ni vyradila a tak za mesic mam v planu jit s malym na profi foceni ![]()
zitra jdeme na prevazeni, meli jsem i ockovat, ale malej porad sopli, tak to necham odlozit o tyden nebo o dva a snad dr. poradi jak se rymy rychleji zbavit ![]()
preju hezke odpoledne ![]()
@Schara ahojky, my byli na návštěvě u bývalé ženy, mýho chlapa…divný, že?
no přežila jsem ![]()
malej to prospal a spí dál, my jdeme na focení 8.2., Vikča 2ROKY, malej 3měsíce
snad se jim bude chtít spolupracovat, Vikča na to moc není ![]()
Mne to zrovna bobek jeste spinka, tak jsem zvedava, kdy bude budicek… vetsinou cca kolem pul seste.
Jinak musim zatim zatukat, ale vypada to ze jedina reakce po ctvrtecnim ockovani byl ve ctvrtek k veceru jen vetsi plac, jinak se zda, ze je vse ok… tak snad uz to tak vydrzi
docela me zacinaji desit ty clanky o ockovani ![]()
Ahojky, naše malá si papá obě ručičky, i když pravou radši ![]()
nosíme plenky 3, dvojky Pampersky jí sice ještě jsou, ale už je po nich otlačená… Ona má špekatý stehýnka, a tak nic nevyteče ![]()
jen už nechci Pampersky, jsou drahé
tak hledám, jaké plenky kupovat. DM Babylove 3 jsou hrozné, OLi má po jejich použití mokrý zadeček! vůbec nesají - přebaluju po 2-3 hodinách MAX…
dobré jsou docela šmoulí plenky z Alberta, ale zrovna Albert tu nemám poblíž
. Huggies nám nevyhovují, tam se Oliv pročůrá nohavičkama…
jaké používáte vy? Pampers sleep and play jsem nezkoušela… ![]()
@stephora ahojda, tak malej ma ted cerstve plenky c.2 a je po nich otlaceny vic jak z 1
a musim rict, ze ty sleep and play jsou super
uprimne ale nevim kolik stoji, my je dostali a co se tyce plinek vel.3 tu mam asi 10 baliku (to jsme dostali taky) jinak jsem mela nejake plenky z rosmenu, tu jejich znacku a byly taky ok, jen myslim, ze vysly jen o 50 haleru levneji nez pampersky
. No ale jestli vam vyhovuji ty albertacky, tak by se nedalo jednou za tyden za dva vyjet autem do alberta a koupit si vzdy na 2-3 tydny dopredu?
malej ma od jedne v noci problem s usinanim, mam pocit ze od te 1 hodiny do 8 rana jsem jen kojila
a usnul ted pred 20 minutama a za 40 minut ho zas musim vzbudit, jdeme k te doktorce na prevazeni, smudlik malej.
jake mate pocasko? tady je -5°C, fouka studenej a snezi… brrr. zlate kdyz bylo teplo, ale ona i zima je potreba aby nejaka byla.
@Mája B jo vy se takhle navstevujete jo? no divny to je
ale jestli jsou vztahy ok, tak proc ne ![]()
jinak opravdu hlasim, ze co nepiju ty litry toho fenyklovyho caje, malej tolik neplace a tolik se nekrouti, i kdyz samozrejme nekdy ma svuj den a stejne ho to brisko trapi, ale je to lepsi. max dam jeden hrnek bud fenyklu, nebo kminu ci hermanku a nebo kojiciho, ale fakt jeden hrnek denne ![]()
@Schara u nás sněžilo a teď sníh leží, je ticho a je to takové krásné - miluju tuhle bílou zimu, ačkoliv zimu obecně nemusím, mám ráda jaro a léto, kdy je teplo ![]()
my jdeme dnes na kyčle - druhá kontrola, tak snad bude vše OK. mám strach, že tam OLiv něco chytí, v té čekárně je vždy narváno k prasknutí maminkami s dětmi v různém věku a dlouho se tam čeká
snad bude mít kyčle OK a už na ně nebudeme muset a snad nebude plakat…Ale jinak jsme koupili nosní odsavačku na vysavač, je to úžasná věc, tak bychom případně rýmu uritě zvládli, i když to nechci přivolávat, samozřejmě jen ať je zdravá…ona je ta moje beruška od narození zatím zdravá, kromě zánětu očička jí žádná viroza nepotkala…ale mrzlo, tak snad všechny bacily chcíply ![]()
nás se spí stále stejně - od půlnoci (plus mínus)do 8-9hod
v tomhle je Olivka úžasná
ale přes den si zdřímne tak 4× až 5× na půl hodinky, takže toho člověk moc neudělá doma
ale lepším se ![]()
dej pak vědět, jak rostete ![]()
@Schara To je dobře, že Filípek pláče po vynechání fenyklu míň
Jsem zvědavá na aktuální míry ![]()
Přijde mi, že se Sam s přibývajícími týdny zklidňuje, vydrží už chvíli ležet a jen tak koukat - jinými slovy - nechá mě většinou v klidu se naobědvat, asi je to i tím, že se začíná culit, jinak šklebit a občas zkouší vydávat nové zvuky, tak je to s ním veselejší ![]()
@stephora My střídáme na noc bílé a zelené Pampers. Četla jsem, že plenky z DM jsou dobré do velikosti 2 - ty se prý vyrábí v Německu a jsou srovnatelné skoro s Pamperskama. Od velikosti 3 se vyrábějí v Polsku a jsou, jak píšeš, v podstatě nepoužitelné. Tuhle jsem na to koukala, když jsem byla v DM a opravdu ta místa výroby taková jsou.
