Poradna duly
Jana Čurdová
@stephora Chodím na kávičky s kamarádkou, má skoro roční dceru. Chodíme většinou do nákupáků a kolem oběda, takže tam ani není moc lidí. Když kojím, tak vždy přes malou a prso přehodím plínu a není nic vidět. naučila mě to ta kamarádka, ona jednou kojila malou i v kabince v HM. Když dítě chce, tak se nedá nic dělat.
![]()
@stephora mne ten davkovac od Aventu vyhovuje, hlavne ho mam odzkousenej. Ale samosebou ten Babymoov je o dooooost levnejsi. Ja ten Aventackej objednala ve sleve za 129 Kc. Ted jsem koukala, ze stoji o dost vic? S tim kojenim jsem to mela stejne. Taky jsem se tak nejak stydela, anebo spis - prislo mi to takovy divny tahat prso na verejnosti. Vetsinou jsem pouzivala stejny figl jako @kamkakamka - hodila jsem pres malou a prso plinu. U Emci jsem mela polohovaci nositko od Chicco - v tom jsem ji mohla kojit a zaroven jsem si to vse i pekne schovala ![]()
@Schara praaave… Uz pocitam dny, kdy se udela hezky a budeme moct vyrazit ven na hriste a az nam zase otevrou Mirakulum, tam je to pro ty vetsi deticky fakt super vyziti
To je potom uplne neco jinyho nez tahle inverzni zima. Zrovna jsem tu mela kamaradku, tak taky rikala, ze ven nechodi. Vcera pry byly a Emcu mela celou od bahna a Nelcu v kocarku musela drzet „zkratka“ jinak by se v tech sra*kach vyvalela taky. Jako sranda je to fajn, ale vocad pocad
Kdo to ma porad prat a kupovat neco novyho, kdyz se to z tech sracicek cely voddela
Peru uz asi po ctvrty bahno z klouzacky z Eminych oteplovaku
To je snad nejaky radiokativni, dozivotni
![]()
Jeee, na kavicce jsem byla poprve po dlouhe dobe minuly tyden s kamaradkou - sousedkou
Diky Bohu, ze tu mam alespon ji. Jsme stejne stary, takze si rozumime a je desne fajn si takhle povyrazit. SLy jsme po solarku, ale musim rict, ze sice super relax, ale z tech 3 hodin, co jsme byly z baraku pryc, jsme min, 1.5 hodiny mluvily o tom, jestli nam doma nebehaji posrajdeny deti, hladovy a urvany
Nakonec jsme „odmitly“ dalsi sklenicku a jely radeji domu - mame krasnou kavarnicku tady u nas, takze jsme se nemusely tahnout nikam do zadnyho velkomesta
To bysme ani nedojely a jely hned domu „kontrolovat“
Oba nasi chlapi byli u nas se 4 detma
![]()
Holky, jak často převlékáte děti? Dáváte jim každý den čisté věci? a jak často měníte pyžámko? Dávám malé každý den všechno čisté, ale zdá se mi, že pořád jen peru. Říkala jsem si, že pyžámko bych ji mohla dát třeba 2× po sobě. Malá neblinká ani nic jiného.
Jak to děláte vy?
@kamkakamka
Podle momentalni nalady a samosebou podle potreby. Pyzo ma ale vetsinou 2-3 dny. koupu ji kazdy den, takze chodi chrnet vymydlena. pres noc spi a neoslinta se, ani neposrajdi, ani neprocura. Pres den uz je to horsi. Minimalne vrsek menim kazdy den, nekdy i 2× denne - desne slinta. Ale uz jsem si koupila satecky kolem krku, takze mi snad usnadni to kazdodenni prevlikani - pokud je neproslinta. Je horsi jak ti slintaci psi, slintavka hadr
Ale ja uz si ji piplam, ale pokud to nema spinavy, usmudlany, oslintany, tak dam na hromadku s „pouzitym“ oblecenim a pak ji to frknu treba prave, kdyz potrebuju prevliknout oslintany tricko mikcu, atd.,… - setrim si praci s pranim - alespon si to myslim ![]()
@Barčí1411 Malá právě začala taky slintat, dělá takové bublinky a teče jí to. Pořád jí to otírám plínou. Jaké šátečky??? ![]()
@Barčí1411 Jinak malou taky každý den koupu, zatím jen v umyvadle, ve vaničce byla jednou.
Miluje vodu.
