Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 to uz je velka slecna
je to mazec jak to utika
me se ven chtelo, jsem se tesila jak blazen a byla to paradicka ![]()
@Schara ja nakonec nikam nesla
Nejak me rozbolela hlava a vencit obe Emy a tahnout se s Lill… Zitra se obe dve provetraji tak, ze budou zadonit, abysme sly uz domu
… Joooo, leti to jako blazen. Nedavno mi tu takhle poleavala Emca a za rok mi jde do skoly
![]()
Ahoj holky, já tady na vás nakukuju pořád, tak se taky musím ozvat
kojím, ale prsa mi připadají blátivý, malej se trochu už zastavuje s přibíráním, má nějakých 7,8kg a snad bude brzdit, nosí už 74, je to tlouštík
všichni se smějí jeho bradám ![]()
v pátek jdeme na rotaviry a myslím, že i prevenar, hexu snesl dobře…jinak prdy pořád zlobí, hlavně večer, teď testujeme infacol…v posteli spává furt se mnou, v postýlce neusne, ani přes den, prostě chovací miminko, když nechávám vyřvát teče z něj jak z v.la, až modrá a zapomíná dýchat…známé tak malá řvala, že jí zaskočila slina, a museli ji zachraňovat…skončili i v nemocnici na pozorování, takže já to zkouším, ale už po 2× jsem na 37minutách skončila a vytáhla ho, v tu ranu spal
![]()
tak doufám, že vám děti dělají samou radost ![]()
a já jdu vymýšlet, co upečeu-Vikča má za týden v pátek 2roky a následně v sobotu oslavu ![]()
@Mája B
Maxik je maxik, bobicek
Nahodou, mne se tyhle baculaty miminka libi
Je videt, ze se maji dobre. Jinak Lill uz ma taky 68-74 - ma pekne spekatoucky nohy s papuli teda taky
![]()
Tak Vikca bude mit narozeninky 2.
Ty deti nejak rychle rostou ![]()
@Barčí1411
![]()
jinak si furt rve pd 2.měsíce pravou pěstičku do pusy, ale furt neobjevil levou, jsem z toho lehce nervozni…
Ahoj holky. Tak jak se máte? Doufám, že jste všechny spokojené a děti prospívají! ![]()
Mám dotaz ohledně plen. Odkdy jste začaly používat 2? Já jsem je koupila, protože 1 už jsou malé, ale 2 jsou zase velké, tak to nějak nechápu. Používám Pampers bílé, zkoušela jsem i 2 zelené, ale taky jsou velké. Když se malá víc pokaká, tak to vyteče. ![]()
@Mája B Malá zase pořád cucá levou ručičku a pravá zatím nic. ![]()
@kamkakamka Ahojda, ja ted dojizdim 1, taky uz jsou mensi, ale 2 vypadaji ze budou o neco vetsi, taky tomu nerozumim. O maly kousek jsou mensi Sleep and Play pampersky
tak zkus ty ![]()
@kamkakamka my mame stejny problem s plenkama, ale ve velikosti 2 a 3. Dvojky mi prijdou uz dost tesne, ale trojky mi prijdou preci jenom jeste velke, potrebovala bych velikost mezi. Taky pouzivam ty bile - premium care.
@Schara jj Venousek si rad cumla taky obe najednou
, zrovna dneska.
Jinak dnes jsme byli na dvoumesicni kontrole - 5600g a 62cm a ma zasebou prvni ockovani - Hexu. Tak jsem zvedava, jestli bude nejaka reakce nebo ne. Za mesic s druhou davkou uz dostane i na pneumokoky.
Koupila jsem Nurofen cipky, ale koukam, ze je tam napsano od 3.mesice a 6 kg. Co jste davaly na teplotu? Ja teda doufam, ze je ani nebudeme potrebovat ![]()
@Schara Díky, nějaké zkusím, protože už jsem jí dnes už zase převlíkala a musela vyprat pokakané body.
A pak jsem jí musela vykoupat, protože to fakt měla všude, skoro až ke krku.
Jinak na plíny mám docela štěstí, pořád mi odněkud chodí různé slevové kupony, takže bílé Pampers kupuju kolem 250,–Kč za to velké balení. ![]()
@Deeh me dr. rekla at si koupim paralen cipky a dam pulku cipku
tak at malej zareaguje dobre. My jdeme na prevazeni v podneli a ockovani nam zrejme o tyden odlozi kvuli tomu nachlazeni, uvidime…
@kamkakamka Filípek zas jak kadi jednou za cas, tak ma vzdycky silenou naloz a taky chodi pod vodu, ubrouskama bych to nedala, bych hlavne vyplacala vzdy tak pul baleni ![]()
@Mája B Lillounek si tam cpe taky vic levou paratku… Obcas i pravou, ale ta leva ji vic chutna asi… ![]()
@Schara Filipek neni zadnej troskar, co by cpal do pusinky jen jednu ruku, kdyz ma dve
![]()
Plenky Lill je na trojkach oranzovych pamperskach… Jsou ji vetsi, ale to neva. Dvojky ji tak trochu skrtily uz
Ale kdyz se posrajdi, tak to ma az na brise
TO asi plenkama neovlivnim ![]()
@Deeh na teplotu jsem davala pulku Parelenovyho cipku - je tam psano od cca 7kg, takze jsem dala pulku - po dohode s Dr. Tusim, ze ani snad nedelaji cipky pro miminatka do 3.mesicu
I Emce jsem davala pulku a matne si vzpominam, ze mi magistra v lekarne rikala, ze delaji az od 3m, takze proto jen pulku ![]()
@stephora Nám se nakonec znovurozkojení povedlo, už mám zase mlíka dost, chtělo to jen trochu trpělivosti, hlídání si pití (množství i složení) a holt vstát jednou navíc v noci, ale jen na chvilku, tak mi to neva, dospáváme se Samem o chviličku dýl ráno ![]()
@Mája B Maxík je šikula, že tak přibývá
Těch skoro osm kilo se musí už pěkně pronést, když chce chovat a nosit, viď.
@kamkakamka Já jsem taky dneska konstatovala, že když se Sam vykaká do jednorázovky, vyleze mu to na zádech a když do látkovky, jde to ven „nohavicí“ (a naštěstí to pak chytí svrchňáčky, co má na plence), takže obě varianty mají své slabé místo
Mrňousek nám ale ze zhruba čtyř stolic denně začal trousit jednou za tři až čtyři dny, tak je toho pak víc a zároveň to ale nemusíme tak často „likvidovat“ ![]()
@Iškaa to je dobře, že se vám daří kojit…to víš, že je to tíha, naštěstí v manduce se nosí dobře
![]()