@Deeh Jo, taky občas čtu články o očkování a jsem čím dál víc ráda, že se nám hexa odloží kvůli TBC, aniž bych musela vymýšlet výmluvy a důvody k odsunutí. A jednoznačně pak nechám MMR až po druhém roce vwku, protože i když je riziko relativně nízký, tak risk, že budeme mít z našeho cvrčka autistu, nepodstoupím ![]()
@Iškaa taky jsem to četla v recenzích - zkusili jsme ty z DM a už nikdy víc…
já asi zůstanu u těch Albertích plenek se šmouly, jsou 62 plen za 275 Kč, bývají na ně akce - jednou za 14 dní pojedem pro dva balíky a bude…Rossmaní plenky byly taky OK? ale my tu nikde rosmanna nemáme, všude jen DM… ![]()
jinak Olivka už si hraje s hračkou - dávám jí do autosedačky, na tom madle jí visí růžová dračice od Lamaze, co chrastí a šustí a ona do ní mlátí, nebo jí drží za nohy a tahá za ně…už jí to chvíli vydrží a taky se v klidu najím, nebo pověsím prádlo… Ono se jí v té sedačce strašně líbí. je tak spokojená - občas mi tam na tu půlhodinku i usne - vém, že se to nemá, ale když vidím, jak je v klidu a spokojená - a vždycky se mi v autosedačce vykaká…a na noc samo spí tech 8-9 hodin v postýlce a taky ráno se dospává v postýlce - takže v té sedačce spí max 1,5 hod denně a vzhuru v ní je tak stejně, takže myslím, že záda budou dobrý ![]()
Holky, poradna je za nami. Malej pekne vyrostl, viz data pod metrikama
no ockovani nas neminulo, dali jsme hexu a priste bude i prevenar, vzhledem k nasi nemocnosti v detstvi (oba anginy, zanet stredniho ucha a muz i trhani mandli), kdyby jsme to nemivali jako deti, tak by nam to dr. nedavala… no uvidime. Snad bude na tu hexu reagovat nejak dobre. aspon bez horecek.
jinak co se spani tyce, tak malej pres den spi jak kdy. Pres den nakojim, hodinu je vzhuru a celkem pohodovej s tim ze prvnich 20 minut uz vydrzi sam, pak zada pozornost a pak zada uspani, houpani na mici nebo chovat aspon. Usne na pul az jednu hodinu. a tak to mam dokola cely den, kojim po 2-2,5hodkach. V noci jak kdy jsou horsi a lepsi, vetsinou prvni spani 3-5 hodin a pak po dvou hodinach. dneska v noci teda po 1,5 hodce. mazec, jeste ze kojim v leze a drimu u toho ![]()
malej uz si taky zacina hrat, ma takoveho plysoveho psa a taha ho. pak ma usinacka a toho taky vydrzi drzet a ozuzlavat, ale fakt s nim nespi a ani neusina
a vcera objevil ze spendlik se da strcit do pusy
takze kdyz se trefi tak ho chvili zuzla, ale musi se do te pusy trefit ![]()
je to nase láááááska
, nemenila bych i kdyz jsem nekdy tak unavena, ze padam na cumak ![]()
@stephora nam hodne vyhovuju plenky z Tesca. Love baby nebo jak se jmenuji a pak bile pampersky, taky uz mamr prvni balik c. 3
Ahoj holky.
Poctive jsem vas docetla. Jsem rada, ze poradny s prckama jsou v poradku, deticky vam krasne rostou, vy jste se, koukam, krasne rozkojily, tak mam z too radost ![]()
Plenky - zatim za nas jedine Sleep & Play 3 - neprocura, ale parkrat prosrajdila - nevim jestli to bylo tim, ze mela vetsi naloz a plenky ji jsou trochu vetsi
Jinak je mam pro Lill moc rada - jine jsem zatim nezkousela. Jinak je kupuju tady v Milovkach v drogerii TETA, maji na ne dost casto akce, ted jsem kupovala 58ks za 209 Kc - coz je docela dobry. Jinak je kupuju do 229 Kc - na mesic ma balik a kousicek - teda ja to moc nekontroluju, ale dodelavam balik, kterej jsem kupovala na zacatku mesice a je konec mesice takze odhadem ![]()
Plenky z DM jsem kupovala Emicce a byly jediny, ktery ji vyhovovaly. Pri uceni na nocnik jsem ji kupovala od Huggies - takovy cvicny kalhotky, ty byly desne fajn, ale samo nejsou na „pocuravani“ jako obyc plenky. Naopak plenky z Tesca nevyhovovaly - u Emy. U Lillinky jsem zkousela jen Huggis a Pampers a nej jsou zatim ty Pampers S&P 3 ![]()
ockovani - za nas jen Hexa a Synflorix. Prvni davky ma mala za sebou, 20.2. ji ceka dalsi naloz.