@kamkakamka Lill taky dela bubliny a pak mi prijde, ze schvalne prska
Proste vyprskne „litr“ slin
A pokud nedudla dudlika, tak ji to tece z cumacku jak vodopad - doufam, ze potomhle prijdou brzy zuby a pujdu si to hodit
Ja dostala dnes od kamaradky 2 satecky na krk uvazat - jsou super prave na to slintani. Myslim, ze jsem je videla i v tescu u plenek - nejsou to bryndacky, ale satky malicky. Tady jsem rychle neco vygooglila
http://www.kojenecke-obleceni-kocarky.cz/…akrcniky-559
Ale v Tescu je meli mnohem levnejsi a tusim, ze byly jako setik 3ks do 179 Kc.
EDIT: prdelka
Mne uz se Lill davno do umyvadla nevejde - mame je maly a Lill je teda uz docela velka. Koupu ve vane s lehatkem - miluje tekouci vodu, tu bych ji ve vanicce doprat nemohla. takze nakonec jsem vanicku neporidila a koupu ve vane a mam pusteny kohoutek a strkam ji hlavicku pod tu tekouci vodu a „plaveme“. To ji moooc bavi - ale mela par tydnu, kdy vodu nesnasela a rvala jako tur!
Příspěvek upraven 02.02.14 v 21:44
@kamkakamka My zatím na režim oblečení přes den / pyžámko na noc nenajeli. Nemá z toho zatím rozum, navíc je profesionální odkopávač peřinky, takže spaní jen v overálku mi přijde málo
Koupu obden a to taky dostává komplet čistý oblečení - body s dlouhým, polodupačky a triko s dlouhým přes to. To vrchní triko ale podle potřeby měním třeba i několikrát denně, když si na něj blinkne. Většinu katastrof ale zachrání bryndáčky, takže až tak velká četnost není třeba ![]()
@Barčí1411 Jak jsem dnes už zmiňovala kamarádku, co kojí i v noci max po 2,5hodinách, tak jim navíc jako bonus vylezly první dva zuby už ve dvou měsících.
Taky prý mrně slintá a cpe do pusy úplně všechno, co má po ruce. Snad si u nás zoubky dají na čas a počkají alespoň do půlroku…
@Iškaa ty blaho
Ja jsem teda asi fakt hrozna matka
Lill spi jen v overalku a to se teda taky odkopava a navic v noci vetram - otviram ventilacku treba na pul hodky. Emicka byla to samy. Ta byla jeste horsi. Lill spala alespon i v tom spacim pytli, Ema rvala jako kravicka dokud jsem ji z toho nevyndala
Dodnes se v noci svlika - pokud ma pyzamo, tak si sundava teplaky, nocni kosilku teda ne, ale ty gate jo a to ji na noc vypinam v pokojiku topeni
Asi mam teplomilny holcicky ![]()
Jee, nestras se zoubkama. Mne dnes sousedka rekla, ze mala Nelinka taky takhle slintala od 3 mesicu a po 4 mesici ji vylezl prvni zoubek! Lillinka uz si chyta treba obleceni nebo muchlacka a cpe ho do pusy, tak snad je to jen kvuli poznavani a ne kvuli zoubkum. Dasne otekly nema, t ak snad zoubky jeste pockaji.. Alespon do 6m, to je idealni
I kdyz my zaciname pristi mesic prikrmy, takze uz je to fuk, ale stejne.. Je malicka… Emca mela prvni zub asi v 8 mesicich ![]()
@stephora ja ted krmim dvoumesicniho kluka HIPPem a jsem moc spokojena. Cenove v norme a brisko ho vubec netrapi. Drzim palce at prechod na UM zvladnete a jste spokojena maminka a miminko ![]()
@Barčí1411 A jak máte doma teplo? U nás je v noci asi 19 a já si říkám, že když si sama schovám ráda ruce pod peřinu, protože mi na ně je chladno (a to mám dlouhý rukáv), že mrně na tom musí být ještě hůř ![]()
Já v noci topím, jsem zmrzlina
jinak malej taky rve do pusy pěsti, pořád vede pravá ale… proslintá 2šátečky za den, teče mu to proudem, šátečky mám tyto
Malá spí taky jen v overálku…No, a my v ložnici někdy ani netopíme…Jen když byly ty mrazy…A malá je v pohodě…Studená není. Nemocná nebyla, takže je to v pořádku. Nechci, aby byla v přetopeném bytě a byla potom choulostivá. A přes den máme v ložnici otevřené okno, zavírám ho, až když jdu malou koupat…Tak jsem asi taky hrozná matka… ![]()
@Barčí1411 Děkuji za radu. Já jsem ani nevěděla, že nějaké šátečky existují…
![]()