Brisko a fenykl - musim vam dat za pravdu - lepsi fenykl nepit, max. opravdu jen 1 hrnek. Ja jsem Lill davala k UM fenykl - docela zacaly, no nenazvala bych to problemy, ale proste ji casteji bolelo brisko a hovnajzko mela z toho fenyklu cely takovy nazelenaly - jasna znamka toho, ze ji brisko boli, ze… takze jsem misto fenyklu zacala davat jen vodu a cajik max 80ml za den a - radeji zatukam - o brisku nevi, hovnajzko ukazkova barva michanych vajicek ![]()
Vcera se tu docela rozsnezilo. Odpoledne jsem vytahla holky a Emcu od sousedu na prochazku - potrebovala jsem na postu. Toz nam skoro umrzly zadky, ale holky si to uzily, Lillinka cucela skoro celou dobu na vse na co z kocarku dohledla - mam polohovaci korbicku, takze jsem ji trochu nadezvedla, aby videla.
O vikendu jsem Lillince nacpala spendlik do ruky - po stranach ho ma jako kousatko a ona si ho vesele a statecne dlouho ozuzlavala
Na hrazdicce vydrzi dlouho - obcas tam - asi uz z nudy - i usne. Jinak ji mam casto v sedacce, prokladam to ale hrazdickou, dekou, gaucem a davam ji chrnet do postylky + vic se mazlime - docela uz drzi hlavicku, tak ji bavi, kdyz po nas „splha“
Jinak s ni cvicim - spis teda ze srandy - hledame ruce a nohy a masirujeme zadicka a ona pri tom krasne zveda hlavicku a dela „letadlo“ - zveda nozky v leze na brisku
Desne ji to bavi a hezky ji tim unavim a potom kraaasne a spokojene spinka ![]()
No a uz vydava srandovni zvuky, reaguje - alespon si to myslim - na to, kdyz na ni mluvim a „vyzaduju“ odpoved
Naspuli tu jeji malickou hubicku a mele si svoje ![]()
Pres den uz moc nespi - odpoledne si treba zdrimne na hodinku, ale to uz musi byt. Vetsinou je pres den „on & off“ - takovy ty 10minutovy zdrimnuti si dava, ale za den to neda vic nez 1,5 hodiny. Do 20 hodin je uz v postylce a spinka tech 7-9 hodin v kuse - podle „hladu“
Ale z postele „leze“ az v 8 hodin, takze dohromady tech 12 hodinek s jednim probuzenim na jidlo, da s prehledem ![]()
Musim se pochlubit, ze uz jsem si konecne koupila novou vahu - nevim, jestli jsem to mela delat…
Po tom, co jsem ji odzkousela, me malem trefil slak
Ale zase - v tehu jsem pribrala 15kg - podle info od OG, ale ja mam normalni vahu do tech 75kg, OG koukala na prvni vazeni v poradne, to uz jsem mela pres 80kg… No, vicemene jsem zhubla uz vsech 15kg, ale jeste se potrebuju dostat na tech mych normalnich 75kg alespon - asi nejhorsich 7 kilo, co snad nikdy nepujdou dolu ![]()
@Barčí1411 panecku ty ses nam rozepsala
Filipkovi se k tomu ockovani vecer pridalo brisko, tak si dost poplakal a noc byla takova neklidna, spal u me v pelechu
no hlavne proto, ze jsem u kojeni usnula, ale dneska uz se chci v posteli rozvalit tak posupajdi do postylky. Tak Lill je velka slecna, tak jeste aby uz tak nerozpravela. Filipek se snazi, ale zvuk vyda zatim jen omylem
ale kdyz se mu to povede, je to sranda. Jinak ho uz taky nebavi chovat se na mimino, ale svisle a cuci kolem sebe zvedavec jeden ![]()
@Barčí1411 ty se mas!!! Mne se vaha skoro vubec nehne!!! Porad cekam a nic. At jim nebo nejim, je to stejne. Uz jsem se smirila s tim, ze budu oplacana. ![]()
Mala uz se taky docela rozmluvila. Musim se tomu smat, jake vydava zvuky. Taky je zvedava a kouka kolem sebe, kdyz ji nosim. Pritel rika, pry cela maminka. ![]()
Hracky ji zatim nejak moc neberou, mam jich jen par a kupovat dalsi zatim nebudu. Premyslim o te hraci dece. ![]()